Брачни совети

Discussion in 'Брак' started by Silver.E, Aug 27, 2013.

1. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Кредитот за куќата ќе го плаќаат преку киријата. За 15г ќе има куќа што можеби не би ја имале ако живеат во неа пример ради поголема рата подолг рок на отплата итн. Киријата за живеење, може плаќаат помал стан и ќе треба да издржат 15г и да одат во доста поголемо.
    Е сега пак тоа го прави со некој што треба да го дели ама они си ја знаат математиката, многу прават вака. И да идеално би било да не плаќаат они кирија, ама ако нешто се случи секогаш може нивните кираџии да ги "избркаат" и да одат во свое пример.
    Пак ќе кажам си ја знаат математиката дали им се исплати или не. Ама претпоставувам по ова се воделе браќата :)

cresa-jagoda, MilaSs12 and Nala3 like this.
  2. Mantub

Mantub Форумски идол

Вие влегувате со две плати, братот со една, јатрвата не работи.
    Јас да сум на твое место ич пари не давам мои ниту од заштедата.
    Непотребно комплицирање пред раѓање бебе.
    Што ќе се деси после 15 години, куќата на детето ваше ќе е или братот ќе си бара дел и уствари на никого нема да е, ќе се продаде пак и поделба на парите.
    На маж ти сам му текна ова или е од оние помали браќа што се прават како што ќе каже постариот?

Oneo, Skorpija25, Осе and 3 others like this.
  3. Mantub

Mantub Форумски идол

Се тоа ќе беше во ред ако немаше бизнис со братот.
    Ако на едните им искрсне нешто, ај ќе кажеме ќе одат во куќата.
    Ако на другите им искрсне нешто, и тие ќе треба во куќата да одат.
    На крај како ќе се дели куќата меѓу браќата.
    И најбитно, во тие 15 години на отплата ќе треба да седат во станот сега кај што се, да не одат во поскапо и да се надеваат дека нема многу поправки да им излегуваат низ куќата во текот на годините.

4. Nala3

Nala3 Нов член

На него му текна само незнам зошто. Во мак куќата ја делат со истиот брат и тој не се замара за ништо. Мојот е тој секоја година што поправа целиот одмор ни е околу куќата. И не дај боже мора човек на се да мисли ако се случи нешто може ќе им текне да живееме таму. Јас не сакам. Да она не раб а секогаш ми се подсмева како штедам како купувам ташни од 10 е. Тоа не ми пречи јас си знам со мојте пари. Ама не е фер јас да учествувам а она не. И она е таква ако донесат некој мајстор од мак ќе седи кај нас пошо она неможе никој да угостува. Сеа пред малку па човеков од куќата им вика као само преку нотар да им ја даде куќата. Кој продава куќа преку нотар??? Тука нешто не штима. И кираџиите сите ги нема пријавено.

5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Да голем ризик е . Тоа би го правела сама со мм ама при заеднички стан за кој би немале кредит или кирија. На моите родители пријатели така направија 15г пред пензија земаа куќа на кредит и ја издаваат. Киријата нешто повеќе од ратата за кредит, така штп имаат буџет за поправки и реновации. Ама пак во идеални услови ова може ќе функционира голем ризик е секако

6. Nala3

Nala3 Нов член

Да сама со него би ризикувала за нешто што ќе знам дека ќе е наше. Со секој не. Он се лути затоа што ми смета дека со брат му е. Ама незнам што очекува. Криво ми е многу и секогаш сум јас кривата

Skorpija25 and cresa-jagoda like this.
  7. Milkiway

Milkiway Форумски идол

А како маж ти ја купил на кредит, мислам дека за подигнување на кредит во банка мора и ти да дадеш согласност затоа што сте во брак. Не може без твоја слгласност да земе кредит.

MilaSs12 and Nala3 like this.
  8. Nala3

Nala3 Нов член

Сеуште не ја купиле ама се доста загреани, незнам како планира кредит да земе без да се потпишам јас. И он е сам свесен и рече сега дека е се поголеми шансите да ни дадат кр пошто примам плата на породилно ќе зимам помалку пари. Јас не сакам да имам брак со криење со инаетење ама јас не се потпишувам за нешто такво. Пред пола саат му се јави човекот ако сакале на нотар да идат да се потпишеле и така само да му ја отплаќале куќата

9. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Ова би ви било најпаметно.

Инаку непотребно е мешање со брат му. Можел тоа да го направи и без него, со некоја помала куќа.

cresa-jagoda and Nala3 like this.
  10. Ouravanture

Ouravanture Истакнат член

Единствена сум ли што мразам многу кога оди маж ми во кафана?
    Се плашам да не биде како порано што се опијанел, има неколку пати се заглавено во кафана, пред да се фати со мене се се сменил како нов човек, одкога сме во брак некако почна да оди во кафана со другарите..
    Милион пати имам зборно со него но никако не разбира, демек нема слобода за него.
    На вас не ви смета кога одат мажите во кафана?

11. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Ако не е често и ако не се опива премногу не ми смета.

Осе and tambelina like this.
  12. Ouravanture

Ouravanture Истакнат член

Ако може да ми пишеш во лп

13. Anturium

Anturium Популарен член

Еден период одеше често и ми сметаше многу. Сега не ми смета зашто е ретко, повеќе се во домашна атмосфера. Ама не ми смета, нормално со граници да е пиењето и глибањето. И јас имам потреба некогаш да идам во кафана со другарки, затоа го разбирам и него

14. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Не ми смета и јас одам. :D

15. gentle.girl

gentle.girl Истакнат член

Што би направиле доколку сопругот го крие телефонот од вас.. Приметувате долго време го прашувате и се заебава као демек ништо.. Кога е заспан го отклучувате со негов отисок.. и гледате дека се допишувал со други девојки.. И закажувал средби со курва (за пари) но не знаете дали ве изневерил физички.. Нема докази дали се случила средбата..??? (не признава дека ве изневерил)
    Како би постапиле?

16. нина122

нина122 Популарен член

Колку години сте во брак?

17. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Искрено...не знам ама би била страшно повредена.
    Била средбата или не, небитно, намерата е таа, а и тој дел си го видела, а што не си видела?
    Пред се разговор со него (иако ако негира, нема поента муабетот), па после да се преиспиташ себе си дали си спремна да простиш и да продолжиш понатаму, зошто само ти знаеш.

ZAHRA, bicycle, buba4e89 and 2 others like this.
  18. boo3

boo3 Популарен член

Прати си screenshots од сите разговори да ги имаш како доказ, да не може да негира. Ако не му се избришани досега. А натаму... не знам стварно. Намерата е битна, тоа дали бил физички или не е речиси сеедно :| разговарајте, па види како ќе се чувствуваш. Ти најдобро знаеш дали можеш преку тоа или не. За жал изгубена доверба многу тешко се враќа, а понекогаш, да не речам во повеќето случаи, е само давање нова шанса пак да бидеш повредена.

19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

На спиење ќе го задавам…
    Ама не ме слушај мене ја будала сум
    При мене жива да дава пари за курви? Значи е будала
    Да имаш жена шо те сака, секс со страст, со љубов, и да плаќаш за секс?
    Па ако сака некој новитет, нека каже бе. Шо пи**и од мажи постојат, арам да им е.
    Едно друго ако не чини, одма у швалерај
    Не знаат муабет да праат

20. Mantub

Mantub Форумски идол

Не го имаше истиов проблем со сопругот и пред неколку месеци?
    Не знам што би направила, веројатно не би можела да продолжам со него зошто не би имала веќе никаква доверба.

tambelina, AneSk, Oneo and 8 others like this.