Вашите цртежи

Discussion in 'Литература и уметност' started by sweetypie, Sep 7, 2011.

1. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Еве има барем еден! :) Да, има нешто Мунковско во цртежите....Разбирам како ти ја доживуваш твојата уметност. Молам, молам. :) Ти сакаше опера така? Изгледаат како сцени од опера? Го има тој патос... И, каков графички таблет користиш? Мислам, некаде прочитав дека овие ги црташ на таблет...

Last edited: Apr 13, 2022
    La Stilla likes this.
  2. La Stilla

La Stilla Истакнат член

Виктор користам таблет нов нов го најдов на пазар 3 неотпакуван. XP pen tablet star мислам дека беше.
    Имам страница и на девиантарт
    повели ако сакаш -- stilladegortz, имам да кажам одредени пријатели кои им одговара мојот стил.
    да, сакам книги (класици, обскурни, сакам да трагам за богатства), опера, балет, уметност... Фала ти премногу. Моите субјекти се најчесто ликови од книги што ги сакам, на овој начин и возвраќам на одредената книга за се што ми пружа, така и јас на мој начин им кажувам на авторите кои веќе не се со нас, колку многу ми значи нивното дело. Еве нешто што насликав денес, Ребека од Ајванхо од Волтер Скот. rebecca.jpg

3. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Да, го знам ликот! :) Одличен таблет, го проверив. И видов дека имаш прифил на Deviantart. Ќе ги видам другите твои цртежи. Треба да направиш изложба! :)

La Stilla likes this.
  4. La Stilla

La Stilla Истакнат член

Искрено да ти кажам, сликањето премногу ме усреќува . Фала ти премногу!

Vikktorr likes this.
  5. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Мило ми е што те прави среќна. :) Тоа е можеби најважно...Молам.

La Stilla likes this.
  6. La Stilla

La Stilla Истакнат член

“Нежность“ лаесмералда1.jpg

7. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Леле колку одамна немам ништо клаено, само понови ќе клам фак ит нема шанси се да ме собери на три страни. :?: :rofl:
    IMG_20220409_163117.jpg IMG_20220401_122439.jpg IMG_20220331_005620 (1).jpg IMG_20220329_095517.jpg IMG_20220325_152320.jpg IMG_20220312_215111.jpg IMG_20220227_210557.jpg IMG_20220320_182808.jpg IMG_20220227_210329.jpg IMG_20220301_163352.jpg
    Еве колку шо бери во едно мислење. Имам интензивни периоди и периоди на пауза. Така да ако некој сака инста нека кажи пошто и да сакам немом последни месеци да ги објавам во целост. :wasntme:

Ana2411, ZAHRA, Natali.3 and 9 others like this.
  8. La Stilla

La Stilla Истакнат член

elderlycouple.jpg

Elderly couple love.

9. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

nolde_2.jpg nolde_3.jpg nolde_4.jpeg нолде-6.jpg
    Конечно се сетив на кого ме потсетуваат твоите цртежи/слики. Не е Мунк, туку еден друг експресионист, Емил Нолде! Истата „декаденција“ на ликовите, слична „замачканост“ поради користење на акварелот, истата „опскурност“, можеби боите се поинакви, и тој е попрецизен.

10. La Stilla

La Stilla Истакнат член

Ти благодарам, тоа е голема чест! Знам дека спаѓаат во експресионизам дури кога уште не знаев точно што правам, ликовите ми изгледаа емотивно и допираа на некој начин, трогнуваа. Овие последниве три ми се од циклусот наречен “Амор“. Стриктно пастели. elderlycouple1.jpg

Vikktorr likes this.
  11. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Ќe заборавев да спомнам. Цртежите ти се особено добри. Јас би ти сугерирал да работиш повеќе на конфигурацијата на сликите, контурите, линиите, конструкцијата, иако тоа е твојата уметничка слобода, не мора да ме слушаш, може и вака.:)

La Stilla likes this.
  12. La Stilla

La Stilla Истакнат член

Искрено кога сликам, секогаш го правам тоа по инстинкт. Никогаш немам замислено што сакам уствари да постигнам, само сликам, сега полесно е за фан арт книги на пример некое поглавје...знам пример има полумесечина во поглавјето, црква, машка особа, и со таа мисла тргнувам. Останати мотиви се чисто по инстинкт, многу се искрени. Ќе видиш дека од првиот пост уште кога не го знаев добро таблетот и програмот се трудев, после тоа ги поправив, оние што се “ликвид“ техника, како Фантина, или Клод. Сега со пастеливе уживам искрено. Инаку, дали и ти сликаш?

13. La Stilla

La Stilla Истакнат член

Има ли подобра инспирација за циклус Амор, од песнава?

14. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Разбирам. Можеби така е и подобро, за да уживаш во сликањето, наместо да размислуваш стратегиски, да почнеш од одредени теми и потоа спонтано да ги развиваш...Разбирам како тоа те прави среќна.
    Цртав порано, одамна, сега повеќе ми лежи текстуално изразување, но, половина живот сум читал книги за уметности секако и сум бил на многу изложби.. Сакам уметност, сакам себеизразување, сакам естетика. :)

La Stilla likes this.
  15. La Stilla

La Stilla Истакнат член

И јас пишувам, изволте мојата збирка поезија на купикнига е, се вика Absentia. :D Хаха, шала на страна, сакам да пишувам многу... сон ми е еден ден да објавам проза, но сега за сега тоа ме плаши па држам до поезија. Бап би сакала да прочитам нешто од тебе.

Vikktorr likes this.
  16. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се обидував да најдам нешто соодветно за твојата „серија“ Амор... Да се надоврзам...

Инаку, песната на Гензбур погоре е многу иронична, зезнат е Серж! :)

La Stilla likes this.
  17. La Stilla

La Stilla Истакнат член

Хаха, да, Е. Поприлично... Кога не би постоела ми е една од омилените шансони, посебно кога ќе почне делот „мммм....“има многу емоција и хармонија.. Слушни ја оваа и најди го текстот. Многу е сензуална и страствена. Типична француска песна, оригиналот ме враќа назад во времето, одма ги замислувам Бардо или Данев, но оваа “живата“ верзија е многу хот, фивериш.

18. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Колку само сакам да ги прикачам и моите тука.. Ама стилот ми е многу специфичен:u:

Vikktorr, theowndemon and WildMk like this.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

I dare you to!
    We can handle it :muscle:

Indiegurl likes this.
  20. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Ами ти можиш, ај кент:rofl::rofl:
    Се кријам:emo:

WildMk likes this.