Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. semiha

semiha Истакнат член

Eve me pak mene ne znan dali e depresija ili anks ama uste mie strasno sto ne mozam da spijam.ne znam dali nekoj od vas se plasi zosto ne moze da spie.

2. semiha

semiha Истакнат член

Ve molam vratetmi odgovor deka stvarno loso mie

3. Sofceto

Sofceto Истакнат член

Јас сношти се разбудив и ми бепе малку лошо наеднаш некои мисли да не ми се случи нешто

4. semiha

semiha Истакнат член

Offf jas znaci site simtomi na anks sum gi imala ama ova e najnovoto sega momentalno se plasam zosto ne mozam da spijam

5. semiha

semiha Истакнат член

I toa mnogu me nervira pak me vrati na staro znaci se tresam ne imam nemir vo sebe i taka

6. semiha

semiha Истакнат член

Ne znam ovaa strav od nesonica e anks ili nesto drugo se plasam cel zivot da ne bidam vaka

7. Connected

Connected Активен член

Веќе година дена (можеби и подолго) ги имам сите "симптоми" на анксиозност. На почетокот започна со чувство дека не можам да дишам правилно. Потоа брзо чукање на срце, а понекогаш и чувството дека не чука во правилен ритам. Со сето тоа некако се снаоѓав и го заборавав.
    Но, пред еден месец започнаа и вртоглавиците, имав чувство како да ќе се онесвестам секој момент, црно пред очи и губев рамнотежажа.. Последниот пат кога се повтори истово отидов веднаш на лекар. Шеќерот добар, притисок добар, срцето добро, крвна слика добра. Ми рекоа дека ова може да ми е или од замор или од стрес. После оваа случка јас сум во постојан страв дека ќе ми се случи нешто, постојано имам црни мисли и полека се затворам во себе. Имам само 20 години, се плашам зошто ова ми се случува, зошто се појави одеднаш и до кога ќе можам да го контролирам. Станува само полошо и само повеќе се измачувам..

8. semiha

semiha Истакнат член

Ke ti pomine i ova veruvaj samo bidi mnogu pozitivna inace nema da bides rahat nikogas;jas go imam pominato seto ovaa sega pa zosto ne mozam da spijam imam strav ;ti si mlada mozes pobrgu da ja nadmines veruvaj

Connected likes this.
  9. Sofceto

Sofceto Истакнат член

Нема цел живот да бидеш вака верувај,обиди се вечер да заспиеш мирно со позитивна мисла...и не мисли на тоа

Connected likes this.
  10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Свети зборови :
    Без разлика колку и да страдаме, ќе дојде време кога сето ова ќе заврши и секој од нас ќе отпочине во согласност со трудот кој го вложол. Дали страдаш? Дали тагуваш? Дали плачеш поради неволјите? Дали си уморен? Охрабри се, затоа што така се здобива Царството Небесно...“ - Старец Ефрем

SAMIRA and semiha like this.
  11. Connected

Connected Активен член

Значи истово и мене ме измачува за момчето.. Кога слушнав дека само му се слошило и починало нозе ми се пресекоа. Од тогаш не можам да престанам да мислам на тос што ми стварс уште поголема анксиозност.

Cleonika likes this.
  12. hoex

hoex Истакнат член

Исто и јас така си викам, ама работава оди на се подобро и подобро само поради тоа што се молам на Господ и стварно ме исполнува и ми дава енергија и сила.

13. hoex

hoex Истакнат член

Значи се ќе биде подобро во иднина. Знај дека е се до мислите, јас имам 17 години и блиску сме со години знам како е. Гледај да се шеташ секој ден или да одиш на вежбање негде. Ако мислиш на симптомите мозокот се фокусира само на нив и не гази. Треба денот да ни биде исполнет да немаме време да мислиме на ништо негативно.

14. Connected

Connected Активен член

Колку и да се смеам и колку и да изгледам опуштено, потсвесно тие мисли сеуште ми се во главата. Јас постојано шетам и сум надвор со луѓе ама само е полошо..

15. Sofceto

Sofceto Истакнат член

и јас имам 17,вистина е дека ако излезиш малку надвор ќе ти се разбистри главата..ама подоцна повторно истото,знам те разбирам

Connected likes this.
  16. Anie93

Anie93 Популарен член

Здраво дечки може ли да ми кажете нешто, дали ви се случувало да бидете дезориентирани да се плашите дека сте или дека ќе полудите? Да се осеќате како да не сте вие вие и да се плашите да седите сами зошто цело време ќе размислувате?

Emili12321 likes this.
  17. Pozitiven

Pozitiven Истакнат член

Да и тоа многу пати.
    Мислам дека најдобар лек за тоа како и за другите симптоми е да си најдиш некоја занимација да се фокусираш на нешто друго и само од себе ќе помине :)

Emili12321 likes this.
  18. Anie93

Anie93 Популарен член

Без терапија ќе помине?

Emili12321 and veren like this.
  19. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Да, разбирам како ти е, бидејќи веќе седум месеци се соочувам со дисоцијативно нарушување, проследено со дереализации, чувство на нереалност. Додека она што ти го опишуваш е деперсонализација, еден од најтешките симптоми на анксиозноста.

20. Akrepakrep

Akrepakrep Активен член

dali imate vakvi misli vie kao mene help. Da se nerviras mnogu pa posle da mislis deka od nervoza ke ti se rasipe srceto ili ke dobies nekoj udar. Dva tri patu napraiv eho dosea super mi rekoa neznam dali e mozno toa da mislam nonstop pak na srceto :/

Emili12321 likes this.