Бројаници

Discussion in 'Религија' started by rossonerka, Jul 28, 2011.

1. kuc

kuc Форумски идол

Ништо не значи и дошол денот да се скини,купи си нова .Абе немојте одма црни мисли во умот да ви идат.

Rama likes this.
  2. poi

poi Популарен член

Му откажале кочнивите на моторот... Среќа не се десило нешто ептен катастрофално, иако ноќта беше лоша. Значи сепак имаше нешто.

GirlLove likes this.
  3. Rama

Rama Форумски идол

Повеќе од 15 години постојано носам бројаници, ми се скинале неколку досега, и никогаш не се случило ништо лошо, ете едноставно така се погодило да се поклопи, не мисли веднаш на лошо.

kuc and poi like this.
  4. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Еден бивш дечко ми даде сребрена бројаница незнам како да ја опишам слично како белезија од св Јован Бигорски и не ја носев толку за да не се потсеќам на бившиот и едно време еден ден два дена ја носев другиот дента бев покрај езеро на едно кајче седнав тука и после тоа незнам ни како ми се скина дали од фармерското јакна или од седење незнам и бројаницата се скина на делови парчиња и падна долу на езерото и ништо не можев да ги земам, што може да значи тоа?

Orthophill likes this.
  5. Orthophill

Orthophill Популарен член

Тоа може да значи само едно. Те вика свети Јован да го посетиш во Бигорскиот манастир и да си купиш нова бројаница, но да не ја користиш само како украс, туку да се молиш со неа.

edna_malecka, kuc, Rama and 1 other person like this.
  6. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Носам уште од основно црна бројаница и постојано имам на рака. Кога ќе ми се скине купувам нова. Читам тука дека требало да се молиш со бројаницата, јас не го практикувам тоа. Ја носам од навика, како да ми фали нешто кога ја немам на рака.

7. Economylover998

Economylover998 Истакнат член

Девојки јас си имав црна бројаница која си ја носев неколку години но денес сум ја изгубила нз како ми паднала од рака малку ми беше подраширена во последно време дали е лош знак да не треба нешто да направам?

8. Rama

Rama Форумски идол

Не мислам дека тоа би бил лош знак, со тек на време сите бројаници се кинат, не си ти виновна што несвесно си ја загубила. Купи си нова, и моли се на неа.

9. cocobomb

cocobomb Активен член

Здраво, би сакала да прашам дали некоја од вас знае каде можам да купам бела бројаница со монистри, не плетена? Знам дека класичните плетени ги има по црквите, но на ваква не сум наишла тука кај нас барем, ми ја искинаа мојата а не е од тука.
    Многу бев привржана за нес и се молам секоја вечер.

10. Orthophill

Orthophill Популарен член

Ако не ти се изгубени зрнцата, побарај рибарски конец и нанижи си ги.

cresa-jagoda likes this.
  11. Rama

Rama Форумски идол

Побарај во некој од манастирите, обично таму имаат повеќе избор на разни бројаници. Во Бигорски имав видено порано такви со бели монистра.

cresa-jagoda likes this.
  12. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Имам плетена бројаница. Ми беше подарок како мала. И ја носам секој ден.

Orthophill likes this.
  13. Sky Daisy

Sky Daisy Активен член

Првата бројаница на која се сеќавам ми беше златна боја. Ја носев некое време и еден ден додека си играв на игралиште ми се скина. Ми беше преубава а никаде не можам да најдам таква иста.
    Потоа долго време не носев додека мајка ми не ми купи розева во 7мо одделение на Крстовден. Оттогаш ја носам, еве скоро 6 години ќе бидат.
    Инаку имам и други, разни скоро во сите бои, само небесна сина не можам никако да најдам а баш долго време сакам.

Puellapulchra likes this.
  14. MakeDamnSure

MakeDamnSure Истакнат член

Првата и единствена бројаница ми ја донесе мајка ми од Охрид која лично и ја подарил владиката пред 2 години.
    Како атеист и современ комунист првата реакција ми беше негативна, но потоа сфатив дека стои многу cool, па сега не излегувам од дома без неа. Бројаницата е црна како и мојот саат, ги носам заедно на левата рака и многу ја засакав.

15. Rama

Rama Форумски идол

Бројаницата не се носи за да стои кул на рака, таа се носи за да се молиме на неа. Не те осудувам, ама сам кажуваш дека си атеист и ти изгледа кул на рака, односно не ја носиш од религиски причини. Искрено малку ми е чудно тоа, ама ти си знаеш.

MakeDamnSure likes this.
  16. Senpai

Senpai Истакнат член

jas si kupiv denes za prv pat.. iskreno da vi kazam ne znam dali moze so nea da odam vo wc, dali moze da se istusiram so nea dali moze da se navlazni od vodata ili ne smeam da ja nosam koa se banjam ili odam vo wc ve molam objasnete mi posto prv pat kupuvam
    i ako mi se skine sto treba da pravam