Се шминкам само за излегување навечер и тоа многу ретко така да воопшто не ми е проблем да издржам, всушност проблем ми е ако ме тераат постојано да се шминкам
по дома, до продавница и на спорт сум без шминка. инаку за подолги прошетки или за поозбилни обвски секогаш со шминка.
Шминка шминки имам незнам ни самата колку неможат да се избројат, ама ич не сум по шминкањето мене супер ми е без шминка и најчесто сум без шминка. Ја користам само за вечерни излегувања или некои прослави, свадби такви работи. А без шминка можам со неа неможам
Па би издржала, ако баш морам. Инаку многу нормално дека со шминка се чувствувам попривлечно, освен што ги покрива недостатоците, служи и за истакнување на убавите црти. Преку ден сум поприродно нашминкана, скоро и да не се познава, а за навечер се шминкам во зависност од расположението и пригодата, некогаш понежно - друг пат повпечатливо. Во секој случај, шминката ја сметам за позитивна работа, ако знае правилно да се користи.
Би издржала зошто да не, шминка ставам само кога работам петок сабота и недела преку ден не се шминкам многу ретко а и немам потреба имам чисто лице. Инаку обожавам да се шминкам за викенд
Јас не се шминкам многу. Ако ми текне ќе се нашминкам. За на училиште не практикувам многу само понекораш и тоа само коректор (ако имам подочници големи) моливче кафено и маскара. Толку. За навечер појако се шминкам нормално.
Се разбира дека ќе издржам. Дури и повеќе! Па 14 год. имам побогу. Шминка ставам само од мерак, на излегување така. Нели обожавате кога немате ни малку шминка на лицето, па слободно си го допирате без да се грижите дали ќе ви се размачка шминката?
Не ми е проблем и месец дена да издржам...ме фаќа мрзата за шминкање и излегувам така.инаку за излегување само пудра и римел...
Не би издржала Едноставно неможам без тенката линија со туш на капакот на очите ко заштитен знак ми е Сакам јака шминка и секогаш сум впечатлива нашминкана.Имам убави големи зелени очи и секогаш гледам да ги нагласам,па сум си добила милион комплименти Зошто без шминка кога ние девојките сме си створени за тоа,зошто да не изгледаме поубаво и попривлечно?Барем она основното-пудра,маскара и руменило
Би издржала Па и онака јас користам шминка само на излегување, така што можам и подолго да издржам. За преку ден само ставам коректор за подочњаците зошто ми се огроомни. Не сум толку зависна од шминка, ама убаво ми е кога сум нашминкана, а и често добивам комплименти и затоа многу ми е мерак кога се шминкам
Сакам шминка , но за во Школо не ставам , ставам само кога излегувам или кога одам преку ден на шетење инаку никогаш не пропуштам црвен кармин заклучок , јас можам повеќе од недела
Би издржала, не се шминкам многу само за концерти кога имам,кога негде излегувам и случајно ако ми е досадно по дома ама одма ја бришам.
Нема проблем!Се шминкам само на излегување , преку недела многууу ретко. И мислам дека ми е многу по убаво лицето без пудра Така да секогаш одам на природна варијанта
Без пудра само по дома ... имам пегички и се обидувам да ги скријам со пудрата па... иначе и за на факс и за излегување само туш и маскара и месо боја кармин и сјај . Никогаш (или ептен во екстремни случаеви) не излегувам без шминка од дома или ако идат гости дома или ако иде дечко ми обавезно се шминкам.
Дома, на одмор, до продавница, со дечко ми низ маало кај мене не се шминкам. Ама на факултет и за искачање не можам без шминка. Пудра користам стварно ретко, обично само за искачање, ама за на факултет обавезно коректор на подочњаци и ако имам по некоја бубуљичка, маскара, малку моливче на горниот капак, руменило ако сум ептен бледа и сјајче или црвено лабело Така да мислам дека не би издржала една недела без шминка
се случува некои денови кога ке заборавам да се нашминкам, или малку да си го одморам лицето, но тоа е ептен ретко
Без шминка издржувам секогаш кога сум на одмор. Бидејќи не сум тип што оди на одмор за да пие и се журка (многу повеќе сакам да уживам во зајдисонце со добар џез/блуз и шише вино до мене), шминка и не ми е потребна. Сакам кога ќе ми се запечат обравчињата на сонце, па ми поруменуваат и изгледам како златно јаболче. Убаво ми е кога кожата ми дише на летниот воздух.