Гатање, баење

Discussion in '„Другата“ наука' started by kiki-riki, Nov 21, 2009.

1. srce-9

srce-9 Популарен член

Сакам да прашам дали некој знае жена што бае од страв во околина на Куманово.
    Во последно време чувствувам некој страв и нагло се сецнувам на моменти при движења на луѓе одеднаш, тропкања , некои звуци.... дури на некои тропкања на детето мое од 3 години. Чувствувам нешто како да секој момент нешто ќе се случи, желудникот ми отиде како да нешто се движи внатре неможам да јадам , губам килажа.... нема никаква причина да биде така ни јас не разбирам зошто, премногу стрес, нервоза, страв или којзнае за што е...

2. ZMIA

ZMIA Истакнат член

Ќе одиш кај Дуле во Велес Дуле гледачо ќе муј кажеш што проблем имаш и за што одиш и ќе го прашаш дали е за на доктор или за на бајач кај да бараш лек можеби имаш нагазено нешто сторените некој што го фрлил на раскрсница или да ти има некој направено сторение а можеби е дојдено од домашни проблеми да е за на доктор за на психијатар ако е за на психијатар барај доктор во Скопје по приватните болници пошто тешко да се најде доктор на државните болници

3. minne992

minne992 Форумски идол

Јес
    Дуле ќе те спаси од сѐ!

4. fbaby

fbaby Популарен член

Депресијата е сериозна состојба и за тоа ти треба стручна помош. Психолози и психијатри трошат години за да се едуцираат и да помагаат на луѓе со вакви состојби.
    Каква Суада, каков Суад, не си играјте играчки со менталното здравје. Ако скршиш рака одиш на лекар, не на бајачка, така? Епа исто и за депресија се оди на лекар.

st-el, poi, ElenaOfRivendell and 2 others like this.
  5. Pa8la

Pa8la Истакнат член

Таму е дозволено за жени само 2 вечери да спијат ,во Рајчица спијат жените, женски манастир е, од еден ден сигурно нема да има ефект,брзо бев во Рајчица онака на еден ден , имаше повозрасна жена што си имаше мака, ја прашав дали разговарала со некој отец ми кажа не ,таму се лекуваат тие со пороци ,женава немаше пороци си имаше психички проблеми и треба да разговара со некој отец а не да мие садови,кога отидов да побарам вода она миеше,чистеше ,сигурно така ќе и помогнат аха .

6. dagmar

dagmar Истакнат член

Ve molam broj od Dule Ako ima nekoj

7. Shekerka55

Shekerka55 Истакнат член

Ve molam brojce od Dule

8. dagmar

dagmar Истакнат член

9. dagmar

dagmar Истакнат член

Nemozes taka direkno da odis treba prvo da zakazes na Telefon vrtam jas ama nedostapno e se zatoa mislev da ne smenil broj porano SE so zakazuvanje bese

10. Anyshka

Anyshka Популарен член

И јас вртев се недостапно е, иако не верував во вакви работи, ама се нешто лошо ни се случува, пред неколку месеци најдов крв под шољата откако се вратив од Скопје, и не обрнав внимание баш, ама сега кога ќе размислам од тогаш се нешто лошо ни се случува, и кој може да биде освен тие што имаат клуч. Имам тетка од Велес и ми даде број од Дуле ама недостапен е. Ти на кој број вртеше пиши ми во ЛП.

11. Татијана

Татијана Нов член

Здраво,ако може некој да ми даде број или да ми каже кој денови гледа Славе од с.Кравари?

12. iva1234

iva1234 Истакнат член

Dobra e ke ti kaze otprilika koj e i ti kazuva od koi vodi da pies ima mnogu sveti vodi vo seloto glda i drzi crkva na Sveta Petka industrisla zona kumanovo a zivee vo reza ovce

13. ZMIA

ZMIA Истакнат член

На телефон неможе да се добијат на последниот ден во месецот се закажува јас некни звонев да закажам телефоните му беја исклучени значи мора да се појди да се закажи

dagmar likes this.
  14. ZMIA

ZMIA Истакнат член

Членка на форумов што била кај славе во кравари ми кажа дека не била задоволна

iva1234 likes this.
  15. uno87

uno87 Истакнат член

A od kade bila zadovolna da otideme site da bideme zadovolni

16. злоба

злоба Популарен член

Дувај зелено и животот ќе ти биде 100% подобар.

Selena01 likes this.
  17. ZMIA

ZMIA Истакнат член

абе види вака и ова тие како медицинска терапија :) надрид лекари пошто во некогашните векови минати немало медицина доктори прво оделе да му гата па после на бајач ако е болес во прашање па така некој бајачи баеле од уплав некој од заушки од разни болести и сторенија човечки секој си иммал некоја дијагноза и секој имал некоја басма што лечел или света вода или ги испраќале по манастирите пример да одспија па со света вода некој со треви со чајој и така натаму значи секој неје за кај секој што ќе му текне за кај што ќе слушни и после нему помогнал и неје задоволен јас колку. Што сум запознат со ова тема и од искуство што знам но има и многу што не се вистински од бог надарени за ова проблематика што лажат што има тарифа што наплајќат што работа за пари и што можат да се подпадне под влијание за да има профит пазете каде одите и што барате оти се знае еден погрешен чекор ќе ве чини многу скапо исто како погрешна дијагноза погрешна терапија внимавајте !

18. ZMIA

ZMIA Истакнат член

баш убаво интересно дувај зелено ама да не се суши мозокот да не сецстанува зависник инда не се оди на нешто појако на бело или крем :D

19. Ontario

Ontario Нов член

Здраво, дали некој има контакт од Каролина од Ѓорче Петров? Би ми значело ако некој ми го пише во ЛП. Поздрав и фала.

20. Gabce zabce

Gabce zabce Активен член

Kje ve molam i jas sakam broj od Karolina od Gjorce ako moze da mi go pisete vo LP . Vi blagodaram