Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. natemila

natemila Популарен член

А ти да не сакаш да се караш ?Читам да од време на време за да помогнам на некој ако можам. Иначе не би ни влегла на темава искрено. Читањето со жалењето нема врска.....само што колку повеке читаш толку полошо си правиш.

2. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Само те прашав и ти реплицирав, кај виде кавга тука ? :D
    Мене не ми пречи читањето ама баш ИЧ.
    Кај некој може има некој симптом што кај мене го нема, кај некој може нема што кај мене го има.
    И не ми се префрлаат симптомите кога читам ^_^
    Ако помагај, јас ќе си се жалам кога ќе имам потреба, ми олеснува ако пишам.
    Ама изгледа не смееме ни да се жалиме :D

3. natemila

natemila Популарен член

Дефинитивно нешто грешно си ме сватила..... можеш да се жалиш колку што сакаш. Имај убава ноќ

4. sikica7

sikica7 Популарен член

problemot e samo vo tvojata glava vo nisgto drugo.. Dokolku si gi prifatis stravvite veruvaj deka se ke ti prestane i koga veke ke kazes dosta mi e od ovie stravovi togas ke bide se podobro veruvaj mi.... ti si gazda na tvoeto telo a umot ti e samo sluga da znaes... ti go kontroliras umot a ne toj tebe... se dodeka mislis na losi na negativni raboti sekogas ke gti bide vaka a koga ke kazes dosta mi e od se , se ke pomine veruvaj mi, mora da pocnes da mises pozitivno i koga ke izleguvas od doma da ne izleguvas so pomislata deka ke dobies povtorno panicen napad odi so pomislata deka se ke bide dobro.. jas bev ista kako tebe se dodeka ne povcnav na jutub da ja gledam ana bucevic i da meditiram od togas fala mu na Gospod sum odlicnooooo .... se nadevam deka barem amlku ti olesnav so ova sto ti go pisav i uste nesto za kraj, veruvaj deka ne si sama ima i drugi luge na koi sto istoto i se slucuva.... kisss

5. Vikich3

Vikich3 Нов член

Da mene mi se ima slucheno, panichni napadi se da znaesh, nishto strashno, probuvaj da se kontrolirash :D

6. mukimemedi

mukimemedi Активен член

Znam deka nema vrska so anks. Ali od toa sho sme anksiozni koa ne boli nesho se plasime i ke kazeme nekomu. fala za odgovorot

7. Matea94

Matea94 Истакнат член

Da bas taka..

8. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Здравоо на сите..

Извинете за негативните информации и тн и тн, ама морам да објаснам за да го изнесам својот моментален страв и да добијам мислење ако некој ме сваќа...

Вака сеа, не знам на колку од нас тука врвот на сире фобии ни е фобијата од смрт, но во последнава недела, иако во главно ете си се борам скоро одлично, за разлика од пред една година, .....сеслучија неколку смртни случаи, кои по нет од сообраќајки што читам, па ќе си речам леле не возам повеќе од 60, леле не мрдам никаде со кола во гужвиве летни коа е полно со странци, и тн и тн, па и згора на се, од таква несреќа поради некој лудак со кола, умре млад 29 годишен што никако не бил крив, и со скутерче одел на кај дома..

ајде ок тоа не потресе, сеа предходниов ден, исто во мојот град, еден дечко што го познавам,и всушност генерација ми е па и многу луѓе го знаеа, умрел дома во вц, од струен удар, ..и тоа беше потресно, ама се случило најверојатно поради немарност негова, дошол пијан во 5 сабајле сам дома, влегол да се бања полнел када , па му паднал фен приклучен..значи банално ама од немарност..и си се тешам си велам сите овие работи од непазење се нели..и се работи за околности што може да се контролираат...тоа не ми било никогаш така страшно лично за мене...ама ајде не се опоравивме од последната вест, сега пред еден час кажаа за дете исто од мојот град, 19 годишно што починало во охрид на плажа..... информација никаква како зошто од што... а детето според муабети му се слошило и умрело....
    значи вака коа ќе слушнам дури нервоа ме фаќа..се напнав одма и баш пред мајка ми она медицинско лице е,прокоментирав велам штом е така секого зарем може без никаква причина да не тресне нешто// мозочен срцев удар без огле на било што?
    и сеа дали само као утеха и она иј татко ми прокоментираа дека за што и да се рбаотело тоа е некоја маана , дали срцева,дали било што др, шо и не мора да го знаеле и да е откриено ама одредени околности као на пр од жешко сонце во вода, и обратно нагли промени, не му одговарале на тој организам и така му се десило.... значи не знам многу ме фаќа вака страв... еве и јас треба да одам на одмор, и се сеќавам кога ми беше во екот анксиозноста баш поради овој страв се плашев после сончање во вода да влзам..и ајде го надминав се тоа минатата година успеав супер да идам на одмор, годиава ни страв неам ни ништо и сеа се нанпанв пак..триста филмови си праам...:^);(;( значи дали има некој да каже нешто во врска со ова,што мислите вие? имате некакво сознание како доаѓа до ненадејни смрти и зошто..и дали ако сеа пред 2 недели сум дала крв и ми рекле резултатите одлични ти се, треба да ми е утеха? :):) поздрав

9. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Tromadol 2x2 i 5ka diezepam.
    Kje te sredi skroz. Provereno!

10. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Lujge odamna nemam pisano si piuckam terapija dobra sum bez nekoi golemi panicni napadi znae da zdrma ama veke mi e normalna rabota.E sega mozi ne mi e postov za tuka ama i za tuka si velam e.Se raboti za mojata fobija od krv znaci ne mozaaaam da gledam.Denes na sin mi tri pati mu se rastece noseto po malce krv i jas vo panika odamna vaka ne sum bila i pokraj heleksot sto go ispiv.Utre ke go nosime na doktor da mu ispitaat krv i uste sega sum vo panika strav mi e da ne se izblamiram tamu da mi se slosi da se onesvestam aman veke.Dajte nekoe sovetce seta sum vo panika posebno za nego zosto taka mu tece od nikade i nisto od noseto krv.Se izvinuvam za dolgiov post morase da se iskazam nekade.

11. lana2915

lana2915 Истакнат член

Ви се случува ли како несто да ви пекцка во главата ?

Matea94 likes this.
  12. Pozitiven

Pozitiven Истакнат член

Знам дека си потполно во право Нате еве и јас неколку години со анкс си викам толку време помина и ништо од што сум се плашел не ми се има случено ама сепак ова размислување е кога сум порелаксиран и попозитивен иначе кога ќе се најдам во ситуација некоја кога ја избегнувам на пример избегнувам гужви неможам да ја поднесам гужвата ми страв од онесвестување и посрамотување иако знам дека при паничен напад притисокот се покачува и тоа е многу тешко да се случи ама... и почнувам да се кочам тогаш логичкото размислување ми го нема и се уклучва паника и се кочам, се тресам како да го надминам ова појма немам.Се мислев со постепено излагање на ситуацијата ама кај мене е или сум во гужва или сам...

natemila likes this.
  13. Sofceto

Sofceto Истакнат член

Епа јас така се чуствувам кога ќе нидам излезена некаде како се да ми е во сон,луѓето ама баш се,ме држи некои 10-15 мин и потоа ми поминува а исто така тогаш како анксиозноста да ми се зголемува чуствувам возбуда....Позз смири се ќе помини

Matea94 likes this.
  14. Sofceto

Sofceto Истакнат член

Мене ме пецка во главата навечер и тоа во пределот кај вратот како да ме притиска

15. Sofceto

Sofceto Истакнат член

Така е и со мене јас кога ќе слушнам некоја ваква слична случка веднаш почнувам да мислам да не ми се случи и на мене истото,кога ќе зацртам некоја мисла во мозокот многу е тешко да ја остранам,иако не мислам не тоа таа повторно ти е во главата....Ама мисли дека ако му се случило на некој нема на сите да ни се случува истото...

Cleonika likes this.
  16. smatka

smatka Истакнат член

Здраво на сите, незнаам како сте ама се надевам секој да е подобар од последното посетување на форумов , мене ми е никакво месецов па и започна да ми се лоши да ми се повраќа , мислам дека пак ја активирав хеликобактери на секое ми се повраќа ми се лоши многу гадно се чуствувам , болки во желудник стегање во гради аритмиии се само нешто нормално не , на секое сум по лекари и ми кажуваат дека не е ништо опасно а јас веќе сум опседната дека можеби боледувам од некоја болест............

17. mukimemedi

mukimemedi Активен член

Te razbiram isti simptomi i misli iam. Ja utre sabajle trgnuvam za na more i podobro da ne go citav postov tvoj. Toj 19 godisno momece ke mi bide vo pamet ama koj znae sho imal deckoto.. i ti barem si napraila analizi ja pred 4meseci sum gi naprail analizite i pak si idam..da gi naprev sea i da trgnev podobro ke bese ah anks..

Cleonika likes this.
  18. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Има по сите портали и на цел facebook... замисли мене како ми е што од тука сум о теи смртни случаи на млади деца во една недела се случија и сите ги познавам... и јас се спремам за на одмор наредна недела и сеа цело време ова го мислам... ете велат дека се бањало предходно и дека можеби му има влезено вода во вели дробови па подоцна почнал да се гуши и му се слошило... и ја сеа нити наеднаш нема да влезам во вода нити ќе претерувам нешто на све ќе пазам многу се напнав со ова.... се надевам и ти таму ќе се опуштиш и ќе си поминеш убаво... не мисли на друго.. тоа е тоа.

19. mukimemedi

mukimemedi Активен член

Beli drobovi mislis??

20. mukimemedi

mukimemedi Активен член

Koj ti go kaza toa? Ja citav deka od nepoznati pricini. Ne veruvam zatoa deka od beli drobovi koj znae nekoj udar i ako mu se slucilo od toa taka mu bilo pisano. Nase e samo da zoveme zdravi so zdrava hrana pa sto e pisanobke dojde. Znaes deka najdobriot plivac vo svetot umrel vo kada za nas e podobro da ne citame tuka mnogu i da ne se plasime. Zivej si zivot Bog ne stvoril i toj znae podobro e od nas sto ke prai so nas dali ke ne zeme mladi ili stari eden den site ke odime vo drugiot svet.. koj znae mozebi podobro ke no e tamu taka da relax i bidilete dobri luge. Pozz

Cleonika likes this.