Голо тело

Discussion in 'Тело' started by Theodora, Jun 5, 2011.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Јас не сакам да покажувам голотија, гола сум само пред дечко и кога одам на плажа сум во бикини инаку не сакам ниту деколтирани маички или фустани да носам ниту пак шорц. Дури и на физичко повеќе сакав тренерки да носам а имавме шорцеви како задолжителна опрема и се расправав постојано со професорот. :D

Ceci16 and didisi like this.
  2. Maca_<3

Maca_<3 Истакнат член

Гола може само пред 2-3 другарки и пред дечко. Пред мајками може по долна облека само, не дека мене ми е срам скроз гола туку на неа ќе и биде незгодно. ;) ^_^

3. JasminaB29

JasminaB29 Истакнат член

Гола пред сопругот само. :D

Lolo5 likes this.
  4. Lolo5

Lolo5 Истакнат член

Убаво рековте некои, голото е тело само за пред огледало!

Не се пресоблекувам пред членови на семејството, бидејќи не напразно има клуч на вратата од купатилото и мојата соба. Скроз гола ме виделе како мала кога ме бањале и облекувале, а сега кога веќе знам сама да се средам, не гледам причина да се соблекувам пред нив, дури ни пред мајка ми.

Пред другарките се соблекувам по долна облека и тоа само во соблекувалната, пред и по часот по физичко, иако и тогаш не ми е баш најпријатно.

Дечко/девојка сеуште немам, но се разбира дека во иднина ќе треба да се пресрамам пред него/неа.

Сметам дека докторите не треба да ги спомнуваме во темава, бидејќи тие не гледаат како пациент, а не како гол човек.

Немам проблем да се соблечам по долна облека кога ситуацијата го налага тоа, но повеќе од тоа не. Како и да е на плажа којзнае колку ме виделе по долна облека, но тоа не се смета за голо тело.

Како што не сакам да ме гледаат гола, така не сакам ни другите да ги гледам голи. Ја почитувам и мојата и туѓата приватност.

Last edited: Oct 4, 2017
    Ceci16 and Sejfullai like this.
  5. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Ништо посебно. Сметам дека тоа е сосема ОКЕЈ... Но, нема да велам дека секој треба така да мисли =) Сметам дека секој си има свои предности и недостатоци, така што - никој не е совршен. Секој е ист, сите ги имаме истите нешта и внатре и надвор... Кога ќе подразмислиш , нели =). Нема потреба од страв, срам...

Lolo5 likes this.
  6. sjdgo

sjdgo Форумски идол

:D

Јас немам никаков проблем со мојата голотија, ама има многу луѓе со грди тела кои бидејќи сум естет, не би сакала да ги гледам, а неретко истите не се во ред ниту со паметот (нееволуиран), па не би сакала ни тие да ме гледаат мене, така да...
    Ова општо ако се збори за нудизам, натурализам или како и да беше таа филозофија...

А во рамките на семејство и пријатели, мислам дека е веќе прашање на лична (не)култура. Знам едно семејство, брат и сестра 30+ години, да им појдете во гости, си шетаат така раскопчани или по веш. Демек да се осеќаш како дел од нивниот дом (facepalm) Да бе. Непочитување кон поканетиот.

Last edited: Oct 4, 2017
    Iviy and Lolo5 like this.
  7. Medicine25

Medicine25 Истакнат член

Преку лето не ни внимавам што и колку се гледа.Од моето семејство единствено мајка ми ме има видено гола кога влетува во мојата соба.На контроли и прегледи задолжително ми е да се соблечам и со тоа немам проблем,се има случено на систематски преглед млад доктор да ме прегледува и тогаш ме фати срам малку.Пред 2 другарки исто можам гола да шетам без проблем,и пред братучетка ми хаха до пред 2 години заедно се туширавме.:rofl:

Ceci16, Joanna_ and Lolo5 like this.
  8. Joanna_

Joanna_ Истакнат член

Гола пред дечкоми само. Ми се случило и пред мајками неколку пати ама само горниот дел.

Lolo5 likes this.
  9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Гола само пред маж ми. Немам убаво тело. Атрибути да, ама килажата ме зеза.

Ceci16 and Lolo5 like this.
  10. SugarHoney

SugarHoney Популарен член

Јас немам проблем со голотоја. Сум била гола и пред мајками и пред другарки и пред дечко секако.

Ceci16 likes this.
  11. marija305

marija305 Популарен член

Само пред бившиот имам шетано гола, пред сестра ми само по танга и прслук, а пред мајка ми и татко ми не доаѓа во предвид да се појавам разголена.

Ceci16 likes this.
  12. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се срамам или не не знам, но пред никого не би се шетала ни полугола..
    Немам совршено тело и малку ми е непријатно и пред дечко ми.

13. LightSpirit

LightSpirit Истакнат член

Нема ништо лошо во голотијата, се додека се доживува како релаксација (по дома кога сум сам или со девојка ми). Летно време секогаш посетуваме нудистички плажи и нема поубаво чувство. Значи не е работата во гледање други голи тела, туку едноставно уживање во слободата, нема ништо поубаво од пливање без ништо, проштека по плажа итн.. По тие плажи низ Грција, Црна Гора и Хрватска кај што сме биле најчесто и најголем дел биле парови или друштва и никој не се замара, секој си гледа своја работа. А настрана од нудистичка плажа и сам по дома, гол ме видела девојка ми и бившите. Треба да се има осет за кога и каде може да се ужива во голотијата. Нема потреба од срам и страв, никој не е совршен, секој треба да се чувстува пријатно во својата кожа.

ForeverYoung likes this.
  14. butterflu

butterflu Истакнат член

Ne sakam golotii.
    Skroz gola samo pred maz mi i pred nikoj drug.

Космонаут likes this.
  15. SugarHoney

SugarHoney Популарен член

Немам проблем иначе, било да е плажа, пред другарки, сестра, и нормално партнер. Ко некој цицки да нема видено.

16. Adrijan(a).

Adrijan(a). Активен член

А зошто пак НЕ

17. Ursi

Ursi Популарен член

Немам проблем да покажам нозе, сакам да кратко.
    Не сакам деколте.

Ceci16 likes this.
  18. gtramg

gtramg Активен член

Ми се свиѓа голо женско тело, најдоброто уметничко дело на природата