Гатање, баење

Discussion in '„Другата“ наука' started by kiki-riki, Nov 21, 2009.

1. Zorica59

Zorica59 Активен член

Од 09:00 часот. Нешто пред 09,00 ч. го носат списокот. Кога ќе стигнеш, се заокружуваш на списокот и чекаш да ти дојде редот.

2. Zorica59

Zorica59 Активен член

Не, "принцовите" на бел коњ, одамна ги нема. Ја прашале некоја девојка (немажена), што чекаш, демек, принцот на бел коњ? Она им одговорила, принцот си фати дечко.
    Било тоа некогаш. Во ова време на изгубени вредности, мажачката/женачката е само пуста желба.
    По однос на решавање на проблеми кај гатачи, бајачи, таман работа ако се потпреме на нив. Те поддржувам, ако они решаваа проблеми од тој тип, немаше да има толку, немажени, разведени, незнам несреќни.
    Меѓутоа има и од нив некои кои помагаат-погодуваат. Јас бев неверни Тома, се додека една гатачка не ми ја предвиде болеста на мајка ми.

3. Monicka_monka

Monicka_monka Истакнат член

Да не бил некој или да не знае за некој оџа во Бојане ми кажаа многу помагал и колку му дадеш толку не барал ништо

4. Zorica59

Zorica59 Активен член

Прв пат слушам, ама скептик сум за по Оџи ако си Христијанка. Јас не би отишла, можат, сешто нешто да направат (во смисол наместо да помогнат, напротив да одмогнат и тоа многу)

girl2 likes this.
  5. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Зошто постои ваква тема во 2020?

6. Hope1234567890

Hope1234567890 Истакнат член

Фала

7. WildMk

WildMk Форумски идол

Оти постојат вакви луѓе во 2020та

8. girl2

girl2 Истакнат член

Гатање баење мене то ми се сатанистички работи .. Вервам да ама мислам дека тоа го прават со помош на мрачни сили ..
    Пример ххх (бајач/ка) го повикува тоа што и да е лошо шо му прај на чоек и му дава нешто како "жртва" пр..јајце (така имам слушнато) или нешто шознам шо и за возврат на то да го остај чоекот на мир да нему се случува нешто лошо ...
    Абе нз како да речам за некој ке звучи глупаво ама ... Ијас нз да кажам убо сепак јас не би одела кај такви луѓе поубаво е да веруваш во Бог и тоа е тоа запалете темјан да ви се смири душичката и тое :P:*:sun:

kukidi likes this.
  9. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Страшно. Па, види си се заокружувале на списокот кај бајачот, па ќе чекаш да ти дојде ред да влезеш. Мислиш идеш на интервју за работа во НАСА.

Amellie13, theowndemon and nora mora like this.
  10. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Кога веќе религијата ја употребуваш како аргумент, зарем не знаеш дека за вас Христијаните забрането е одење по гатачи и бајачи, се рачуна за грев ?

11. Justicija

Justicija Форумски идол

Јас сум била еднаш на гатач (од горе споменатите) ми погоди не велам НЕ , но после тоа мене ми се случија најлошите работи во мојот живот (што уште не можам да се опоравам )
    Повеќе моја нога не стапнува по такви работи !!

lord_sinnerman and SummerGirl like this.
  12. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Лошо е што вакви лица имало/има и ќе има кои заработуваат на туѓа мака, кога лошото тропа на врата решението е подалеку од поведувачи на вакви гатачи/оџи што и да се и самите такви лица.

SummerGirl and WildMk like this.
  13. Tea678

Tea678 Популарен член

Кај Вики од Чаир човек не може да дојде на ред, секој ден има луѓе, бидејќи жената е на работа до 16:00 уште од 14:00 има луѓе пред врата кај неа , колку пати кога поминувам од таму гледам луѓе и тоа различни, еднаш случајно една спомна дека од Швајцарија дошла ...(facepalm)

14. Zorica59

Zorica59 Активен член

Бев одамна, за погодување, многу погодува, малку кажува, но тоа малку е со 100% точност. Но растурањето не и е баш јака страна. Треба пари да оставаш кај пешкирите. Ако оставаш по 500-1000 ден, ќе има ефект. Кај тие пешкири што имало по 100 денари не ги ни отварала, а ги влечела со месеци.

jagotka67 likes this.
  15. Zorica59

Zorica59 Активен член

Во право си....

16. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Зорица, "гатарството" е само уште еден бизнис на сметка на оние кои имаат мака, зарем не гледате?
    Погледни кои тарифи се вртат и како си ги зголемуваат постепено, зарем не е логично дека ако некој вистински има "дарба", ќе помага безрезервно, од срце, и на оние кои немаат да платат ?

100 души да и отидат на гатачката, па каква сака нека е, на среќа ќе погоди нешто кај некоја особа, и тука тргнува разгласот таа и таа знае да предвидува.

Направи пресметка колку пари имаш изнадавано по овие луѓе, тарифи нивни плус патни трошоци, за губење време да не збориме подобро, и види до кај си. Со тие пари и време, може ќе си посегнала кон нешто реално, кое ќе ти помогне со маката што ја имаш.

Herrera, IRBBB, SummerGirl and 6 others like this.
  17. Zorica59

Zorica59 Активен член

Знам, да ми е овој памет тогаш, ќе беше поинаку. Точно, поготово за Вики, јавна тајна е дека примала ВИП клиенти (во смисол по препорака) преку ред ги примаше, и со тарифата. Акои дадеш 500-1000 ден, ефектот ќе е за неполн месец. Ако и оставаш по 100 ден, ќе те влече со месеци, и ништо. Членка една од форумов ми кажуваше дека две год одела и ништо...

18. Asparagus

Asparagus Популарен член

Ти и милиони да и дадеш, ефектот може да биде само плацебо и ништо повеќе - ќе имаш зголемена самодоверба и поради тоа може стварно да ти тргне...но дека магично ќе ти ги реши проблемот некој си бајач немој да се надеваш, само си губиш и време и пари со глупости.

Пробај рационално да го најдеш коренот на твоите проблеми и поработи на изнаоѓање решение.

Ако имаш проблем со анксиозностз депресија и слично, побарај добар психијатар, не е тоа ништо срамно, секој трет денес има такви проблеми.

Дружи се со весели, позитивни луѓе, исполни го времето со некое хоби, оди на фитнес, јога, вози точак, шетај во природа...ќе ти помогне повеќе од било која бајачка.

emiliana, SummerGirl, WildMk and 5 others like this.
  19. Zorica59

Zorica59 Активен член

Знам, бев но терапевтот е немоќен.

20. Zorica59

Zorica59 Активен член

Извини, ама јас не сум за на Психијатар. Само ми измислуваат дијагнози. Темата не е за растројства.