Брачни совети

Discussion in 'Брак' started by Silver.E, Aug 27, 2013.

1. Kiko9

Kiko9 Активен член

Broj ne se dava od kultura. Te pravi samo glupa i nisto poise. Si mu dala se i go prokockal u sekunda za "dunda" ....ne se stresuvaj ne gubi zdravje. Ako imas deca soberi si gi i vrati se vo Makedonija. Kaži mu deka nemaš energija da go čuvaš brakot poise.

Lady D ❤️ and Anyshka like this.
  2. NatalyEM

NatalyEM Нов член

Бројот е даден на Slack. Таа таму по побарала број и тој и го кажал. На Slack пишуваат сите за работа таа барала број. Потоа не можела да го најде на wa и тој ја нашол. И сега ја има таму т.е ја имаше и сега ја блокира бидејќи сум лута.
    Работата е пто не е блиска колешка туку биле само на здраво и немале блиско работено заедно. Од само на здраво зошто би му барала број? Се е јасно.

Anyshka and Kiko9 like this.
  3. boo3

boo3 Популарен член

Не ја сфаќам нејзината порака. На што е одговор? Вака изгледа како да му одговорила на негова порака.

Lady D ❤️ likes this.
  4. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Викни го маж ти на кафе седнете некаде и разговарајте отворено. Прашај го што мислел со тоа што го кажал дека животот му бил пекол,дали го кажал во нервоза? Отворен муабет без карање. Прашај го што си мисли за вас за вашата иднина ете имате бебе на пат,речи му да знам како гледаш на работите. Па ако не гледаме во ист правец и ако не можеме да се прилагодиме постои и друго решение. Не може нон стоп да ви се качува некој на глава да ви се меша. Ќе му кажеш за тоа и нема да му попушташ. Сега ти и бебето сте најбитни не мајка му. Вие сте му примарно семејство.
    Седнете разговарајте и ќе знаеш на што си. Види он како размислува, тоа е најбитното.
    Мајка му може да кажува што сака, ама битно е он како размислува сепак со него делиш живот.

*Amethyst*, Осе and Anyshka like this.
  5. Malesia

Malesia Популарен член

Избегнувај грижи, избегнувај не оди.

Anyshka likes this.
  6. NatalyEM

NatalyEM Нов член

Па и јас не сфаќам. Изгледа како да се бришани пораки. Зошто би напишала “Ah I see, no problem at all”.
    Сигурно имало чат ама избришан.
    Да не видев немаше да знам.
    100% има нешто што не знам.

7. NatalyEM

NatalyEM Нов член

Што има женет маж да прави приватен муабет со дроља што ѓу бара број?
    Не нормализирајте се и сешто. Тој НЕМА муабет приватно.
    А и зошто нема кажано дека е женет е прашање.
    Ти машко па зимаш машка страна? Да даде жена ти број на колега ќе се разведеш у секунда.

Осе and Anyshka like this.
  8. boo3

boo3 Популарен член

Прашај го на што е одговор. Изгледа дека има бришано пораки. Не е проблемот што искомуницирал со неа ако немал никаква намера. Сите комуницираме со колеги, ручек, кафе на пауза, нормални работи се тоа ама ако нема некаква позадина. Притисни го да ти одговори зошто му напишала така ако немало претходно ништо напишано. А ти немој да си и пишувала, нема што нејзе да и викаш. Не се понижувај само, проблемот барај го дома.

9. NatalyEM

NatalyEM Нов член

Па да, проблемот е очигледно дома, надвор не е.
    Таа “колешка” за сите овие години еднаш искомуницирала со него за работа. Значи меѓу 1000 луѓе шансите да се знаат се 0.
    Не е ова некоја колешка со која тој работи. Ги знам сите нив посебно жени. За оваа госпоѓа немам слушнато никогаш. Мм тврди дека немало други пораки ама никој не пие нафта. Што би пишала ако не и пишал нешто.
    И не е типична “колешка” ова е непозната особа од работа. Затоа е и проблемот. Плус мм сам не ми кажува..

Lady D ❤️ and Anyshka like this.
  10. boo3

boo3 Популарен член

На лагата кратки и се нозете. Ќе исплива на површина ако те лаже кога тогаш. Прати ситуација и види како се однесува. Јас на твое место не би му презборела додека не каже.

11. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Душо не е проблемот да си размени број со колешка. Проблемот е што ете да речам еден вид во тајност без ти да знаеш за поракиве.
    И мм има колешки што знаат некогаш да му пишат или да му се јават за работа да го прашаат или нешто ако треба да ги замени ама секогаш тоа е пред мене ништо скришно и секогаш за работа е муабетот.
    Ти треба сама да го познаваш маж ти дали е таков тип или не е?
    Пример мм го познавам дека не е тип што шара лево десно, за изненадување постојат и такви мажи што кога е со една други не го интересираат. Ама да ти кажам маживе и не размислуваат многу како нас. Така да може стварно било така како што ти кажал ама не требало да сокрие.
    Направи сама проценка на ситуацијата бидејќи сепак најдобро го познаваш ти, и следи ситуација.

Осе and NatalyEM like this.
  12. Dentina

Dentina Форумски идол

Јас да бев маж ти , не една, со сто досега ќе почнев чет , да се спасам само:devil:
    Па уште колешкава била "дроља"
    Што не ќе прочитаме овде, за мајтап сте онака , баш за подјебавање безобразно.
    Па оној горе разводи, па ова па она.
    Циркус.:rofl:

13. NatalyEM

NatalyEM Нов член

Ти можеш и со 200 да пишуваш, не си ми битен.
    Па дроља е кога бара број на оженет човек, светица не е. “Имаме ли контакт надвор од работа?”
    За што контакт, со ваков пристап што ќе зборат? :D

cresa-jagoda and Anyshka like this.
  14. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Ovde gledam nekolku golemi crveni znaminja:
    Prvo zoshto ne kazhal deka e zhenet,
    Vtoro kako taka be nekoja mu bara broj i gospodinot od kultura i da ne se objasnuva ne i veli "ne", tuku ladno i dava broj
    Treto chat-ot e izbrishan. Porakata izgleda kako odgovor na negova poraka.

Razmisli si, razgovarajte otvoreno (ako voopshto mozhe otvoreno da se razgovara so vakvi lichnosti kako tvojot soprug).

15. An-na

An-na Форумски идол

Боже, боже!!! Свашта!!! Дроља била, барала број од оженет, замисли си!!!! А, нели не кажал дека е женет? Од кај знаела она? :wasntme:
    Остајте ги „дрољите„ на страна, со мажите расправете си, оти проблемот таму ви лежи. Недоволна комуникација, неискреност, итн... Иако и јас како маж ти би била неискрена со некој како тебе :^)

16. Black girl

Black girl Форумски идол

Маж ти е машка дроља. Него обвинувај си го. А не да навредуваш други, а на маж ти да му простиш.

17. ladydy13

ladydy13 Истакнат член

Интуицијата следи ја. Ако мислиш дека има нешто тогаш има.
    Не изгледа наивно ситуацијава.
    Не верувај на колнење сите така лажат.

Anyshka likes this.
  18. minne992

minne992 Форумски идол

Мори жено!
    Ти си имаш проблем со маж ти, таа дали знај дека е женет тој си се запрашала? Барај кривица кај него.

19. Dentina

Dentina Форумски идол

Чак ни тоа можеби не е точно.( дека е он "радодајка") . Секако е нефер дека лаже и крие, ама со особава од погоре другчие освен да се остават, не знам како. .
    Скока као ..ајде да не компарирам...одма другите се вакви, онакви, па да и се јавела, па телефони му проверува.
    Давител против давител работата . Па ги знаела СИТЕ колешки:rofl:. Па јас бре од оваа ќе бегав и дував, не дека он е светец, никој од нас не е ..ама мислам ако читаме меѓу редови, не е за "машала" стварта...
    Џабе ја силат тука, она сама си е навиена секако на борба. Него не го знаеме , и неговата страна секако нема да ја чуеме...ама дури и на дело да го фатиш , што од ова секако нема доволно инфо да се разбере, дем ит, малку достоинство? Што не би могло? Не, а ? Ок]:)
    Секако не ти се обраќам тебе со последново, општо си ламентирам, и навистина стојам зад тоа што прво го пишав, иако сум ете, женско...и не барам броеви од колеги:u:

Orthophill and An-na like this.
  20. Annora

Annora Популарен член

Од кај да знае таа дека е женет кога не и кажал? И зошто дроља за жена која воопшто не ја познаваш? Она ништо не ти згрешила. Можеби и се допаднал и си побарала број. Апсолутно ништо погрешно во постапката.
    Вината е во него што и дал приватен број а притоа не и кажал дека е женет. Ама ајде и тоа да речеме дека не е страшно, можеби му било непријатно пред сите во slack да се објаснува па решил да и каже настрана.
    Според последната реченица од разговорот, воопшто не звучи како да имало нешто меѓу нив. Проблемот е зошто бришел пораки? Јас не би се откажала додека не ми признае што пишувале и зошто бришел. Можеби и ќе те лажи, ама мислам дека лесно ке препознаеш. Не може едноставно да одбива да каже што пишувале кога повеќе од јасно е дека нешто било пишувано и бришено.