Гинеколози

Discussion in 'Бременост' started by bebaa, Oct 19, 2012.

1. Camille84

Camille84 Истакнат член

Јас со првата бременост бев кај неа и кај Коруновски, многу лошо искуство, плодовата вода ми се намали, бебето имаше застој во развој, ниту еднаш не ме измерија да забележат дека бебе не расте, наместо веднаш да ме пратат на клиника тие ми рекоа дојди за 2 недели, после две недели плодова вода ич, и одлепена плацента за што после Снежана ме убедуваше дека одлепувањето на плацентата не можело да се види.... Не знам само како на ГАК го видоа тоа. Се вратив еднаш после пораѓај на редовна контрола да и кажам колку згрешија и си го зедов картонот. Многу доцна ме испрати за димери и хемостаза, кога отеков цела, тоа е друга приказна. Сега сум кај Сузана Костовска Гинековита и сум задоволна, камо да идев кај неа и првиот пат.

zhap4e likes this.
  2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Ако не ти се проблем финансиите оди си во приватна болница направи си ги скрининзите барем сега имаш избор на стручњаци. Секако скрининзите и брисевите се најважни. И не мораш да чекаш упати да ти дава. Значи, еднаш месечно крвна слика и урина, скриен шеќер до 28ма недела, д димери и хемостаза исто мислам околу 25-26 недела се правеше и ако сум заборавила нешто нека ме дополнат. Приската навистина не мора да се прави, но првин мора да те види некој доктор што многу добро си ја знае работата и има искуство зашто таков доктор може да види неправилности и без приска, па ако не дај боже има потреба ќе си правиш дополнителни испитувања.

Прв скрининг колку што памтам е 2500, втор 4500, микробиолошки брисеви 3000ден и брисевите за стрептокока во 35та недела 1400ден.

Chuchanov, Brpbrp, zhap4e and 2 others like this.
  3. KiviOdMaldivi

KiviOdMaldivi Истакнат член

И јас сум кај сузана но воопшто не сум задоволна ,за секое испитување треба јас да ја прашувам кога,како незаинтетесирана е,затоа и си одам во систина
    Пред 2 години кога почнавме со маж ми да се обидуваме за бебе кога отидов со сите мои и негови испитувања,според нејзе ние бевме за ин витро што немаше врска,среќа во консултација со Трајковски еве сега сум си 7ми месец по природен пат бремена.
    Така да секој со различно искуство со докториве,со секого изгледа различно

4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Да секој различно. Јас кај Сузана па сум презадоволна. И да има најголема гужва не се брза да обрне внимание. Секогаш ме советува и праќа на испитувања што се стандард во бременост. Баш спротивно искуство имам.

Camille84 likes this.
  5. Camille84

Camille84 Истакнат член

И јас сум задоволна сега за сега.

6. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Многу ја фалат поликлиниката Мартини - Струмица. Дали имаат некои искуство со овој доктор Никола Маџунков. Сакам да одам ама малку ми е далеку па затоа барам искуство.

KonstantinaM likes this.
  7. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Dobar e Dr mene tretiot skrining koga rabotese na gak mi go pravese on inace sega otkako ja otvori klinikata vo strumica ne sorabotuva so fondot

Bebce1 likes this.
  8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Затоа е ненормална и повеќето се такви тие што се задоволни од матични гинеколози имаат среќа затоа што им обрнуваат внимание имаат по 5000 пациенти најмалце 3000 да се бремени и што пробуваат да останат бремени зар можат они на толку да обрнат внимание? Не верувам искрено затоа и се такви лабави али најлошото е што наплаќаат а не се заинтересирани

Camille84 likes this.
  9. Saba08

Saba08 Популарен член

Јас бев и не сум задоволна. Последен да е, не одам веќе кај него.
    Мислам дека читав овде @QueenP и @pandelka не поминале добро со него.
    Појдов кај него заради розов исцедок во седма недела и кога разбра колку години имам и оти веќе имам три деца не го ни заврши прегледот. Ми кажа да сум била помлада ќе ми пропишел прогестерон, ама наместо тоа ми препорача да си набавам таблета за абортирање.
    Што, значи животот на бебињата на повозрасните мајки не вреди?
    Многу нечовечно, ладно, никакво однесување кон мајка која го губи бебето, можеби само заради едноставна прогестеронска терапија.

Anatema, eta, tina2018 and 1 other person like this.
  10. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Kolku ti go naplatija vo martini pregledot

11. Saba08

Saba08 Популарен член

Пола минута ехо, 1000 денари.

Meckicja likes this.
  12. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Aman be mnogu jas kaj trivudalievi oti sum maticna opstiot maticen lekar mi e tamu I mi naplakat po 500 den za eho

Saba08 likes this.
  13. pandelka

pandelka Популарен член

Не сум била кај него јас..

Meckicja likes this.
  14. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Леле што зборуваш.... Барам добар гинеколог никако да го најдам. Имам бактерија страв ми е да не ми ги воспали јајцеводите

15. Saba08

Saba08 Популарен член

Не? Јас пак читајќи стари мислења од 2016 година мислам дека беа, сфатив како кај него да си имала лошо искуство. Грешка (facepalm).

pandelka likes this.
  16. ivance..

ivance.. Популарен член

Јас би ти ја препорачала др.Марија Коцева кај Ложанковски многу е добра јас ја водам бременоста таму и сум презадоволна

thelittle17 and Bebce1 like this.
  17. Saba08

Saba08 Популарен член

Немам кој да ти препорачам во Струмица не сум наишла на добар гинеколог. Одев во Систина, ама заради вирусов сега и оти беше итно, морав тука.
    Искрено се надевав дека ќе можам да си одам кај него на прегледи и понатака, да не мора да патувам до Скопје, ама...

18. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Jas odev kaj trivudaliev cela bremenost ja isterav dokraj blagodarenie na nego iako bese kriticna isterav dokraj a od madzunkov i sestra mi ne bese nesto mnogu zadovolna iako ne mi kaza zasto ne e zadovolna i nea trivudaliev I gi sledese I trite bremenosti inace trivudaliev sega e na odmor do 20 avgust

19. Saba08

Saba08 Популарен член

Одев кај него за двете бремености ми беше матичен. Тогаш работеше во државна болница и ич не ми обраќаше внимание.
    Читам овде милион испитувања прават трудниците, јас ништо. На мое инсистирање ме гледаше еднаш месечно на ехо, крвна слика ни една. Сé ќе ми каже, вака гледам не си слабичка и не ми личиш на слабокрвна и толку.
    Пред четири месеци бев кај него за прв пат после 15 години и ми обрати внимание, ама нели приватен е сега, односот тотално поинаков.

Meckicja and eta like this.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

дебелината нема врска со анемија. Ретарда. Такви треба да почне човек да ги пријавува.

Anatema and Saba08 like this.