Брод (El barco)

Discussion in 'Серии и емисии' started by BoaVista, Feb 2, 2012.

1. BoaVista

BoaVista Форумски идол

El barco е шпанска серија за глобалната катаклизма која е предизвикана од фатална грешка на група научници. Целата земјина топка ќе биде потопена со вода, речиси и да нема преживеани, освен 50 тина луѓе кои се наоѓаат на бродот Esstrella polar.
    Жанр - авантура, драма, научна фантастика
    Улоги - Mario Casas, Blanca Suárez, Marina Salas...

Ме интересира дали ја имате гледано серијава и каде ја наоѓате. Јас ја изгледав првата сезона, а втората не можам да ја најдам. Па ако знаете некоја страна на која може да се гледа серијава онлајн пишете.

2. tropix4e

tropix4e Истакнат член

3. eki4k2

eki4k2 Истакнат член

Многу е убава серијата,јас ги изгледав сите епизоди што се испаднати..треба да испаднат уште 3 така имам прочитано на нет.Иначе ги симнував епизодите од http://thepiratebay.se/search/El%20Barco/0/99/0
    а превод од http://titlovi.com/titlovi/titlovi.aspx ... rco&jezik=

Глумците се стварно добри,омилн глумец од машките се разбира Mario Casas,а од женските Blanca Suarez.Има доста смешни сцени,но и сцени за пуштање по некоја солзичка :D

4. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

А оти англиски превод неможам да најдам? :^) На титлови и на поднаписи има српски ама не е убав, касни многу некако.

5. tace73

tace73 Популарен член

Кажете нешто ако знаете, негде прочитав почнала трета сезона, а планирале уште 3...Којзнае што се ќе измислат, да не станат претерано досадни???

Ако некој нешто знае, нека пише во спојлер!

6. LadyH

LadyH Истакнат член

ај дајте ми торрент да си ја симнам, неможам стално да ја гледам на Аxn...
    од прва сезона па до кај е излезена.. испосимнав ништо не испадна :( :(

7. feferona

feferona Истакнат член

Серија со добра научно-аватуристичка тематика. Ги гледав првите пет епизоди на нет, имам само позитивни критики.
    Инаку ја начекав на Фокс лајв, почнуваат со втората сезона во понеделник во 00:20 часот.

8. MaggieTatum

MaggieTatum Истакнат член

првата сезона ја гледав на AXN летово ама вторава не ја фатив од почеток.. сега е мислам некаге 7-8 епизода а ја забележав од 6та :/ ја барав и на интернет ама не се пушташе, па некој ден ќе видам на линковите што некои феминки ги имаат ставено овде :D инаку воопшто не сакам научно-фантастични филмови ама овој многу го сакам, можеби затоа што е шпански а е и со Марио Касас :inlove: сите глумци ги сакам, освен Гамбоа, ми иди да го убијам :punch: :swear: .. инаку омилени ми се Пити, Валерија и свештеникот, а посебно Пити и Валерија многу ми се слатки заедно :D

9. AngeliMakedonija

AngeliMakedonija Активен член

Ја има на Фокс Лајв????? Првите две сезони ги гледав на AXN, третата почнав на интернет, ама не ми се допаѓа. Ептен збркаа се.

10. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

На 21 оригинално излезе и последната едпизода од 'El Barco' јас денес ја гледав, и оваа серија заврши :( Првпат ја видов на АХN и јас загледав, ептен ми стана интересна,и таа почнав да ги симнувам епизодите од нет,секакви пресврти се случија во серијата ама ниту една од епизодите не е досадна.
    Сепак убав и среќен крај на серијата (и очекуван),штета што заврши сега нема што да гледам,а тоа дека ќе има уште сезони се дезинформации,пишува и на официјалната страна.
    Не ви откривам како заврши серијата,тие што ја следат сами ќе видат :D

11. AngeliMakedonija

AngeliMakedonija Активен член

Што се случи на крајот, зошто Улисес не отиде на венчавката?

12. ClaudiaLeBoursier

ClaudiaLeBoursier Истакнат член

Јас ја гледав на www.natabanu.com мислам дека беше страницата и ја има со хрватски превод....3та сезона е во тек

13. analia13

analia13 Истакнат член

грешка си третата сезона има само 16 епизоди и на натабану.цом ги ставија сите и тоа пред една-две недели ;)

Иначе серијата е врв нешто прекрасно не она типично шпанска серија ова е нешто поинаку, затоа и ја гледав самото те влеше да гледаш уште една епизода. ЗА СИТЕ ШТО НЕ ЈА ИЗГЛЕДАЛЕ СЕУШТЕ ИМ ПРПОРАЧУВАМ ДА ЈА ГЛЕДААТ.

ПС: сега мислам пак да ја гледам :$ :) :D ;)

buba4e89 and ClaudiaLeBoursier like this.
  14. ClaudiaLeBoursier

ClaudiaLeBoursier Истакнат член

Само 16?? А јас па си чекам уште да стават...мислев некоја пауза прават со епизодиве ааајјј :envy:

analia13 likes this.
  15. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Размислуваше за животот, за тоа колку е среќен што три куршуми ништо не му можеа :lol: Тоа реално малку глупо го направија, го изрешета оној Гамбоа и овој пак жив остана... ама нема врска битно среќен крај има серијата, дечкото каснеше само малку на својата венчавка... а дали ке стигне кој знае, како си замислиш ти во главата така ке биде ;)

16. analia13

analia13 Истакнат член

а чекај нели кога оваа Аиноа кога ги чекаше татко и сестра и .... и нели сеа овие дојдоа и овој таткото и даде некои камења или нешто сл. и таман онака ја пружи раката и пак се се здрма и сите тие камења се магнетизираа за нивното комбе и се метално се залепи за камиончето нивно и така заврши. па чекај нели е тоа уште една таква екалипса

17. kristii

kristii Популарен член

Штотуку ја завршив со гледање првата сезона.Серијата е закон,самата ме влече да ја пуштам следната епизода.Не ви ги читам коментарите наназад бидејќи не сакам многу да откривам пред време. А Марио е срцка...

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ја открив случајно на Ртрс и видов дека трае 1 час.
    Веднаш ме привлече, одлична серија.
    Ја гледам на нет и на ртрс ја даваат секој ден во 23часот.