Брачни совети

Discussion in 'Брак' started by Silver.E, Aug 27, 2013.

1. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

ТОЧНО!! од збор до збор. Кога има швалерка , мажот лета низ дома.
    Кога има друг некој негов проблем, само се повлекува , не му се збори, можеби е уморен од работа а единственото место кај што може да се одмори е кај жена му.
    Но ние жените не гледаме така на работите, така да...

2. Annath

Annath Форумски идол

Со игнорирање не го почитуваш партнерот. Напротив, му даваш до знаење дека не ти е битен/на.
    Се сомневам дека си во брак, а ако навистина си, јака ѝ душа на таа што те трпи.

3. Mr.Wonderful

Mr.Wonderful Истакнат член

ти си феминиста и игнорантна личност...

Мене таа што ме трпи 15 години нема да ме трпи за џабе и уште ме трпи...

А за тебе се сомневам дека некој уште те трпи. Си читаш и сваќаш како што сакаш...затоа гарантирам тој што те трпел...има заминато 100%...а ако случајно го немаш најдено сеуште...дајбоже ти посакувам уште утре да го најдеш.

Осе likes this.
  4. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Па да бе ..
    Како ли не ми текна порано.
    Кога така некој ќути, цело време, треба да му идеме по газот.
    Да му се соблечам бе и да го усреќам некој кој не ме смета дека постојам.
    Не, не и не!!!
    Брак не може да функционира со молчење.
    И мене не ми бил ден, и него не му бил.
    Замисли чудо, сме збореле сепак, сма на друга тема. Пришол ме гушнал, ми кажал убав збор, сме се гушкале тројцата заедно, сме излегле, сме направиле нешто заедно: ручек, чистење, пазарење, прошетка.
    Е имало и денови коа на крајот седнуваш и зјапаш у телефон, и ништо буквално друго ни збор.
    Ова е ко на времето, остај го шо сака нека прави јер он е МАЖ!!!
    Познавам за жал многу што така функционираат. Едноставно дома не зборат.
    Нит за деца, нит за обрврски, за ништо
    Еве пример, се договараме за излагање, јас и другаркава, пола саат пред излагање се слушаат маживе, а па мене ништо не ми кажа???? Ние не збориме дома.
    Ахам.. оп сега ќе му се соблечам и раширам нозе, одлично.
    Охооо .. машко бил бе.
    Класично старинско размислување.
    Абе и за коли збориме, и за работа.
    Основата на се е добрата комуникација.
    Знаеш колку работи ме мачат? Претпоставувам не. Знаеш колку мм го мачат, исто не така?
    Еве ќе си ќутиме и чмаеме по цели денови, ќе занемариме и обврски и се. Онака буквално ко билка.

5. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Советите отров. Ако во една врска или брак поентата е партнерите меѓусебно да се трпат, свршиле работа.

6. nena2010

nena2010 Форумски идол

До некаде го разбирам @Mr.Wonderful . Или па мојов е како него. Кога е нервозен нешто додека сам не си реши не кажува, си држи во себе, а пред други глуми дека му е ок си се смее и тн.. е ако искористи сите ресурси за да реши што го мачи сам и не успее тогаш се отвара. Од почеток и јас го напнував и после обавезно каранци и тензии сега го оставам на раат.Ми велам дали е нешто поврзано со нас, и дали можам да помогнам. И толку. Ако каже да , седнуваме разговоараме ако речи остај ме не е тоа го оставам..

tessie, *Amethyst*, Осе and 2 others like this.
  7. Mr.Wonderful

Eve izgledajte go ova...ova mene mi go smeni brakot a se nadevam i vas...4 saati e ali interesni 4 saati.

8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Баш ќе го видам. Ама ве јас ќе кажам, како помлада скокав како млад мајмун на се и сешто, љубоморна бев, се оптоварував.. ама како созреваш сфаќаш некои работи. Ти си 15 години во брак овие се овде млади претежно, уште мислат дека брак/врска е како на филмовите ќе дојдат од работа па со винце муабет ќе си муабетат. А еве и јас деновиве така сум лева што не сакам ни уста да отворам. Ми вика што ти е. Викам уморна сум напната сум од работа остај ме сакам да ќутам. И само ќе праша Добро ти е здравствено? Да . И ме остава да се средам. А не сме долго во врска, ама сега за толку минорни работи не се замарам бе.

tessie, La-loca, Осе and 3 others like this.
  9. Mr.Wonderful

Ќе научат..не им замерувам...само им давам совет...да учат од туѓи грешки...Бесплано е :)

nena2010 likes this.
  10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Џабе е , некои работи најдобро на сопствени грешки се учат.

Осе and mal.ecka like this.
  11. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Истата таа шо ја имаш пишуено пред 8 години на форумов дека а не е по нејзино, остава бурмата и развод, али ти не и давaш?

И шо читаш за секс по форуми, женет, и единствена причина за профил тука праење е алал да каеш на овие шо сакаат анал да имаат?

Блазе ви и на двавама, само она не е тука да продава муда за бубрези, фала богу.

12. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Ова го пропуштате!!!
    Не сака да разговара воопшто.
    И тоа не е исто со не ми е ден остај ме!
    Пошо еве замисли, душо, злато, маче, куче или како год да се викате, детево треба на лекар да се носи, и он седи ќути, како препариран.
    А ако не му е ден, може да ја симне круната од глава и епитетот големо мажиште и да каже, злато едноставно сега не ми се збори на таа тема.
    Бог да чува уште се чудам за она соблечи се и усреќи го.
    Пошо за то е жената де, да го усреќува само него.
    Можеби, ама само можеби не се искажа како што навистина мислеше. Се надевам дека е така, зошто вака напишано е мн лошо. Лош пример за брак, макар бил и 50 год у брак.
    Тоа не е мерило ама ич за добар брак.

Last edited: Jul 12, 2023
    MissChievous, Annora, crimson and 9 others like this.
  13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Еј да женска особина е да збориш за проблеми со некој со кој живееш...

tessie, Nausicaa, crimson and 6 others like this.
  14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Тоа нема шанси конкубина да му изигравам да го усреќувам.. и тоа со Фб.. во ист стан ќе ми пишува на фб? Аха важи.

15. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Освен кога успива дете и у друга соба и не смеам да се појавам зошто дете ќе плаче по мене ...8)

16. Mr.Wonderful

И сега ако сум женет спрема тебе треба да земам и да не бидам на форумов...јас споделив мислење и дадов совет по мое за да спасам нечии брак...спрема вас типкава треба да се разведе...а вие хрбриве како ти ќе и го гледаш детето?

Темава е да деш свој совет и мислење...а не да ме анлизирш мене и да ми продаваш морл..јас кога сум имал мака сум пишал...кога сум скал да се шалам сум се шалел...и мое си е да пишувам...ако не ти чини не ме читај...и олабави малце

Осе likes this.
  17. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Е па по муабетиве, ти изгледа си маж.

Барај му да ти зготви ручек и да ти се соблече.

Anyshka, Angie1432 and Осе like this.
  18. nena2010

nena2010 Форумски идол

А бе сега. Друго е.
    @Bezimenka90 искрено немам вррме ни нерви да се замарам.. многу лоши искуства ме научија да си ценам мирот.

tessie, Осе and Цвет88 like this.
  19. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Не ми држи манипулативно предавање за кого се шминка жената, апсолутно никаква допирна точка нема со муабетот од претходно.
    Прашав која е поентата на бракот ако секој сам треба да тера по свој терк? Зошто создаваш заедница ако функционираш како индивидуалец?
    Секако дека имаме разлики, не само со маж ми, сите луѓе на светот сме различни, фала му на Бога. Само ние пробуваме со тие разлики да ги надополниме мааните еден со друг, а да си ги истакнеме доблестите, а не да не оддалечат еден од друг.

И апсолутно никаква врска нема колку долго си во брак во однос на тоа на што ти се темели бракот.
    @nena2010 сега ми е јасно зошто мислиш дека сѐ има одреден рок на траење.

20. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Оладете. Сите.. скокате за комуникација, разводи мешате на секој проблем, не сте дозволувале вие така, не било кај вас вака, требало ова/она. Не сте ваљда сите вие за ист човек мажени . Е па сите знаете како требало по книга брак терате. Не верувам ни 20% затоа што на Балканот имаме термин "Балкански брак" и голем процент луѓе страдаат во брак. Ама демек тука на Фемина мнозинството се совршени парови.
    Се е ствар на карактер. Не можеш маж да воспитуваш према твојот карактер, ниту мажот тебе може да те превоспита. Јас сум жив пример. Се сакаме со сопругот, се е ок, ама карактерно сме различни, наидуваме на конфликти, не се справуваме на ист начин со работите. Побогу може да се смени човек. Се менуваме да. Еве јас не сум истата од вчера што бев, а камо ли пред 7 год кога го запознав. Некогаш јас се прилагодувам на него, некогаш тој, ама детски понашања и драми не правиме. Карактерно го знам и пазам, он не пази, па во секоја ситуација некој компензира нешто. Не може да е мед и млеко. Нигде не е. И луѓето со најубави бракови се расправаат и имаат судири. Само вие на Фемина сте во идилични односи стално. Кај ги наоѓате бе такви мажиња, па ни на филм не се такви какви што тука ги опишувате.

Чекам напади и осуди сега за мојот брак, ќе ми ископате нешто од негде ќе ми го залепите. Друго не знаете.