1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гатање, баење

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од kiki-riki, 21 ноември 2009.

1. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    748
    Допаѓања:
    1.085
    Сакам да прашам дали некој знае жена што бае од страв во околина на Куманово.
    Во последно време чувствувам некој страв и нагло се сецнувам на моменти при движења на луѓе одеднаш, тропкања , некои звуци.... дури на некои тропкања на детето мое од 3 години. Чувствувам нешто како да секој момент нешто ќе се случи, желудникот ми отиде како да нешто се движи внатре неможам да јадам , губам килажа.... нема никаква причина да биде така ни јас не разбирам зошто, премногу стрес, нервоза, страв или којзнае за што е...

2. ZMIA

ZMIA Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2020
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    24
    Ќе одиш кај Дуле во Велес Дуле гледачо ќе муј кажеш што проблем имаш и за што одиш и ќе го прашаш дали е за на доктор или за на бајач кај да бараш лек можеби имаш нагазено нешто сторените некој што го фрлил на раскрсница или да ти има некој направено сторение а можеби е дојдено од домашни проблеми да е за на доктор за на психијатар ако е за на психијатар барај доктор во Скопје по приватните болници пошто тешко да се најде доктор на државните болници

3. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.341
    Допаѓања:
    26.167
    Јес
    Дуле ќе те спаси од сѐ!

На ElenaOfRivendell, DELFINA81 и VDT2906 им се допаѓа ова.
  4. fbaby

fbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    11.465
    Депресијата е сериозна состојба и за тоа ти треба стручна помош. Психолози и психијатри трошат години за да се едуцираат и да помагаат на луѓе со вакви состојби.
    Каква Суада, каков Суад, не си играјте играчки со менталното здравје. Ако скршиш рака одиш на лекар, не на бајачка, така? Епа исто и за депресија се оди на лекар.

На st-el, poi, ElenaOfRivendell и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Pa8la

Pa8la Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2023
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    1.601
    Таму е дозволено за жени само 2 вечери да спијат ,во Рајчица спијат жените, женски манастир е, од еден ден сигурно нема да има ефект,брзо бев во Рајчица онака на еден ден , имаше повозрасна жена што си имаше мака, ја прашав дали разговарала со некој отец ми кажа не ,таму се лекуваат тие со пороци ,женава немаше пороци си имаше психички проблеми и треба да разговара со некој отец а не да мие садови,кога отидов да побарам вода она миеше,чистеше ,сигурно така ќе и помогнат аха .

6. dagmar

dagmar Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    77
    Ve molam broj od Dule Ako ima nekoj

7. Shekerka55

Shekerka55 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    146
    Ve molam brojce od Dule

8. dagmar

dagmar Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    77

9. dagmar

dagmar Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    77
    Nemozes taka direkno da odis treba prvo da zakazes na Telefon vrtam jas ama nedostapno e se zatoa mislev da ne smenil broj porano SE so zakazuvanje bese

10. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.768
    Допаѓања:
    34.434
    И јас вртев се недостапно е, иако не верував во вакви работи, ама се нешто лошо ни се случува, пред неколку месеци најдов крв под шољата откако се вратив од Скопје, и не обрнав внимание баш, ама сега кога ќе размислам од тогаш се нешто лошо ни се случува, и кој може да биде освен тие што имаат клуч. Имам тетка од Велес и ми даде број од Дуле ама недостапен е. Ти на кој број вртеше пиши ми во ЛП.

11. Татијана

Татијана Нов член

Се зачлени на:
    31 јули 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво,ако може некој да ми даде број или да ми каже кој денови гледа Славе од с.Кравари?

12. iva1234

iva1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2017
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    17
    Dobra e ke ti kaze otprilika koj e i ti kazuva od koi vodi da pies ima mnogu sveti vodi vo seloto glda i drzi crkva na Sveta Petka industrisla zona kumanovo a zivee vo reza ovce

13. ZMIA

ZMIA Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2020
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    24
    На телефон неможе да се добијат на последниот ден во месецот се закажува јас некни звонев да закажам телефоните му беја исклучени значи мора да се појди да се закажи

На dagmar му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ZMIA

ZMIA Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2020
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    24
    Членка на форумов што била кај славе во кравари ми кажа дека не била задоволна

На iva1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. uno87

uno87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2022
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    46
    A od kade bila zadovolna da otideme site da bideme zadovolni

16. злоба

злоба Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2020
    Пораки:
    1.080
    Допаѓања:
    3.582
    Дувај зелено и животот ќе ти биде 100% подобар.

На Selena01 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ZMIA

ZMIA Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2020
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    24
    абе види вака и ова тие како медицинска терапија :) надрид лекари пошто во некогашните векови минати немало медицина доктори прво оделе да му гата па после на бајач ако е болес во прашање па така некој бајачи баеле од уплав некој од заушки од разни болести и сторенија човечки секој си иммал некоја дијагноза и секој имал некоја басма што лечел или света вода или ги испраќале по манастирите пример да одспија па со света вода некој со треви со чајој и така натаму значи секој неје за кај секој што ќе му текне за кај што ќе слушни и после нему помогнал и неје задоволен јас колку. Што сум запознат со ова тема и од искуство што знам но има и многу што не се вистински од бог надарени за ова проблематика што лажат што има тарифа што наплајќат што работа за пари и што можат да се подпадне под влијание за да има профит пазете каде одите и што барате оти се знае еден погрешен чекор ќе ве чини многу скапо исто како погрешна дијагноза погрешна терапија внимавајте !

18. ZMIA

ZMIA Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2020
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    24
    баш убаво интересно дувај зелено ама да не се суши мозокот да не сецстанува зависник инда не се оди на нешто појако на бело или крем :D

19. Ontario

Ontario Нов член

Се зачлени на:
    3 август 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, дали некој има контакт од Каролина од Ѓорче Петров? Би ми значело ако некој ми го пише во ЛП. Поздрав и фала.

20. Gabce zabce

Gabce zabce Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2023
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    7
    Kje ve molam i jas sakam broj od Karolina od Gjorce ako moze da mi go pisete vo LP . Vi blagodaram