Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гатање, баење

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kiki-riki, 21 ноември 2009.

1. Zorica59

Zorica59 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    48
    Од 09:00 часот. Нешто пред 09,00 ч. го носат списокот. Кога ќе стигнеш, се заокружуваш на списокот и чекаш да ти дојде редот.

2. Zorica59

Zorica59 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    48
    Не, "принцовите" на бел коњ, одамна ги нема. Ја прашале некоја девојка (немажена), што чекаш, демек, принцот на бел коњ? Она им одговорила, принцот си фати дечко.
    Било тоа некогаш. Во ова време на изгубени вредности, мажачката/женачката е само пуста желба.
    По однос на решавање на проблеми кај гатачи, бајачи, таман работа ако се потпреме на нив. Те поддржувам, ако они решаваа проблеми од тој тип, немаше да има толку, немажени, разведени, незнам несреќни.
    Меѓутоа има и од нив некои кои помагаат-погодуваат. Јас бев неверни Тома, се додека една гатачка не ми ја предвиде болеста на мајка ми.

3. Monicka_monka

Monicka_monka Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2018
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    10
    Да не бил некој или да не знае за некој оџа во Бојане ми кажаа многу помагал и колку му дадеш толку не барал ништо

4. Zorica59

Zorica59 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    48
    Прв пат слушам, ама скептик сум за по Оџи ако си Христијанка. Јас не би отишла, можат, сешто нешто да направат (во смисол наместо да помогнат, напротив да одмогнат и тоа многу)

На girl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.865
    Зошто постои ваква тема во 2020?

На butterfly6223, Mami3, Amellie13 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Hope1234567890

Hope1234567890 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    Фала

7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Оти постојат вакви луѓе во 2020та

На butterfly6223, Kimberly11, Rabbit 97 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. girl2

girl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    243
    Гатање баење мене то ми се сатанистички работи .. Вервам да ама мислам дека тоа го прават со помош на мрачни сили ..
    Пример ххх (бајач/ка) го повикува тоа што и да е лошо шо му прај на чоек и му дава нешто како "жртва" пр..јајце (така имам слушнато) или нешто шознам шо и за возврат на то да го остај чоекот на мир да нему се случува нешто лошо ...
    Абе нз како да речам за некој ке звучи глупаво ама ... Ијас нз да кажам убо сепак јас не би одела кај такви луѓе поубаво е да веруваш во Бог и тоа е тоа запалете темјан да ви се смири душичката и тое :P:*:sun:

На kukidi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. thequeen95

thequeen95 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    1.232
    Допаѓања:
    4.865
    Страшно. Па, види си се заокружувале на списокот кај бајачот, па ќе чекаш да ти дојде ред да влезеш. Мислиш идеш на интервју за работа во НАСА.

На Amellie13, theowndemon и nora mora им се допаѓа ова.
  10. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.620
    Кога веќе религијата ја употребуваш како аргумент, зарем не знаеш дека за вас Христијаните забрането е одење по гатачи и бајачи, се рачуна за грев ?

На lord_sinnerman, IRBBB, Amellie13 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    19.569
    Јас сум била еднаш на гатач (од горе споменатите) ми погоди не велам НЕ , но после тоа мене ми се случија најлошите работи во мојот живот (што уште не можам да се опоравам )
    Повеќе моја нога не стапнува по такви работи !!

На lord_sinnerman и SummerGirl им се допаѓа ова.
  12. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    Лошо е што вакви лица имало/има и ќе има кои заработуваат на туѓа мака, кога лошото тропа на врата решението е подалеку од поведувачи на вакви гатачи/оџи што и да се и самите такви лица.

На SummerGirl и WildMk им се допаѓа ова.
  13. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    899
    Допаѓања:
    5.239
    Кај Вики од Чаир човек не може да дојде на ред, секој ден има луѓе, бидејќи жената е на работа до 16:00 уште од 14:00 има луѓе пред врата кај неа , колку пати кога поминувам од таму гледам луѓе и тоа различни, еднаш случајно една спомна дека од Швајцарија дошла ...(facepalm)

14. Zorica59

Zorica59 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    48
    Бев одамна, за погодување, многу погодува, малку кажува, но тоа малку е со 100% точност. Но растурањето не и е баш јака страна. Треба пари да оставаш кај пешкирите. Ако оставаш по 500-1000 ден, ќе има ефект. Кај тие пешкири што имало по 100 денари не ги ни отварала, а ги влечела со месеци.

На jagotka67 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Zorica59

Zorica59 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    48
    Во право си....

16. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.620
    Зорица, "гатарството" е само уште еден бизнис на сметка на оние кои имаат мака, зарем не гледате?
    Погледни кои тарифи се вртат и како си ги зголемуваат постепено, зарем не е логично дека ако некој вистински има "дарба", ќе помага безрезервно, од срце, и на оние кои немаат да платат ?

100 души да и отидат на гатачката, па каква сака нека е, на среќа ќе погоди нешто кај некоја особа, и тука тргнува разгласот таа и таа знае да предвидува.

Направи пресметка колку пари имаш изнадавано по овие луѓе, тарифи нивни плус патни трошоци, за губење време да не збориме подобро, и види до кај си. Со тие пари и време, може ќе си посегнала кон нешто реално, кое ќе ти помогне со маката што ја имаш.

На Herrera, IRBBB, SummerGirl и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Zorica59

Zorica59 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    48
    Знам, да ми е овој памет тогаш, ќе беше поинаку. Точно, поготово за Вики, јавна тајна е дека примала ВИП клиенти (во смисол по препорака) преку ред ги примаше, и со тарифата. Акои дадеш 500-1000 ден, ефектот ќе е за неполн месец. Ако и оставаш по 100 ден, ќе те влече со месеци, и ништо. Членка една од форумов ми кажуваше дека две год одела и ништо...

18. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    8.166
    Ти и милиони да и дадеш, ефектот може да биде само плацебо и ништо повеќе - ќе имаш зголемена самодоверба и поради тоа може стварно да ти тргне...но дека магично ќе ти ги реши проблемот некој си бајач немој да се надеваш, само си губиш и време и пари со глупости.

Пробај рационално да го најдеш коренот на твоите проблеми и поработи на изнаоѓање решение.

Ако имаш проблем со анксиозностз депресија и слично, побарај добар психијатар, не е тоа ништо срамно, секој трет денес има такви проблеми.

Дружи се со весели, позитивни луѓе, исполни го времето со некое хоби, оди на фитнес, јога, вози точак, шетај во природа...ќе ти помогне повеќе од било која бајачка.

На emiliana, SummerGirl, WildMk и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Zorica59

Zorica59 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    48
    Знам, бев но терапевтот е немоќен.

20. Zorica59

Zorica59 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    48
    Извини, ама јас не сум за на Психијатар. Само ми измислуваат дијагнози. Темата не е за растројства.