Боја на кармин

Discussion in 'Лице' started by mackice, Sep 10, 2010.

1. kate21

kate21 Популарен член

^^^Во оваа нијанса ми сметаат тие ситни мали светкави честички, зашто не се познава боја многу многу, само тие до израз идат :tmi: Од оваа колекција го имам овој
    [​IMG] нијанса daring red, убав е, мек, не ги суши усните, напротив, и што е најбитно е траен. единствена маана му е што треба барем два слоја за да остави интензивна боја на устата, иначе со еден потег е речиси невидлив :)

Nausicaa likes this.
  2. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Исто и мојов! Мора да поработат малку на квалитетот...

kate21 likes this.
  3. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

за орифлеим би кажала дека порано имаа многу поубави и поквалитетни кармини, јас тие што ги имам а сум ги купила многу одамна значи навистина се далеку поквалитетни од овие денес....а AVON лелел таму сега што има кармини најнови и баш се на почетната страна на каталогот -најновиот зборувам, пред тоа можеше да се нарача малечка мостра од нијансите, со другарките купивме така како за проба амааааа тие не се воопшто добри и квалитетни, јас земав една црвена нијанса и многу брзо ја снема од усните, квалитет 0...немој некој да се згрешил да порача-ке се зезне :(

bubamara12345 likes this.
  4. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

makedonkamak ме пишмануваш а баш денес го листав новиот каталог на Авон и не знаеш како го меркам pure peony карминот

многу ми е убав, ме потсеќа на лето :)
    Јас досега имав многу океј искуства со кармините на Авон ама обично ги имам порачувано од колекцијата на Колор Тренд. Сега ги имам Passion и Poppy Love и многу сум задоволна, особено од Passion, феноменален ми е - бојата не е ни розе ни корална ни црвена, на лицето му дава топлина и шик изглед :) Јас многу си го сакам ама воопшто не е зимски кармин и сега дреме во несесер...

Attached Files:

bubamara12345 likes this.
  5. makedonkamak

е истово мостриче го имам од карминов хеххе бојава не е толку интензивна како што е на сликава и е доста доста бледа, мрсни се и се размачкува брзо и ги снемува од усните за кратко време, помалку од 20 минути...вчера јас ги пробав ама брзо се бришат и не се долготрајни воопшто тоа им е мана дефинитивно. боите на каталогот се многу убави ама воопшто не се такви како на сликата....утре ке ти пратам слика како изгледаат , па ти сама одлучи дали ке го порачаш или не. Mене ми се буквално катастрофа, а тебе можеби ке ти се допаѓаат, незнам какви кармини сакаш...маната име таа па сега незнам ;) ;) ;) ;)

Nausicaa likes this.
  6. cooll

cooll Популарен член

И ја меркам pure peony :$ нијансава ми е сон :) се заљубив.Карминов е прехидратантен исто како да си стравила лабело , ама јас сакам нешто потрајно :?: Не би дала 200 денари за "лабело" , криво ми е сега што не си нарачав повеќе мостри од нијансава :?: , барем ке имав да се мачкам додека не ми здосадеше :lol: :lol: , а сигрна сум дека ке го фрлев за брзо време :lol: :rofl: .

Nausicaa likes this.
  7. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

cooll и makedonkamak преку диструбутерките ли ги порачувате мострите и дали и колку се плаќаат? :hug:

8. makedonkamak

да преку дистрибутер ги порачав ама во претходниот каталог беа, а сега ги нема-малечки се колку 3-4 пати да ставиш, многу се мали ама може да се види каква е нијанста нели и беа многу евтини околу 10-20 денари ако не се лажам, ги имав порачано пред 1 месец и мислев дека нема да стигнат, ама ете вчера ми ги дадоа хееххе/
    :D :D :D

cooll and Nausicaa like this.
  9. EMA2

EMA2 Истакнат член

Корална боја на кармин бројче со нормална цена :hai:

10. cooll

cooll Популарен член

Nausicaa , може да нарачаш мостра од било кој кармин , околу 10-15 денари се . :) ;)

makedonkamak and Nausicaa like this.
  11. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Толку долго време порачувам од Авон, и многу пари имам потрошено на нивни продукти, никогаш немам каснето со плаќање, мислам дека фер ќе беше дистрибутеркиве да спомнеа дека постои и таква опција, пред да купам нешто да земам мостра и да видам дали ќе ми стои... Нема везе, одсега ќе си знам, ви благодарам многу и на двете :*

makedonkamak and cooll like this.
  12. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

^^^ тоа порачување мостри од секогаш постои како опција ама баш за овој кармин во минатиот каталог имаше акција 2 мостри за 20 ден и си беше како производ со шифра

Essence 01 Coral Calling 175 ден.

baby-star, EMA2 and bubamara12345 like this.
  13. makedonkamak

EMA2
    Avon-coral you later 131112 го имам и доста е трајно и убава боја има.
    Tи го препорачувам :D :D :talk: :talk: од 150-200 денари е хехех незнам точно.

Attached Files:

bubamara12345 and EMA2 like this.
  14. Adi888

Adi888 Форумски идол

Број и марка на ваква боја кармин, ептен ми е уба :)

Attached Files:

baby-star and bubamara12345 like this.
  15. karina8

karina8 Популарен член

Голден Роуз 57. Еве види си слика дали ти одговара, сличен е. [​IMG]
    [​IMG][​IMG]

Adi888 likes this.
  16. Hipster

Hipster Форумски идол

За мострите на карминчињата од Авон

Малку сум офтопик, ама да ви кажам морам, изгледа имате многу неуслужливи координаторките(тие што ве учлениле) пример таа што ме учлени мене, работи со години ова, ептен е унесена по работата и секогаш имаше мостри, од скоро сите кармини и нијанси, барем од повеќето од нив и ми ги даваше бесплатно. Она ги нарачува и ги чува за да привлече муштерии, ме за да убеди оние кои ги зачленила повеќе да нарачуваат за нормално она да зема поголема провизија.
    Тие мострите, постоеле од секогаш, се порачуваат посебно си има шифри за нив, сега не се ефтини, ама корисни си многу да видиш дали ќе ти се свија бојата, долготрајноста итн.
    Побарајте си, мора да имаат координаторките, посебно оние што се во напредните кругови што имаат преку 200 луѓе зачленето имаат мостри и од креми, и од парфеми имаат се, ама очигледно не даваат и се глупави и скржави-зашто не знаат како се прави бизинис.

Nausicaa and makedonkamak like this.
  17. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Го имам истиот и ми омилен :D Уште по розева боја е ин лајф ама многу убаво стои :D Драч розево шо викам јас :D

18. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Аууу преубав е !!

19. karina8

karina8 Популарен член

Кортисаки мислам дека темава лошо ти влијае по буџетот :wasntme: :D

Убав е многу, јас го имам и сум заљубена во бојата. Бев го заборавила, пред некој ден си го најдов во една чанта. Навалете народе ефтин е :lol:

koritsaki likes this.
  20. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Треба да ги избегнувам темиве веќе :lol: ,искрено,кој кармин и да видам одма во глава ми 'влегува' :D инаку да не бегам од темава ,од мејбилајн се преубави кармините, квалитетни се и не се многу скапи :)