ima budni ?paniki me fatia aman veke mi trpnat dvete race vo zeludnikov ko da imam kamen strav mi e da legnam da spijam a zgora na toa nemam nikakvo apce za smiruvanje
Mene psihijatar mi ja postavi dijagnozata. 6 godini se boram so oca I imam dosta citano. http://www.m.webmd.com/depression/features/anxiety-depression-mix
Dali vi se slucilo nekogas da imate nestablinost? Duri i koa sedite ili odmaratr da custvuvate toa? Ve molam za odgovor
Idat zaedno i toa kako, depresija e pojke kako bezvolnost non stop te obliva taga mislis na smrt, nezadovolstvo od zivotot tolku neubavo cuvstvo sto te boli dusata, taka jas ja dozivuvam mojata povremena depresija, a ima i lugje so samoubistveni misli ne daj boze
Da anksioznosta i depresijata odat zaedno i ima takva dijagnoza anksiozno_depresivna.e sega razlika e sto taa depresija e reaktivna sto znaci posle dolgo vrene napnat anks pagas vo taa reaktivna znaci depresiven si zaradi anks.A endogena depresija toa e veke drugo toa e bas depresija i e poseriozna.sorry pak za latinicava.
Мене ми ги сменија пароксетин со депрозел( исто било само од различни производители) ама јас не се осекам убаво од нив воопшто... не знам во што е проблемот... искуство некој со депрозел?
Seroksat jas pijam sakav da gi menuvam so niv zasto se isti no od druga firma doktorot mi rece ne. A jas sum mnogu podobra od seroksatot. Poskapi se od drugite no vredi , moj sovet ppa ti razmisli si pozz se najubavo
Обично на почеток се тешки,предизвикуваат болки во желудник и гадење зато ќе почнуваш со помала доза.Сероксат се ок и депрозелот не е лош но НАЈВАЖНО Е дали ти е точна дјдгнозата ДЕПРЕСИЈА и плус со терапиј а ти треба редовна психосеанса.Ќе ти биде полесно,поздрав.
Dali nekoj kako simptom na anks imal problem so suvost na ocite, da gi osekja kako nateceni i da mu solzat? Seto toa me pravi i pospana i glavata mi e matna.Neka pise nekoj ako ima vakov problem
Глава ме боли 2 дена по цел ден лежам нерва ме тепа и ништо не ми се прави дури се нервирам зошто ми е така. Незнам што да правам
Mene luge od obicna kavga mi e loso pocne srceto da mi lypa od najobicna sitnica sve stavam na srce bukvalno se porano ne bev takov
Дијагнозата ми е анксиозност не е депресија Инаку немам тегоби во желудникот повеќе психички не се осекам убаво а и бев во ПМС сега малку ми.олесни откако добив
Ne mora da imas depresija za seroksat, tie se i za anksioznost, socijalni fobii i slicno. Se pijat posle jadenje i nemav jas nikakvi tegobi naprotiv po nekoe vreme jadev ko nenormalna ( sega na dieta sum : D )