Форумџика на годината

Бисерчиња

Discussion in 'Дете' started by Ariel, Jul 29, 2011.

1. owi

owi Истакнат член

Дијалог меѓу мајка ми и сестра ми кога беше помала :

М. Од каде е сестрати ?
    Н. Од ХХХХХХ ( Meстото од каде што потекнуваме)
    М. Од каде сум јас ?
    Н. Од ХХХХХХ
    М. Од каде си ти ?
    Н. Од ХХХХХХ
    М. А од каде е татко ти ?
    Н. Од на работа. 8)

Цел ден татко ми беше на работа и си помислила дека е од таму :D
    Уште ја зафркаваме за ова :lol:

Markusa2, martinuska, ilipili and 5 others like this.
  2. princess11ska

princess11ska Истакнат член

Сестра ми кога се мажеше беше бремена со внука ми. Пред некој ден ја гледавме свадбата на сестра ми и зет ми и она ( 5 год има) прашува.
    - Мамичка зашто јас не бев на вашата свадба?
    и сестра ми и одговара
    - Ти сине беше во стомакот на мама.
    Продолжуваме ние гледаме и оваа и вика на сестра ми да и се јави на баба и (мајка ни). И врти сестра ми и оваа и вика...
    - Баб4е знаеш ти дека јас бев на свадбата на мама и тато.
    мајка ми:
    -Е како бе сине.
    Внука ми:
    - Па бев во стомакот на мама и ѕиркав од дупчето.
    Мајка ми:
    - Од кое дупче бе сине
    Внука ми:
    - Па од пупето како од кое...

Се отепавме од смеење со сестра ми... :rofl: :rofl: :rofl:

Amona, Sara123, martinuska and 10 others like this.
  3. Doozy

Doozy Форумски идол

Сестра ми денеска - ,,А што си пишувате вие таму на тоа страната?,, :geek:

Ме гледа дека пишувам на Фемина и дека читам, па и објаснив дека многу девојчиња пишуваат тука, за шминки, за диети, за вежбање...

И ми вика ,,Ама и за тајни работи си муабетите, нели, и за дечковците, а?,, :rofl:

Уверена е дека имам дечко и не и кажувам, а немам уствари, кога ќе имам ќе и кажам. :rofl:

Прееска ми вика ,,Ич не го гњавев кучето денеска, морам да испаднам малку надвор.,, Ја гледам по пола саат, го сукаше низ дворот, го легнала и го тркала, јадно куче. :rofl: Тоа па многу ја сака и цело време по неа оди.

Еве ја, пак си тропка, побрзо да заспиела. :rofl: Циркузиииии е, леле. :rofl:

Amona, SV1911, Hipster and 32 others like this.
  4. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Бисер од вчера.
    Купивме мало прасенце и мм го донесе дома и му вика на свекор ми да ги извади тоа изнутриците (џигер, бели дробови, срце, слезинка и сл. ако ги сака за некоја чорба бидејќи ние нема да ги користиме) и малава стои од стран, гледа и само рече- дедо ова му е душата на прасето?
    :^) :o :tmi: Кутро дето што му поминао низ глава, кој знае каква слика си добило. :D :D
    Битно ние се изнасмеавме.

kravce, bittersweet, Moira and 11 others like this.
  5. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

^Срцка ти е малата! Ме изнасмеа! :rofl: :rofl: :rofl:

6. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Едно девојченце од комшиите ме испонасмеа, само збори нешто, 5 годинки има :D
    Јас и викам,што правиш вака сама што се шеташ?
    И ми одговара:Си ја одмарам главава ...
    :rofl: :D :rofl: :D
    Циркузи е,иначе ова си ја одмарам главава го има слушнато од дедо и,секогаш ја шеташе,па кога ке сретнеа некој по пат ако го прашаа што прави,викаше си ја одмарам главата :lol:

Sara123, ilipili, DeMelo and 7 others like this.
  7. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Леле денес се изнасмеав со малиот уште од сабајлечки.(Има две годинки и 5 месеци)
    Стануваме од спиење му пуштам музика ми вика:ај мамо играј и јас нешто сум се размавтала играм детево почна да ми се смее :lol: у фаца и ми вика:како бомба си!(А бемена сум во 7 месец :D )
    Сигурно сте го гледале клипот на you tube:la bomba со нилскиот коњ што игра? :lol: http://www.youtube.com/watch?v=tEVyDmcF ... BQ&index=1

8. ilipili

ilipili Популарен член

Мајката на малото и стрина ми прават муабет за плетење и тоа од страна и вели на мајка му:Мамо,ќе ме научиш и мене да плетам и то со вакво фацулче :wasntme:,а мајка му му возвраќа: Да знаев јас арно ќе беше ќе те научев ,ама и јас не знам.И тоа се мисли,се мисли :?: и вели е добро тогаш да шијам мора да ме научиш дека ко ке пораснам кој ќе ми ги шие петличињата :rofl:.
    Се изнасмеавме абе сонце убо :sun: :sun:

9. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Оној ден пред да одиме на фрлање на крстот додека се спремавме со снаа ми дискутиравме колку е глупо правилото женски да не се фрлат по крстот, као ај во МК е ладно па можеби не е добро за јајниците ама тука е топло па пак не смеат да се фрлат.

Внук ми постариот цело време не слушал и впивал се како мало сунѓерче, кога стигнавме почна малиот да се соблекува и го прашуваме што прави?
    Тој: Ќе се фрлам по крстот :lol:
    Ние:Како ќе се фрлаш, мал си.
    Тој:Па немам јајници како вас, можам да се фрлам :lol:

Во тој момент се умешува еден господин |( и му вика на внук ми кој има долга коса (никако не дава да се шиша) само машки можат да се фрлат, внук ми му вика "машко сум, немам јајници :lol: "
    Господинов |( " Е како машко си, види колку ти е долга косата, само женски имаат долги коси"
    На внук ми изгледа му се здосади да се расправа со господинов |( и му се заврте, ги соблече бермудите и му вика " Ај види сега дали сум машко или женско :rofl:

Needless to say господинот |( го нападна како бил невоспитан а ние затоа што се изнасмеавме место да го скараме бевме исто невоспитани а тој што се меша во туѓи разговори многу е воспитан :lol:

Amona, Girl-Rabbit, SV1911 and 23 others like this.
  10. Little-Mk

Little-Mk Популарен член

Летото си седиме неколку другарки и малата сестра на една од другарките и месечината беше жолта и си прашувам јас полу заспана „зошто е месечинана жолта?"
    и добивам еден оригинален одговор од малата „ами се изгорела на плажа"
    штета што неможам да ги запамтам сите :(

Amona, figgiMK and Moira like this.
  11. MerlinMonro8

MerlinMonro8 Истакнат член

Приказна што ми ја имаат кажувано моите од кога сум била малечка околу 3-4 годинки :)

Мојот дедо, отсекогаш за секој празник наместо поклон ни давал пари и јас тогаш малечка и не сум ни знаела за парите. И на мој роденден доаѓале гости, роднини и дедо ми веќе бил седнат на масата и си мезеле нешто, арно ама во меѓувреме кој како дошол, дал по некој поклон, а дедо ништо :o
    И јас ни две ни три кога сум му викнала: Како си седнал бе ти на маса без поклон, кај е поклонот ?

На човекот му останало залчето во уста, а сите се прснале од смеење, за ова и ден денес ме зафркаваат.

Друга случка исто пак со дедо ми и мене :lol:

Баба ми спржила урда и не седнала да јадеме. Е арно ама татко ми не бил дома, бил на работа, а мене ме имаат учено цел живот се да поделам и да планирам да има за сите дома да јадат. Јас сум се најала и како сум станал сум си го собрала и тафчето со мене. И ме погледнале баба и дедо и ме прашале каде ќе одам со тавчето? Јас нешто таму сум им кажала, ама они успеале да ми го земат и баба му кажала на дедо, нешто ко демек јади, има уште ќе спржам. За некои пет минути јас сум се вратила и кога сум видела дека нема веќе во тавчето за тато кога сум викнала: Ииииииии.... губе скапано изеде ја урдата :rock: |(

од каде јас на дијалект ? губе сакапно на дедо ми ? Брука :tmi:

Следна случка со мене :

Ова од времето кога се работело со чекови. Дедо ми и татко ми планирале да плаќаат сметки и делеле што за каде, нешто за мајка ми за баба ми,а јас од страна сум гледала и сум почнала да плачам. И онака они ме тешеле незнаеле што ми е и јас само кога сум рикнала: Менеееееее никој не ми дава чеккк ;( ;(

Ови три случки се остнати до ден денес и секој ден ме потсетуваат на моите ''мудрости'' :)

K.Mari4ka and Eagleeye like this.
  12. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Брат ми беше многу живо и жилаво дете како мал.
    Просто, да не знаеш која глупост следна да ја очекуваш, а моите се навикнаа и ништо не ги изненадуваше повеќе. :D
    Најомилен бисер од него, ми е неговото однесување кога нешто ќе расипеше или скршеше. :D
    Секога доаѓаше со една ваква фаца :?: и ме прашуваше, всушност, само ми велеше - Дадо, ова не ти треба, нели? :wasntme:
    И ми спушта во раце демолирана Барбика, „нашминкана“, Барби-мутант без рака/нога, па и глава.
    Хајлајт на векот, беше кога успеал некако да ја скине и откорне буквално капата на едно плишано Штрумфче. Велештрумф. И најмногу си го сакав, зашто татко ми ми го беше купил кога се научив да читам. :doh:
    И ми го носи мангупов, со фацава :wasntme: и вели - Дадо, му паднала капата на Штрумфот. Не ти треба нели? Абе што ќе ти е, мала ти е тебе види колкава глава имаш. :^)
    А и топло е, не ти е жал дека на Велештрумф жешко ќе му биде? :sweat:

Го закрпија Велештрумф, пак има капа и читав е - си седи на полица и чмае.
    Ама сепак не можев да си го преболам - се убив од плачење и дерење - умре Велештруууууууууууууууумф! :|
    :rofl:

Amona, SV1911, sweet-cherry and 11 others like this.
  13. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Леле, ова прeд некое време го изјави малава на сестра ми :D

Веќе неколку месеци ужива да гледа емисии за готвење :D , посебно Рудолф, омилен и' е :D (не дај Боже некој да го чепне даљинското додека го гледа, ќе потепа некого :!: ) Ја ранела сестра ми во дневна, оваа штракала на даљинското и дошле до каналот кај што е емисијата на Алачки. И нели, емисија за готвење, очите пет банки и' се отвориле на внука ми :D И гледала, гледала.....за некое време се свртела накај сестра ми и и' рекла „Мамо, зашто оваа вака улепшано зборува?“ :rofl: И од тогаш кога и да ја види, вика „еј, мамо, тргни ја оваа улепшанава, неубаво зборува“ :rofl:

SV1911, marama, bittersweet and 11 others like this.
  14. wolf4e

wolf4e Популарен член

Oва сега тазе баш најтазе :D :D
    Mалава моја ми побара седнвиче со ајвар и сирење и си седна пред телевизор да си гледа цртан bubble guppies на цртанов има едни човечиња-риби и сега си седнаа да си јадат и мегусебно се прашуваат What did you get for lunch today? или што доби за ручек денес? и си кажуваат банана,сендвич :P

Oваа малава одговара демек неа ја прашуваат Cендвич со јајварче и сињења :rofl: :rofl:
    Kе се помочав од смеење.

И сега дури го пишував мислењето и се закачило некоја семка од лебот,ме трга и ми вика имам спајдер в усте :?: :D

15. AIT

AIT Популарен член

Синоќа син ми пред легнување видно изнервиран ме прашува -Добро до кога јас ќе спијам сам во кревет ? Јас без размислување му одговорив -Додека не се ожениш. Ме погледна ѓаволесто и ми вика -Аха ,значи да си барам жена :rofl:

Amona, SV1911, Arianna and 43 others like this.
  16. babymama

babymama Истакнат член

Ја лулам вчера ќерка ми на лулашка и цело време ми вика: посилно...посилно. Веќе беше доволно висока и она пак посилно вика, а јас ја прашувам: до каде? и малава: до свемирот бе мама, до свемирот!!! :D :D :D

17. Annath

Annath Форумски идол

Не знам дали да го кажувам најголемиот бисер на син ми од пред некој ден, може не е за тука :wasntme:
    го бањавме пред некој ден со мм и кога го бришев и мачкав со крем, мм го прашува „кај ти е к****о?“ и малиов, мртов ладен му вика „го изеде мачката“ :wasntme: :lol:

Инаку, тој израз го користиме кога нешто бараме и не можеме да го најдеме... па сега, тој како си поврзал... дете!

Amona, Sara123, aaaaa and 24 others like this.
  18. babymama

babymama Истакнат член

Си игра вчера ќерка ми и одеднаш се стрчува накај мене и мм и ни вика: Јас знам која му е девојка на тато? и ние као зачудени ја прашуваме која и она вика мама. Ја прашувам после што ми е мене татко и и малава моја ми вика: па тато ти е тебе чувар! :D :D :D

19. pamelche

pamelche Форумски идол

На внукичката на скајп и викам „Шо правеш ма Стефи?“ -„кој, ја ли?“ викам „ти, шо праеш“, -„ее, финти“.
    Се згазив :D

SV1911, NoellePage, kikav and 8 others like this.
  20. Elennaa

Elennaa Популарен член

Мајка ми, прашала едно комшиче. Одела накај продавница и го прашала дали нешто да му купи...
    - Сакаш нешто да ти купам, од бурекчилница?
    - Може.
    - Што сакаш?
    - Бурек.
    - Со што? Со месо, сакаш?
    - Не.
    - Со сирење?
    - Не.
    - Е па, со што сакаш?
    - Па, со бурек. :D