Форумџика на годината

Брачни совети

Discussion in 'Брак' started by Silver.E, Aug 27, 2013.

1. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Секој маж се пали на нешто, ама да дозволуваш физички да те користи, а за се друго да не му се зборува или се лути е мене ова ми е до толку немање лична самопочит.
    Ти објаснија многу членки погоре, е сега навистина како ти е ти самата си знаеш.
    Иако во друга тема си пишала седиш во брак само заради детето, мене ова ми е огромно црвено знаменце, ама пак ти си знаеш.
    Сепак не одговори како е се тоа поставено, цело време те игнорира и кога ќе видиш се пали како што тврдиш на тебе ти одма гаќите долу или како?

2. Amore123

Amore123 Истакнат член

Никој не рече дека седам ради тоа.
    Само нормално е покрај секоја кавга да те држи нешто.
    А бракот да ми е завршен а јас седам за детето, тоа не

3. Amore123

Amore123 Истакнат член

Едно е да е лут, а друго е цело време да те игнорира, значи пишувате работи од ваше.
    И кога толку те интересира ќе ти кажам
    Во врска со палење си легнуваш како пар нели, и има допирање љубов и секс ете така

4. DragonFly22

Во ред, сепак ти си знаеш најдобро.
    Но пак избегнуваш да одговориш на прашањето, зошто пак ти си знаеш зошто навистина.
    И не само на ова, не одговори и зошто допушташ да те гаслајтува, што очигледно и прави.
    Инаку дека побара одговор јас и ти пишав дека како и други членки сметам дека маж може да отсака, колку год и да бил со некоја и да има секс ради реда, нагони, ова-она...

Не пишувам од мое, само те прашав како оди.
    Ок, сега ми е појасно се.

5. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Не само маж, и жена во брак или врска може да отсака, ама не знам дали баш секоја жена ќе се нафати да има секс, без притоа да го има отсакано партнерот, жена кога ќе те отсака и на праг болен да и лежиш, нема да и биде гајле, зошто ретко која жена не се става како жртва да чека нешто долго да се промени, а од маж ништо да не добие за возврат, тоа е долг процес, и кога ќе те остави жена, оддамна е спремена емотовно да е без тебе.
    За разлика од маж (со чест на исклучоци), кој може да си има секс и без да те сака, и без да му значиш, и ако ти згрешил, и ако си му згрешила, кај нив тоа ретко кога игра улога.
    Немаме исти гледишта и нагони очигледно.

JasBee11 and DragonFly22 like this.
  6. DragonFly22

Многу е лоша ваква ситуација со маж, а покрај него жена што впуштајќи се во сето ова се надева ќе им се подобри состојбата.
    Навистина овие се многу осетливи ситуации и секоја личност си раскажува и доживува од своја перпектива, ама да за маж е многу поверојатно ова што си го напишала.

JasBee11 and Mumoftwo30 like this.
  7. Malesia

Malesia Популарен член

Дали сте мажена? Стварно лутината на мажот ја гледате така во бракот, дека ја искористува? Аман бе до толку ли вие имате таква самопочит. Па жена му е на крајот од денот, пак она со маж и ќе си спие, на крајот од месецот пак она со него ќе си е. Се уплашило женчево си пиша што и лежи на душата. Како се осуди жити све од две три фрази толку да ја осудуваш. Па ја не знам стварно самопочит кон себе ама треба почит и кон другите. Аман веќе сите ги разведувате.

Last edited: Oct 1, 2025
  8. DragonFly22

Јас никого ниту сакам ниту можам да разведам, тоа си е договор помеѓу засегнатите страни.
    Ниту ја осудувам ниту било што туку и давам одговор како и многу други членки пред мене на нејзиното прашање дека да маж чак и жена може да отсака и да има секс чисто механички.
    За вас ако е во ред цел ден некој во живи да не ве рачуна, а навечер да приметува одреден дел од телото и да ви е се во ред со тоа, ваше си е.
    Секој со своето размислување и сопствената самопочит на крајот од денот.

Just.do.it and Gosh like this.
  9. Amore123

Amore123 Истакнат член

Боже какво претерувавање

10. DragonFly22

Епа еве за да не претерувам, демек според тебе, те прашав како е тоа вашето иако си пишала кога и да сакаш да разговарате те игнорира.
    Види ти пишав ти најдобро си знаеш како ви е и ти одговорив како и многу други дека можно е и да те отсакал.
    Ако не си спремна да прочиташ нешта што можно е да се такви како нашите одговори самата запрашај се зошто толку опонирање од твоја страна или пак не ни поставувај убаво ти пишаа детски, средношколски прашања.

11. oblace1

oblace1 Популарен член

И после секс пак е лут? Како така, не разбирам…
    Па сексот не мири кога сме скарани за небитни работи, како во вашиот случај, ти се налутил зошто неговите ве слушнале голема работа. Ти треба да се налутиш што се качиле, а не обратно.
    Извини ама човекот си се подјебава и не те почитува. Како ке имате секс кога ке посака и после пак ти е лут. Знаеш кога би му дала пак, никад.
    Те искористува за секс, те манипулира, има нешто повеќе од причината он што ти ја кажува. Класична ситуација каде што едниот е манипулатор, во твојот случај маж ти. Си имав работа со таков одвратен, фала богу се откачив, познато ми е многу добро.

Цени се повеќе, следен пат кога ке посака секс ке го одбиеш и ке му кажеш и објасниш убаво како стојат работите. Па како сака така нека прави. Никој не е должен никого да трпи.

DragonFly22 and JasBee11 like this.
  12. Amore123

Amore123 Истакнат член

Океј е сега, ви благодарам на сите :*

oblace1, lovely91 and Cutiepie1 like this.
  13. JSaraaa

JSaraaa Нов член

Zdravo zenskii,so maz mi sme vo brak veke 3godini a bevme vo vrska 7godini odnosno od deca sme zaedno dodeka bevme vo vrska se bese super patuvavme zaedno imavme slicni pa duri i isti stavovi na odredeni temi kako sto rekov bevme super.Otkako se zemavme pak bese okej ama koga go dobivme bebcevo toj pocna da se menuva od den na den se menuvase.btw ziveeme so negovite za bilo sto se mesaat dokolku se dogovorime za nesto tie mora da kazat dali da bide toa ili ne a toj gi slusa kako da ne e isyiot covek sto go znam 10godini tolku e smenet sto nemozam da vi objasnam.Poslednata kavga ni bese pred nekoj den kade sto se skaravme poradi majka mu posto mora da pravime se kako syo.ke kazat oni ako se dogovorime da odime negde oni recat ne odma ne odime,nemozam da vi objasnam kolku mi e zal i tesko od sto gledam deka ne sme isti kako porano,neznam sto e ispravno a sto ne dali jas gresam od sto mislam deka negovite ni se najgolem problem (prethodno ziveevme vo stranstvo 2godini i ni bese super za se se dogovaravme i zaednicki odlucuvavme) neznam kako da postapam koga i da pocnam muabet zavrsuvame so vregjanje i pcuenje sto prethodno ne go pravese nikogas se custvuvam tolku bezvredno...so sekoja kavga pravime golema distanca pomegju nas jas sum svezna za toa ama on ne e.Im dava za pravo na negovite da se ponasaat kako.im odgovara da kazat sto mislat da vleguvaat vo nasata soba koga ne sme doma da preturuvatt po naste raboti mu kazav deka mi smeta no na nego ne.mu smetalo sto imalo vrska toa....Neznam dali e normalno sto se custvuvam tolku razocarano od nego..

14. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Зошто живеете со нив и зошто не се иселите?

SummerGirl and JasBee11 like this.
  15. Cka

Cka Форумски идол

Си се омажила со дете. Он не знае да донесе одлука. Не знае што со себе ако не ми каже некој како да прави. Прво била мајка му, после у странство ти. Тебе ти одговарало се да те слуша, него уште повеќе. Сега кога сте две он одбира да ја слуша мајка му оти има поголемо влијание од тебе. По навика. Кога ќе умре мајка му, ќе те слуша тебе. Не си забележала оти ти сакаш да одлучуваш и ти одговарало тоа.
    Не можеш да го смениш, освен да го иселиш од таму, за он пак да биде дете на кое ги ќе ми бидеш мајка иначе ми кажуваш кај треба да оди.
    Со мајката ти реши го проблемот, не чекај од него, проблем решава маж, не дете.
    А како? Мислам дека можеш сама да решиш, ако на ум ти е прво детето и твојата среќа. Води се од тоа и терај.
    Мајка му ќе биде контра, ама очекувано. Никој не го дал престолот без борба.

Mumoftwo30, _Vera_, Ena05 and 9 others like this.
  16. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Не дека не треба ич да не ги слуша неговите, туку треба да има некој баланс со тебе и со нив.
    Можеби премногу му влијаат неговите, а ти нешто им пречиш. Можеш да седнеш со него и да разговараш за ова, но не и со неговите, туку само со него. Кажи му дела нивното зголемено влијание ти пречи на тебе и на бракот и дека работите многу се смениле откако почнале да влијаат на таков начин. Прашај го дали неговите го промениле мислењето за тебе и што им пречи, а тоа не значи дека проблемот би можел да биде до тебе.

Ова утре би можело да влијае и врз детето, карљниците да ви се уште полоши, па да дојде и до растурање на бракот. Затоа, спречи го тоа на време доколку сеуште го сакаш и ти значи. Разговарајте, види како ќе го прифати разговорот, па ако си тера пак по свое (читај: по нивно), тогаш најдпбро е на време да се разведете, за да се спасиш од нервози, караници и лошо влијание кај детето.

JasBee11 likes this.
  17. ThrinaMist

ThrinaMist Истакнат член

Ја разбирам твојата фрустрација. Но, она што најмногу ми падна во очи е огромното преминување на граница во конфликтите кое што го потенцира а тоа е вреѓање и пцуење. Тука мислам дека проблемот станува уште покомплициран затоа што ем не се решава проблемот туку станува уште неколку нивоа полош. Со оглед на тоа дека имате дете, треба да пробате ако можете да го решите проблемот. Можеби би било добро да отидете некаде на ручек сами двајцата и отворено да му ги кажеш сите работи како се осеќаш, што досега не ти е во ред, кои би биле последиците ако сето тоа се продолжи, и ти дај му некои предлог решенија готови како повеќе опции…бидејќи тој не ми делува дека ќе ти понуди некакви. Сепак вие треба да бидете во посебна заедница од неговите и тие нема што да ви се мешаат во вашите одлуки како пар. А тој ако сака нив цело време да ги слуша нека си живее со нив сам. Не знам поради која причина мора да живеете сите заедно ама најчесто тоа е голема грешка кај многу парови. Разбирам дека некогаш е заради финансии..но, би праела сѐ само да не сум во таква ситуација.

Mumoftwo30 and JasBee11 like this.
  18. Xxxx2

Xxxx2 Истакнат член

Се изнабарав соодветна тема за прашањево и пак мислам дека ја утнав :?: Како/кога/каде имате секс ако детето спие во иста соба? Скоро 2 години е нашето и спиеме во иста соба, последниве пати се разбудува додека имаме секс :worried: сум изнаслушала приказни дека до голема возраст останале во иста соба со дете и искрено не знам каков сексуален живот имаат тие партнери. Иако знам дека нема да се сеќава преморничаво е од нигсе никаде некој те гледа :drunk: дали ви се случило истото?

19. kyro

kyro Активен член

кога е нашколо:D

20. Amore123

Amore123 Истакнат член

Кога имате секс одите во друга соба ( ако има можност)