Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Без шминка?

Дискусија во 'Лице' започната од LoVeR, 19 април 2011.

1. snegulka21

snegulka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    93
    Се шминкам само за излегување навечер и тоа многу ретко така да воопшто не ми е проблем да издржам, всушност проблем ми е ако ме тераат постојано да се шминкам :)

На LoVeR му/ѝ се допаѓа ова.
  2. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    по дома, до продавница и на спорт сум без шминка.

инаку за подолги прошетки или за поозбилни обвски секогаш со шминка.

3. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Шминка :lol: :lol: :lol: шминки имам незнам ни самата колку неможат да се избројат, ама ич не сум по шминкањето мене супер ми е без шминка и најчесто сум без шминка. Ја користам само за вечерни излегувања или некои прослави, свадби такви работи. А без шминка можам со неа неможам :lol:

4. i.am.me

i.am.me Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    127
    Па би издржала, ако баш морам. Инаку многу нормално дека со шминка се чувствувам попривлечно, освен што ги покрива недостатоците, служи и за истакнување на убавите црти. Преку ден сум поприродно нашминкана, скоро и да не се познава, а за навечер се шминкам во зависност од расположението и пригодата, некогаш понежно - друг пат повпечатливо. Во секој случај, шминката ја сметам за позитивна работа, ако знае правилно да се користи. :)

5. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Би издржала зошто не :!: И така не користам многу само кога излевам и тоа ретко :D

6. barbie-hilton

barbie-hilton Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    82
    Би издржала зошто да не, шминка ставам само кога работам петок сабота и недела преку ден не се шминкам многу ретко а и немам потреба имам чисто лице. Инаку обожавам да се шминкам за викенд :)

7. RedRose97

RedRose97 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    159
    Јас не се шминкам многу. Ако ми текне ќе се нашминкам. За на училиште не практикувам многу само понекораш и тоа само коректор (ако имам подочници големи) моливче кафено и маскара. Толку. За навечер појако се шминкам нормално.

8. Avril.09

Avril.09 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    892
    Се разбира дека ќе издржам. Дури и повеќе! Па 14 год. имам побогу.
    Шминка ставам само од мерак, на излегување така.
    Нели обожавате кога немате ни малку шминка на лицето, па слободно си го допирате :lol: без да се грижите дали ќе ви се размачка шминката?
    :)

9. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.063
    Допаѓања:
    19.678
    Не ми е проблем и месец дена да издржам...ме фаќа мрзата за шминкање и излегувам така.инаку за излегување само пудра и римел...

10. Iceberg

Iceberg Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    49
    Не би издржала :!:
    Едноставно неможам без тенката линија со туш на капакот на очите :lol: ко заштитен знак ми е :lol:
    Сакам јака шминка и секогаш сум впечатлива нашминкана.Имам убави големи зелени очи и секогаш гледам да ги нагласам,па сум си добила милион комплименти 8)
    Зошто без шминка кога ние девојките сме си створени за тоа,зошто да не изгледаме поубаво и попривлечно?Барем она основното-пудра,маскара и руменило :makeup:

11. Night.Wish

Night.Wish Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    33
    Би издржала :)
    Па и онака јас користам шминка само на излегување, така што можам и подолго да издржам. За преку ден само ставам коректор за подочњаците зошто ми се огроомни. :D
    Не сум толку зависна од шминка, ама убаво ми е кога сум нашминкана, а и често добивам комплименти и затоа многу ми е мерак кога се шминкам :rofl: :rofl:

12. MonnaSi

MonnaSi Популарен член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    536
    Сакам шминка , но за во Школо не ставам , ставам само кога излегувам или кога одам преку ден на шетење инаку никогаш не пропуштам црвен кармин :* :D заклучок , јас можам повеќе од недела ;)

13. CocoSumner

CocoSumner Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    11
    Без проблем :D .. кога по недела- две не се шминкам (испитна сесија :D ) дури лицето ми е и поубаво..

14. MoonChild

MoonChild Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    91
    Би издржала, не се шминкам многу само за концерти кога имам,кога негде излегувам и случајно ако ми е досадно по дома ама одма ја бришам.

15. babygirl

babygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    65
    Нема проблем!Се шминкам само на излегување , преку недела многууу ретко.
    И мислам дека ми е многу по убаво лицето без пудра :$
    Така да секогаш одам на природна варијанта ;)

16. Gunshine

Gunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    666
    Па да...
    Еве две недели фацава ни ш од шминка ми нема видено.

17. cindy

cindy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    166
    Без пудра само по дома ... имам пегички и се обидувам да ги скријам со пудрата па... иначе и за на факс и за излегување само туш и маскара и месо боја кармин и сјај . Никогаш (или ептен во екстремни случаеви) не излегувам без шминка од дома или ако идат гости дома или ако иде дечко ми обавезно се шминкам.

18. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Дома, на одмор, до продавница, со дечко ми низ маало кај мене не се шминкам. Ама на факултет и за искачање не можам без шминка. Пудра користам стварно ретко, обично само за искачање, ама за на факултет обавезно коректор на подочњаци и ако имам по некоја бубуљичка, маскара, малку моливче на горниот капак, руменило ако сум ептен бледа и сјајче или црвено лабело :) Така да мислам дека не би издржала една недела без шминка :?:

19. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    се случува некои денови кога ке заборавам да се нашминкам, или малку да си го одморам лицето, но тоа е ептен ретко:!:

20. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.554
    Без шминка издржувам секогаш кога сум на одмор. Бидејќи не сум тип што оди на одмор за да пие и се журка (многу повеќе сакам да уживам во зајдисонце со добар џез/блуз и шише вино до мене), шминка и не ми е потребна.

Сакам кога ќе ми се запечат обравчињата на сонце, па ми поруменуваат и изгледам како златно јаболче. Убаво ми е кога кожата ми дише на летниот воздух.

На CocoSumner му/ѝ се допаѓа ова.