Без шминка?

Discussion in 'Лице' started by LoVeR, Apr 19, 2011.

1. Blissful

Blissful Истакнат член

Интересно прашање. До пред 3 месеци немаше шанса да се симнам ѓубре да фрлам а да не ставам пудра и руменило. Арно ама, решив да инвестирам малце повеќе во третмани и креми за лице и сега структурата на кожата ми е мнооогу подобра и немам никаков проблем да се шетам без пудра :)
    Конкретно, 3 третмани на лице со алги , редовно користење (3 пати на ден) хлоракол тоник и дневната крема на Elizabeth Arden направија лицето да ми изгледа неколку пати подобро од претходно.

zhap4e and do-re-mi like this.
  2. fificaaa

fificaaa Истакнат член

До пред некое време не можев да излезам без шминка, али сега неможам да се наканам да се нашминкам :( Ептен за некоја пригода задоволство ми е , можам и по неколку саати да се заборавам пред огледало.
    Имав комплекс и дури и другарка да ми дојдеше дома се шминкав. Сега и на кафиња и на шопинг и по гости средувам коса , лабело
    , парфемче , крема за раце и за 15 минути сум готова , за разлика кога ме чекале и по пола саат :D

3. littleflower

littleflower Популарен член

Веќе една година како се немам шминкано воопшто. Процесот на шминкање ми е досаден. Проблемот е во тоа што повремено сеуште купувам шминка. Интересно ми е :$

anakonda88, Lexus and sugarlips like this.
  4. presiosaP

presiosaP Популарен член

Да можам никогаш не би ставила шминка на лице ...Најштеното нешто за лице ..природна убавина е најдобро..ама заради времето што ни налага некои работи и што ги имаме несовршеностите на лицето да ги прекириееме...што им фалело на жените во минатите векови без шминка и пак биле најубави...а овие денешниве 100 кила шминка и пак не не бива...

Petra777 likes this.
  5. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Jas retko se shminkam. Nemam nikakov kompleks okolu licevo, prirodno mi e ubavo. E sega, ponekogash samata prilika nalaga shminka i ne biva bez nea. Togash ja koristam, ama vo toj pogled sum minimalist, mnogu malku mi treba za da ja nanesam i ne gubam vreme pred ogledalo. Mozhebi zatoa shto ja izbegnuvam liceto mi e nezhno i chisto.

6. kim.k

kim.k Популарен член

Еве јас моментално на работа без шминка плашам луѓе, ама гајле ми е :emo: :rofl:

Libra♥, anakonda88 and Petar80 like this.
  7. Petar80

Petar80 Форумски идол

Го нема косото моливче ставено на око, и зошто би плашела луѓе природна убавина на видик

kim.k likes this.
  8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Пудра немам ставено, ако не се лажам од Мај претходната година, кога за матура ме малтарисаа. Пред тоа околу 4 месеци, можеби повеќе повторно немав носено. Ама носев останати работи како туш, маскара, кармини. Сега веќе извесен период ни тоа не носам, сем балсамчиња за усните. :)
    И откако престанав трајно да користам пудра си го осеќам лицето како освежено, поубаво и од тогаш ни пред менструација немам мозолчиња.

sugarlips and Petar80 like this.
  9. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Јас пак само една недела можам да издржам со шминка,само со сјај и малку маскара,не можам со пудра.Ич не сакам шминка,мене ми е интересно само да одам и да си разгледувам шминки,да купам по нешто,ама сега не ни купувам дека веќе не користам.Да не можам да се допрам,посебно пудрата не можам да си ја погодам и грдо се чувствувам ако малку ми се измрси кожата.Дури и лабела веќе не користам.Убаво ми е вака,природен изглед.:P :P Нашминкана изгледам постаро.:D

10. eloves

eloves Популарен член

Можам да издржам без шминка колку сакам.
    Во последно време ептен ама ептен ретко се шминкам, само за некоја пригода.

11. Ицолгудбејбе

Ицолгудбејбе Истакнат член

Od sminka koristam samo karmin i molivce za vegji..Pudro.stavam mnolgu retko poradi toa shto imam nezno i cisto lice :) A i si imam zacvrstano vo glavata deka "ne se stava se na liceto "posebno ne onie sminki sto gi prodavaat 100-200 denari :).....Mozam bez sminka :)

Last edited: Apr 3, 2016
    mula likes this.
  12. bubic.k

bubic.k Популарен член

Секој ден :)

13. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Не ставам многу шминка, освен ако е за некоја пригода.
    А сакам да купувам! :lol:

Најчесто ставам маскара, руж и кармин.
    А некои денови и без тоа врвам.

14. zuto

zuto Форумски идол

Никогаш не сум се шминкала. Дури и како тинејџерка малку пудра и маскара и толку. Сега од шминка буквално ништо.

15. trixy

trixy Истакнат член

Обожавам шминка и често ја носам, ама можам комотно и без неа да излезам. Често на школо или на курс одам без.

16. eloves

eloves Популарен член

И јас обожавам шминка доста често си се подновувам со нешто ново ама во последно време се шминкам се по ретко и поретко, само за некоја пригода или излегување.

17. referentka

referentka Moderator Staff Member

По дома немам шминка..за до ,,дуќанче,, исто немам шминка.

За на работа - лајт шминка, повеќе на римел и сјај за усни, обавезно пудра и руж, но сето ова е неприметливо.Има денови кога и за на работа се пренатрупувам со шминка, ама ретко е.

За ,,шетки,, комплетна шминка.

SummerGirl likes this.
  18. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Долг период се шминкав само за свадби и други прослави. Сега се шминкам и за на работа и за шетање, ама и тоа е ретко. За до продавница никогаш не се шминкам. Сакам светла шминка. Затоа ставам на уста само светол кармин, а на очи светли сенки.

19. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Jas retko se sminkam, vo posledno vreme samo za nekoja prigoda . Onaka za do carsija ili za setanje ( vo drug grad na primer ) ne stavam nisto , osven labelo na usni ovoj period . Koga bev sredno se sminkav sekoj den za skolo ama onaka neprimetlivo , rimel , molivce i epten malku pudra . Ne znam koga posledno kupiv sminki , sakam da kupuvm ama toa preminuva vo se poretko kupuvanje ,bidejki nemam potreba .

20. Aveline

Aveline Активен член

Преку ден не се шминкам нешто многу гледам да е поприродно,а за навечер сум комплетно нашминкана.До продавница или по дома нормално немам шминка,но сепак не би се осмелила во училиште или пак за вечерно излегување да сум без шминка од причина што имам темни кругови.Лицето ми е прилично чисто,но подочњаците не ми даваат да одам барем без коректор на мене.:D