Се што не е во граница на нормалното ниво на тестостерон (или било кој друг хормон) е нарушување. Било хипо, било хипер. Не постои такво нешто - да е пожелно некој хормон да е над границата на нормалното ниво. И пак го фокусираш само на жената проблемот.
Не постои такво нешто како нарушување у кое тестостеронот е превисок, да претпоставиме дека еве има превисоки нивоа....ќе се качи многу естрадиолот и либидото ќе падне. Мажот си е у реду, либидото му е како треба....жената има проблем у случајов. Или е медицински или нема љубов и тоа е тоа.
Или мажот си го држи по цел ден, а жената треба се да постигне дури овој си го држи, па автоматски либидото-умрено.
Да. Фактот дека глумиш жена со цел манипулација за да имаш поголема шанса за да ти веруваат други жени, кажува многу за агендата, што пак кажува уште повеќе за толкување на медицински состојби по желба, а не како навистина се. Космик убаво објасни, да не ја повторувам, тоа што овде не си за да дискутираш туку да повторуваш како папагал искривени факти за да ти одговараат на наративот, кажува ама баш сè за тебе како член на форумов, а и за надвор од него.
Ваа што муж и сакал секој ден, тоа од досада му е, има превише слободно време. Земи најди му некоја занимација по дома, еве пролет иде нека кречи, нека копа бавча нешо, нека напраи генералка дома, оти као што тргнал немој среќа филозоф може ќе стане па може и подкаст ќе почне пу пу скраја да е. За ваа другата, прати децата ќај баба сервис, пичкосај се, свеќи, музика, алкохол, вечера нешто лесно да не ви се приспие , и поработи на случајот. Е и тогаш ако не сака, ондак најверојатно имате проблем од трето лице...
Здраво на ситее!! Нова членка сум на форумов. Јас сум во менопауза веќе влезена .Имам голема сувост и при односи приметив дека не ми е убаво а и чувствувам дека немам толкава желба ни потреба ,но мојот сопруг воопшто не го разбира тоа и постојано бара од мене да имаме односи...А несакам да користам никакви лубриканти за со сила да имам однос,кога воопшто не чувствувам потреба внатрешно.Што предлагате вие дали е ок бракот да ни продолжи да функционира без секс понатаму?