Бебешка соба

Discussion in 'Бебе' started by Micika80, Oct 3, 2012.

1. Bebac

Bebac Популарен член

@JoyJoy ти благодарам на советот! Мислев дека од првин сите работи треба да се во пастелни бои. Но, ете човек учи додека е жив! Затоа и ја отворив темава. Секое искуство е добро дојдено. Ќе барам постелнина, завеси, тепих и играчки во живи бои!

2. Филотеа

Филотеа Популарен член

Супер тема! Баш пишав пред некој ден во една од темите дека недостасува ваква тема, а убаво е да размениме идеи.

И ние сме во процес на подготовка на собата и следен чекор ни е кречењето. Тука се соочив со доста прашања во врска со боите и токсичноста, па истражував малку на интернет во врска со тоа.

Ја препорачувам страницава, има многу корисни совети https://www.thespruce.com/search?q=painting nursery&offset=24

Доколку сакате да се вклучите во кречењето, одговор дали е безбедно да се кречи додека си бремена https://www.thespruce.com/safe-to-paint-while-pregnant-2504907

И ова е многу значајно кога ќе бирате бои, да не содржат Volatile Organic Compounds (VOC). За жал, ние се уште сме во потрага по ваков тип на бои, изгледа дека кај нас нема, но затоа планираме да прашаме во Тиккурила, фала и на @An-na за препораката :)

An-na and Bebac like this.
  3. Bebac

Bebac Популарен член

Браво за постов! Ми се допаѓа! Има корисни линкови. ;)

Филотеа likes this.
  4. Aerial

Aerial Истакнат член

Каде можат да се најдат вакви тапети?

Attached Files:

5. MinnieM

MinnieM Популарен член

Можеш стикери да си залепиш, во cottontail.baby на инстаграм има различни.

6. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Собата на синко :) Сега ќе ја фарбаме сиво и на едната страна тапети. Имаме и уште една соба вишок таа сакам за ќерка ми понатака да ја направам, сега немам сили да идам по мајстори:whew:

60D0306B-6D08-467D-9A2A-57F17AD19186.jpeg B17745BC-AB49-4472-B85B-BDA934FD3D6E.jpeg

7. MissBreezy

MissBreezy Популарен член

По билбордиве низ град има реклама за print.mk 600ден/м2, или пак провери ги nalepnici.mk на инста.

8. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се мислам дали да ставам тепих во собата, бебе се почесто е на земја, а зима доаѓа, па мислам ќе биде потребно. Ваши совети, искуства?

Снегулк@23 likes this.