Без шминка?

Discussion in 'Лице' started by LoVeR, Apr 19, 2011.

1. snegulka21

snegulka21 Истакнат член

Се шминкам само за излегување навечер и тоа многу ретко така да воопшто не ми е проблем да издржам, всушност проблем ми е ако ме тераат постојано да се шминкам :)

LoVeR likes this.
  2. interesna

interesna Популарен член

по дома, до продавница и на спорт сум без шминка.

инаку за подолги прошетки или за поозбилни обвски секогаш со шминка.

LoVeR likes this.
  3. ana-banana

ana-banana Популарен член

Шминка :lol: :lol: :lol: шминки имам незнам ни самата колку неможат да се избројат, ама ич не сум по шминкањето мене супер ми е без шминка и најчесто сум без шминка. Ја користам само за вечерни излегувања или некои прослави, свадби такви работи. А без шминка можам со неа неможам :lol:

LoVeR likes this.
  4. i.am.me

i.am.me Истакнат член

Па би издржала, ако баш морам. Инаку многу нормално дека со шминка се чувствувам попривлечно, освен што ги покрива недостатоците, служи и за истакнување на убавите црти. Преку ден сум поприродно нашминкана, скоро и да не се познава, а за навечер се шминкам во зависност од расположението и пригодата, некогаш понежно - друг пат повпечатливо. Во секој случај, шминката ја сметам за позитивна работа, ако знае правилно да се користи. :)

LoVeR likes this.
  5. Cacy

Cacy Популарен член

Би издржала зошто не :!: И така не користам многу само кога излевам и тоа ретко :D

LoVeR likes this.
  6. barbie-hilton

barbie-hilton Истакнат член

Би издржала зошто да не, шминка ставам само кога работам петок сабота и недела преку ден не се шминкам многу ретко а и немам потреба имам чисто лице. Инаку обожавам да се шминкам за викенд :)

LoVeR likes this.
  7. RedRose97

RedRose97 Истакнат член

Јас не се шминкам многу. Ако ми текне ќе се нашминкам. За на училиште не практикувам многу само понекораш и тоа само коректор (ако имам подочници големи) моливче кафено и маскара. Толку. За навечер појако се шминкам нормално.

LoVeR likes this.
  8. Avril.09

Avril.09 Популарен член

Се разбира дека ќе издржам. Дури и повеќе! Па 14 год. имам побогу.
    Шминка ставам само од мерак, на излегување така.
    Нели обожавате кога немате ни малку шминка на лицето, па слободно си го допирате :lol: без да се грижите дали ќе ви се размачка шминката?
    :)

LoVeR likes this.
  9. CrazyOne

CrazyOne Модератор Staff Member

Не ми е проблем и месец дена да издржам...ме фаќа мрзата за шминкање и излегувам така.инаку за излегување само пудра и римел...

LoVeR likes this.
  10. Iceberg

Iceberg Истакнат член

Не би издржала :!:
    Едноставно неможам без тенката линија со туш на капакот на очите :lol: ко заштитен знак ми е :lol:
    Сакам јака шминка и секогаш сум впечатлива нашминкана.Имам убави големи зелени очи и секогаш гледам да ги нагласам,па сум си добила милион комплименти 8)
    Зошто без шминка кога ние девојките сме си створени за тоа,зошто да не изгледаме поубаво и попривлечно?Барем она основното-пудра,маскара и руменило :makeup:

11. Night.Wish

Night.Wish Истакнат член

Би издржала :)
    Па и онака јас користам шминка само на излегување, така што можам и подолго да издржам. За преку ден само ставам коректор за подочњаците зошто ми се огроомни. :D
    Не сум толку зависна од шминка, ама убаво ми е кога сум нашминкана, а и често добивам комплименти и затоа многу ми е мерак кога се шминкам :rofl: :rofl:

12. MonnaSi

MonnaSi Популарен член

Сакам шминка , но за во Школо не ставам , ставам само кога излегувам или кога одам преку ден на шетење инаку никогаш не пропуштам црвен кармин :* :D заклучок , јас можам повеќе од недела ;)

13. CocoSumner

CocoSumner Истакнат член

Без проблем :D .. кога по недела- две не се шминкам (испитна сесија :D ) дури лицето ми е и поубаво..

14. MoonChild

MoonChild Истакнат член

Би издржала, не се шминкам многу само за концерти кога имам,кога негде излегувам и случајно ако ми е досадно по дома ама одма ја бришам.

15. babygirl

babygirl Истакнат член

Нема проблем!Се шминкам само на излегување , преку недела многууу ретко.
    И мислам дека ми е многу по убаво лицето без пудра :$
    Така да секогаш одам на природна варијанта ;)

16. Gunshine

Gunshine Истакнат член

Па да...
    Еве две недели фацава ни ш од шминка ми нема видено.

17. cindy

cindy Истакнат член

Без пудра само по дома ... имам пегички и се обидувам да ги скријам со пудрата па... иначе и за на факс и за излегување само туш и маскара и месо боја кармин и сјај . Никогаш (или ептен во екстремни случаеви) не излегувам без шминка од дома или ако идат гости дома или ако иде дечко ми обавезно се шминкам.

18. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Дома, на одмор, до продавница, со дечко ми низ маало кај мене не се шминкам. Ама на факултет и за искачање не можам без шминка. Пудра користам стварно ретко, обично само за искачање, ама за на факултет обавезно коректор на подочњаци и ако имам по некоја бубуљичка, маскара, малку моливче на горниот капак, руменило ако сум ептен бледа и сјајче или црвено лабело :) Така да мислам дека не би издржала една недела без шминка :?:

19. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

се случува некои денови кога ке заборавам да се нашминкам, или малку да си го одморам лицето, но тоа е ептен ретко:!:

20. Saya

Saya Популарен член

Без шминка издржувам секогаш кога сум на одмор. Бидејќи не сум тип што оди на одмор за да пие и се журка (многу повеќе сакам да уживам во зајдисонце со добар џез/блуз и шише вино до мене), шминка и не ми е потребна.

Сакам кога ќе ми се запечат обравчињата на сонце, па ми поруменуваат и изгледам како златно јаболче. Убаво ми е кога кожата ми дише на летниот воздух.

CocoSumner likes this.