ДМ маркет

Discussion in 'Тело' started by MacaLove, May 20, 2012.

1. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Ја има некоj користено турбан маскава за на коса?

2. Avery

Avery Популарен член

Јас, ама барем кај мене немаше никаков ефект. Не дека очекував чуда од едно користење, но барем да добиев малку помека или посјајна коса. За таа цена ќе си купиш регенератор што ќе го користиш повеќе пати или пак 2-3 ампули за коса.

koritsaki and sweet-cherry like this.
  3. Miss666

Miss666 Популарен член

Да не го имате забележано sun dance спрејчето за самопотемнување во некој дм низ Скопје?

4. cavalli

cavalli Популарен член

Провери во ДМ во Capitol и Vero Jumbo.

Miss666 likes this.
  5. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Преееемногу сум изреволтирана од една вработена во Дм во сити мол, жена во години сигурно над 45, крупна со темна коса ја носи врзана и не многу висока, не знам колку е коректно што опишав која е, но со оглед на тоа што не и е прв пат ваквото однесување стварно мислам дека треба да внимаваат каков тип на луѓе вработуваат. Гледав нешто кај производите за коса и на едно шишенце капачето му беше ставено но не и притиснато и сакајќи да го земам ми се лизга и паѓа надоле и патем бутка и лак за коса, дотичната редеше роба и ме погледнува и се обраќа со натедниве зборови 'Ај ма припази ја редам тука вие кога не пазите' а јас веќе се наведнав да ги кренам двете работи што ми паднаа, кревам глава ја погледнувам а таа продолжува да го повторува истото, повеќе ме изреволтира што не и е прв пат и не можев да преќутам и велам Госпоѓо капачето не беше прицврстено до производот не сум јас виновна и ме погледна и вели 'Да бе еве сами летаат' е тука ми пукна филм и одам до истиот производ и се погоди и тој така да е отворен и покажувам и без збор си влезе во магацин.
    Пред 2 недели истата на каса не сакаше да ми каже цена на производ на кој што не беше напишана цена, пред неколку месеци имав бааги работи пазарено, конкретно од Алверде ми искоментира у стил Ај што се глупираш земи саглам а не ова глупостиве на тоа јас одговорив Тоа ми одговара и преврте очи исто така летот барав фарба во розева боја и не сакаше да ми донесе од магацин со одговор Нема таква, а буквално 1мин после неа девојче ми донесе. Знам и разбирам се дека им е преку глава од разни луѓе и едвај чекаат да си одат дома ама заради вакви поединци сигурна сум дека губат муштерии, а и сигурно нема сите да бидат љубезни како мене, можеше и полошо да помине. Ако не и се работи со луѓе или не е задоволна со работното место па се истура на секого нека си бара друга работа затоа што има многу жени(луѓе) што седат дома и бараат работа но неуспешно за жал.
    Извинете за долгиот пост, но навистина сум изреволтирана

6. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Некој убав пилинг за тело од Дм?

Kjara15 likes this.
  7. LollySky

LollySky Популарен член

Требало да и го прочиташ името, имаат беџови, и пиши им на Facebook, нека ја постројат малку.

8. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Не носеше ниту беџ ниту онаква маичка, кошулка како што носат останатите вработени

LollySky and Animali like this.
  9. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

пиши им на страницата на фејсбук. Таму па многу се жалат од одредени вработени.

maaraa96 and Animali like this.
  10. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Обавезно да им пишеш :hug: , можеби е доволно да ја опишеш и во кое ДМ си ја видела. Навистина не е фер за тие што бараат работа , а други (можеби и со врски) им ја земаат , а однесувањето никакво :@

11. Independiente

Independiente Популарен член

Вака сега..
    Овде ако се пожалиш ништо ама,затоа и те како можеш да промениш нешто ако се пожалиш на вистинското место..
    Што се прави во вакви ситуации:
    1. Го бараш одговорното лице и ја кажуваш ситуацијата.
    2. Ја прашуваш за име доколку нема беџ се јавуваш во дирекција и пријавуваш несоодветно однесување.
    3' им пишуваш на фб.
    Верувај ми немало да помине ситуацијава тек така.. поготово што се ептен троги во однос на работна облека, носење беџ и комуникација со муштерии.
    ова што го читам ми е и те како познато .. има мрднати вработени фрустрациите ги лечат на муштерии.
    Уште првиот пат требало да превземеш чекор.. зошто ти да си одиш дома нервозна и да не ти се влегува во дм?
    За неа има решение, како прво може да ја префрлат на др место али и те како после разговорот со главните нема да и текне повеќевака да се однесува ( ако сака да продолжи да работи секако)
    Али од некаде мора да се почне, се што не чини треба да се пријави, ради Такви тикви цела фирма ќе почне да ја бие лош глас..
    А за алверде посебно не смеела така да каже тоа е дм бренд и плус природна козметика а она во дм плата зема.. срамотилаци..
    Јас би пријавила

Blue.Sky, tamche995, Coco31 and 9 others like this.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Одличен е.

DenaM, buba4e89, Arja and 1 other person like this.
  13. Arja

Arja Популарен член

Дали некоја од вас има искуство со Aqua roll-on од Balea? Јас го земав пред некој ден, почнав да го користам наутро и навечер но откако ќе го нанесам чувствувам некое пецкање. Истото прекинува по минута две, но ме интересира дали некоја од вас го имала истото искуство и можеби знае зошто е тоа така? Фала ви!
    Capture.JPG

glittergirl likes this.
  14. Avery

Avery Популарен член

Веројатно некоја од состојките не ти одговара... Јас веќе 4-то паковање купив, и никогаш до сега не сум имала било каква негативна реакција...

Arja likes this.
  15. Blue.Sky

Blue.Sky Популарен член

Во тек сега прават анкети за услугата во ДМ, види побарај на крај има како дел да пишеш што не ти одговара или било каков пробле и да си имала. Еве како опција за анонимно да пројдеш

koritsaki, Luminary and maaraa96 like this.
  16. maaraa96

maaraa96 Истакнат член

Уште сабајле им пишав :lol: фала ти

koritsaki and Blue.Sky like this.
  17. KayaLena

KayaLena Истакнат член

Во кој дм го наоѓате? Неколку поминав, вработените прв пат слушаат(facepalm)

Minci13 likes this.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Во секој го има, последно од Капитол го купив. Освен ако не било limited edition, ама не пишува ништо такво на амбалажата.

KayaLena likes this.
  19. Independiente

Independiente Популарен член

Ајде вака оди на делот нега на тело (млеката за тело кај штп стојат) таму ќе си најдеш сама не мора да прашуваш. Све и свашта се повампирило не се замараат не дека не знаат.

KayaLena likes this.
  20. annii

annii Популарен член

Вчера видов големо пакување во ДМ - Градски ѕид. Во средина што е рафтот, од едната страна се производите за нега на стопала, а од другата се пилинзи, путери и креми.

koritsaki and KayaLena like this.