Брачни совети

Discussion in 'Брак' started by Silver.E, Aug 27, 2013.

1. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Секој маж се пали на нешто, ама да дозволуваш физички да те користи, а за се друго да не му се зборува или се лути е мене ова ми е до толку немање лична самопочит.
    Ти објаснија многу членки погоре, е сега навистина како ти е ти самата си знаеш.
    Иако во друга тема си пишала седиш во брак само заради детето, мене ова ми е огромно црвено знаменце, ама пак ти си знаеш.
    Сепак не одговори како е се тоа поставено, цело време те игнорира и кога ќе видиш се пали како што тврдиш на тебе ти одма гаќите долу или како?

JasBee11 and Polyincognito like this.
  2. Amore123

Amore123 Истакнат член

Никој не рече дека седам ради тоа.
    Само нормално е покрај секоја кавга да те држи нешто.
    А бракот да ми е завршен а јас седам за детето, тоа не

3. Amore123

Amore123 Истакнат член

Едно е да е лут, а друго е цело време да те игнорира, значи пишувате работи од ваше.
    И кога толку те интересира ќе ти кажам
    Во врска со палење си легнуваш како пар нели, и има допирање љубов и секс ете така

4. DragonFly22

Во ред, сепак ти си знаеш најдобро.
    Но пак избегнуваш да одговориш на прашањето, зошто пак ти си знаеш зошто навистина.
    И не само на ова, не одговори и зошто допушташ да те гаслајтува, што очигледно и прави.
    Инаку дека побара одговор јас и ти пишав дека како и други членки сметам дека маж може да отсака, колку год и да бил со некоја и да има секс ради реда, нагони, ова-она...

Не пишувам од мое, само те прашав како оди.
    Ок, сега ми е појасно се.

5. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Не само маж, и жена во брак или врска може да отсака, ама не знам дали баш секоја жена ќе се нафати да има секс, без притоа да го има отсакано партнерот, жена кога ќе те отсака и на праг болен да и лежиш, нема да и биде гајле, зошто ретко која жена не се става како жртва да чека нешто долго да се промени, а од маж ништо да не добие за возврат, тоа е долг процес, и кога ќе те остави жена, оддамна е спремена емотовно да е без тебе.
    За разлика од маж (со чест на исклучоци), кој може да си има секс и без да те сака, и без да му значиш, и ако ти згрешил, и ако си му згрешила, кај нив тоа ретко кога игра улога.
    Немаме исти гледишта и нагони очигледно.

JasBee11 and DragonFly22 like this.
  6. DragonFly22

Многу е лоша ваква ситуација со маж, а покрај него жена што впуштајќи се во сето ова се надева ќе им се подобри состојбата.
    Навистина овие се многу осетливи ситуации и секоја личност си раскажува и доживува од своја перпектива, ама да за маж е многу поверојатно ова што си го напишала.

JasBee11 and Mumoftwo30 like this.
  7. Malesia

Malesia Популарен член

Дали сте мажена? Стварно лутината на мажот ја гледате така во бракот, дека ја искористува? Аман бе до толку ли вие имате таква самопочит. Па жена му е на крајот од денот, пак она со маж и ќе си спие, на крајот од месецот пак она со него ќе си е. Се уплашило женчево си пиша што и лежи на душата. Како се осуди жити све од две три фрази толку да ја осудуваш. Па ја не знам стварно самопочит кон себе ама треба почит и кон другите. Аман веќе сите ги разведувате.

Last edited: Oct 1, 2025 at 6:00 PM
  8. DragonFly22

Јас никого ниту сакам ниту можам да разведам, тоа си е договор помеѓу засегнатите страни.
    Ниту ја осудувам ниту било што туку и давам одговор како и многу други членки пред мене на нејзиното прашање дека да маж чак и жена може да отсака и да има секс чисто механички.
    За вас ако е во ред цел ден некој во живи да не ве рачуна, а навечер да приметува одреден дел од телото и да ви е се во ред со тоа, ваше си е.
    Секој со своето размислување и сопствената самопочит на крајот од денот.

9. Amore123

Amore123 Истакнат член

Боже какво претерувавање

10. DragonFly22

Епа еве за да не претерувам, демек според тебе, те прашав како е тоа вашето иако си пишала кога и да сакаш да разговарате те игнорира.
    Види ти пишав ти најдобро си знаеш како ви е и ти одговорив како и многу други дека можно е и да те отсакал.
    Ако не си спремна да прочиташ нешта што можно е да се такви како нашите одговори самата запрашај се зошто толку опонирање од твоја страна или пак не ни поставувај убаво ти пишаа детски, средношколски прашања.