1.Доколку сакате да додадете нешто ново во ваш веќе постоечки пост одкако веќе сте го пратиле користете ја опцијата ,,редактирај,,. 2.Ако сакате да им одговорите на постовите на повеќе членови, не пишувајте за секој член нов пост туку кај сите кликнете ,,цитирај,, На крај кликнете на ,,вметни цитат,, и одговорајте. 3.Ве молиме користете кирилица.
Јас пак овде ама кога ќе си се пожалам полесно ми е. Немам со кого да разговарам, на моите не сакам да ги вознемирувам иако на моменти ми доаѓа се да им кажам и сето ова да заврши. Вчера цела вечер не спиев. И покрај се што ми рече не заминав дома туку кај него. Си легна не ми зборуваше, после му се јави другар да излезат и излезе ме остави сама а со мене не сака да излегува. Ви кажав дека сум бремена цела ноќ не спиев од болки, страв ми е да не го изгубам. Тој ми вели ако го изгубиш ти си крива и не сакам да те видам повеќе. Умри и ти ми рече. А тој е крив. Да беше со мене добар јас никогаш немаше да се нервирам. Цело тело сум синици не можам да се слечам. На работа колешкава ме гледа во рацете посината. Тој денес продолжува со исто. Ме вреѓа ми вели роди го детето и ќе ти го земам а од тебе ќе се разведам. Ве молам за совет што да правам. Претешко ми е, душа ме боли за бебево.
Од што ти се модриците, те тепа? Инаку јас не би чекала ни секунда на твое место, одма си одам. Не знам што гледаш во него, навистина, се чудам што те држи таму. Оди си и веднаш поднеси барање за развод. Дете не може да ти земе, и на глава ако сака нека стои. Таков човек не ти треба.
И јас ќе ти го кажам истото зошто трпиш??? Мораш да преземеш нешто и да му кажеш и на родителите немој да дозволиш да те малтретира па и бремена си .Тој стрес што го преживуваш влијае и на плодот ,а тоа не чини никако .. Убаво ти кажа @Annath не може да ти го земе детето ,плус и бебе ќе биде тогаш родено ,а тој како ќе се справи со бебе ...Ајде среќно што и да одлучиш!!!
NE znam kade e mestoto na mojot problem I rekov Ke pisam Tuka. So maz mi se vencavme vo maticno pred nekolku meseci, Sega spremame svadba. Plus sum bremena. Go sakam premnogu I toj mene Ama edna slucka denovive promeni se. Pred nekoj den bev izlezena I go vidov bivsiot koj go sakav mnogu I so koj mi pomina cela mlsdost Ama od odredeni pricini ne mozevme da bideme zaedno. Posledno mi raskina toj so izgovor deka ne me saka, Za po nekoe vreme da mi pise da se smirime. Ama jas vekje togas bev vo vrska so segasniot maz I ne planirav da go ostavam bidejki od nego dobiv ljubov Kako nikogas dosega. Bivsiot me ubeduvase Deka me saka, deka ne moze bez mene, PA duri I deka ke me pobara Za Zena ako jas prifatam takvo nesto. Ama ne podlegnav. Pred nekolku dena koga go vidov non stop me gledase I Ko zaminav doma mi Pisa deka saka da se vidime I deka seuste ima cuvstva kon mene. Od toj den jas ne sum ista. Go sakam maz mi Ama Kako da mi e krivo sto izbrzav tolku so brak I se drugo. So bivsiot imam mnogu spomeni I moze zatoa se cuvstvam vaka. Vecerta normalno go odbiv Ama placev cela nokj. I seuste placam Ko Ke mi tekne na toa sto mi go Pisa. Odsekogas Mislev deka toj ke bide mojot maz I mozebi zatoa mi e tesko da se pomiram so sevo Ova. Na momenti mi doagja da mu Pisam, da mu kazam deka I mene mi e tesko kolku nemu I deka nikogas nema da go zaboravam. Barem da mi se trgne tezinata Koja ja cuvstvam I Koja ne MI dava da disam I ziveam normalno. Koga I da go poglednam maz mi solzi mi doagjaat. Toj pak celo vreme raboti I e zafaten so drugi raboti I nekogas voopsto ne go gledam I ne pominuvsme mnogu vreme zaedno. Mozebi zatoa I sevo ova dvoumenje. Ve molam za sovet.
Prvin rascisti so sebe sto ti tocno sakas posle omaži se vaka ne daj si vreme zboruvaj so roditelite ti so majka ti da vides oni sto sovet ke ti dadat oddaleci se od bivsiot ako možeš
Бремена си хормоните ти се хаос и затоа ти е така. Не се понижувај не му изјавувај љубов, сакаш да знае дека си нереќна во брак или не дај Боже да ги покаже пораките на некој па да стасаат некако до мажот па да си го уништиш цел живот за кое понатаму верувај ПРЕМНОГУ ќе се каеш??? Башка типацов знае ли дека си бремена и дека ќе се мажиш?
Знае дека ќе се мажам. Ми честита и за регистрацијата. Не знае дека сум бремена. Сакав да му кажам ама не му кажав. Сигурно сакаше да ја искористи и последната прилика да ме премисли пред официјално да стапам во брак. Затоа сега хаос ми е во главата. Ми пишал и претходно ама никогаш олку тешко не ми било. Дали од хормони или од друго не знам...
Ne mu dozvoluvaj da ti pise blokiraj go od FB stom si veke i bremena za nego nema mesto vo tvojot zivot ako si go sakala trebalo pred vreme da ja reses taa situacija kazi mu jasno da se drze podaleku od vas oti ova nema da izleze na dobro
ti vistiana veruvas deka posle toa sto toj ti raskinal sega saka da ti se vrati? ne znam kako vo seta situacija imas vreme da razmisluvas za nego. i jas raskinav 4 godisna vrska se omaziv posle 3 meseci vrska ostanav bremena pa nikogas ne sum se zaprasala za bivsiot ili pa da pagjam vo nesvest,a i toj mi pusvase koga dozna deka ke se mazam . ne si igrajte so zivotite na lugjeto za nekoj bezvreden.
Ти си веќе официјално во брак, регистрацијата во матично е официјално стапување во брак, а не правење свадба или во црква. Ако сакаш да се смириш со бившиот ќе треба прво да се разведеш од сопругиот, потоа ако сакаш да се земеш со бившиот. Одлуката си е само твоја, сите тука нормално ќе ти кажат да си останеш со сопругот плус па и имате бебе на пат. Што ќе прави бившиот со тоа бебе од друг човек? И Ве молам доста со тоа бременост и хормони ствари, не може тоа да е изговор за вакви работи.
Само кажи му дека си бремена и ќе видиш дека магично ќе исчезне од твојот живот. Веројатно гледа провод со тебе ништо друго. Пр. пиши му вака: Утре ќе излегувам низ град имам некои обврски треба да одам на контрола за бременост, па може да се сретнеме и да пиеме кафе. И како мислиш да те премисли пред официјално да стапиш во брак, а ти честитал регистрација?!
Nema sto da mu kažuva oti e bremena nego ednostavno da go blokira na FB da ne mu vraka na porakite i gotovo inaku ova nema da izleze na dobro ako prodolže da kontaktira so nego
Да и тоа е во ред. Јас сакав да потенцирам дека ја бара само заради провод ништо друго. Тој што го сакаш не го оставаш. Така да не верувам дека од љубов ја бара.
Možda ja bara za da se osvete za nesto od kaj znaeme dali planira da kaže na maž i za taa sredba ili dopisuvanje zatoa najdobro e taka blok na FB i ne obrakanje vnimanie na negovite poraki ako pise ona odma da gi brise oti vaka može samo loso da si naprave
Немам никаква комуникација со него од тогаш. Само тоа ми пиша, му кажав да не ме бара дека сум мажена и дека сега е касно и толку беше. И претходно ми имаше пишувано ама пред да стапам во брак. Инаку луѓе јас воопшто не се чувствувам добро. Две години откако сум со маж ми јас сум најосамената личност на светот. Ми фали дружба со другарки, кафе, прошетка, муабет а ништо од тоа немам. Маж ми е тип кој не сака шетање а со тоа и јас сум осудена на истото. А да одам сама со другарки или дома кај моите одма се буни, се кара, секој ден сум била кај моите што сум барала. Му викам кажи една причина зошто да не одам, ми вика сакам да си со мене а тој по цел ден е со работа, а кога нема работа радо го поминува времето со брат му, мајка му и татко му отколку со мене. По цел ден сум сама. Отупев, не зборувам со никого, свекрвава со јатрвата е повеќе цел ден се заедно си шептат си се смеат, а јас сум сама. Плус тоа мојов многу се грижи што ќе речат неговите. Значи пред секое одење некаде или правење нешто има расправии зошто знам дека тие така го учат. Му викаат нема шетање зошто шетате, што бара жена ти кај нејзините, после ако јас појдам дома нему ќе му зборуваат за мене и затоа тој не ме пушта. Јас знам што е работата и дека е под нивно влијание ама му реков ако си решил да се жениш и дете да правиш тогаш биди самостоен маж кој ќе се грижи сам за мене и детето а не цел живот како ќе речат мама и тато. Јатрвата и деверот седат кај нас а имаат посебен дел. Вчера мајка му вика уште не сте делени. Му викам на маж ми како не сме делени нели ќе се делевме ко ќе се земеме а тој ми вели куќата има газда, татко му, и ко ќе рече тој тогаш ќе се делиме. Значи јас цел живот ќе живеам како други ќе кажат, плус со мамино и тстино синче кое не може само да решава за себе туку чека одобрение од мама и тато. Сега реновираме. Една соба посебно за нас и татко му се меша во се. Тој како ќе каже така се уредува а ние треба да седиме тука плус со пари од маж ми се прави така да нема што да се меша. И овој мојов како ќе му речат така е најдобро и не прифаќа друго. Плус никогаш не излегуваме сами. На секое излегување брат му го зема со нас. Едноставно ние двајца не поминуваме време заедно и плус влијанието од околината си придонесува за оддалеченост меѓу нас. Не знам дали е свесен дека сам си го уништи бракот уште не почнат. Ете затоа мили мои толку многу ми беше тешко кога ми пиша бившиот. Сум станала толку осамена што би посегнала по работи за кои би се каела. Затоа што сфатив дека откако влегов во оваа куќа мојот живот заврши засекогаш. Јас од сега натаму немам живот.
Абе зошто кога се мажите не гледате што земате ? Секоја промена е тешка ,нови луѓе ,нови карактери треба едни на други да се навикнете .Оти и ти не седнеш да пиеш кафе со свекрвата и јатрвата ,а не одма сама сум. Немаш другарки за да излезеш разменеш мисли не значи омажи се и седни дома затупи се . Ќе си најдеш некоја занимација што ќе те исполнува,ама ако си го исполнуваш времето со овај рекол вака ,направил по негово ништо не правиш.Нема нигде розово нема погодено првите години се најтешки во бракот ,но пак ќе кажам дека е се и до партнерите ако немаш меѓусебна комуникација,разбирање ,толеранција,љубов ништо не правиш.