ДМ маркет

Discussion in 'Тело' started by MacaLove, May 20, 2012.

1. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

И кремата ја има во Ziaja гтц. Барем такa пиши на Фејсбук.

2. cooll

cooll Популарен член

Screenshot_20230412_192449_Chrome.jpg

Го пробал некој намазов од малина?

3. Ano

Ano Форумски идол

Многу е кисел.

cooll likes this.
  4. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Што е со залихите во DM... средата одам да купам дезодоранс - нема од тој што е на Balea Утредента одам и си викам ај од тој другиот ќе купам и и од него немаше и плус тие од лимитед едишн имаа само 3-4 останато... Неверојатно ми е наеднаш да снема цел рафт..... Забележав дека и со други производи стојат слабо.

Flower27 likes this.
  5. KiT

KiT Популарен член

Знаеш, истото го забележав. Ама, одам по два-три дена цел рафт полн со истиот производ кој сум го барала. Мислам дека имаат у магацин, и поготово кога е акција намерно не ги редат.

6. NoirSerpentine

Веројатно. Исто помислив ама немаше некоја акција па затоа и се зачудив

KiT likes this.
  7. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Прават промени на изгледот на пакувањата на производите.
    Можеби е ради тоа.

NoirSerpentine likes this.
  8. Avery

Avery Популарен член

Ова го приметив со еден коректор што беше на акција. На штандот имаше само од најтемната нијанса и прашав да не имаат други во фиоката доле. Девојката отвара, во фиока имаше цела кутија, ми ја дава нијансата што ја барав и затвори… По некој ден поминувам пак од таму, коректорот се уште намален, на штандот повторно само најтемната нијанса :|

KiT likes this.
  9. Калатеа

Калатеа Популарен член

Јас не знам само кај нас зошто не функционираат саглам франшизи.
    ДМ секаде полни рафтови, нон стоп акции - кај нас празно од шминки до храна, финти глупи со скриени производи.
    JYSK исто, сегде залихи, овде чекаш 3 месеци за производ, живи неписмени вработени…

Flower27 likes this.
  10. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Истото сум го забележала. Се погоди во еден месец да сум во Скопје, Охрид и Битола, сите продавници ги поминав за да ја најдам кремата на Hada Labo со заштитет фактор, беше на 50% попуст и никаде ја немаше. Ден после акцијата магично се појави.
    Ги бојкотирам, само нешто ептен шо мора од таму.

11. KiT

KiT Популарен член

Баш "магично" :lol:

Ugly Duckling likes this.
  12. Merten

Merten Популарен член

Ептен катастрофа.. еднаш ги имаше Nacomi, само кога ги најавија, еве цел месец се намалени, а тие не само што не донесоа, туку и цените ги имаат потполно тргнато

13. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

За Nacomi, прашај ги што поточно бараш, зошто јас го барав нијацинамидот и на рафт го немаа воопшто ни како пример, и кога отвори доле фиоката , беше полно со производи од Накоми го имаа нијацинамидот и ретинолот од 0.5 и ги земав и двата а на рафт ги немаше

14. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

И мене ми се има случено производ на акција да го нема на рафт, прашав ми рекоја ако го нема на рафтот го немаме, 3 пати одев да проверам, за на крај да прашам пак дали можи да проверат во магацин и оппп магично го имаше. Безобразлук, ме разочараа, али со тоа научив дека треба да им настојувам што не е во ред да се трга нешто што е на акција, па потоа магично да се појави кога ќе прекини акцијата

KiT, Astrum.Obtutus and koritsaki like this.
  15. cooll

cooll Популарен член

И мене ова ми се случило, но се си мислев дека веднаш се купуваат зошто се на акција. (facepalm)

16. Zumbulce9

Zumbulce9 Истакнат член

Прееска бев во ДМ и сакав да купам неколку работи што им беа на акција од месечниот каталог за април, дел ги немаше, а на останатите цената не им беше иста како во каталогот. Прашав продавачка дали не стигнале на рафт да ги сменат цените, па дали на каса ќе ја наплатат цената со попуст (што често се случува во маркети, неможат да постигнат вработените да сменат на рафт, ама на каса си наплаќаат со попуст без проблем) вика, од нареден месец ќе имаме друг принцип на работа, нема веќе такви попусти, затоа сега цените се тие на рафт, а не намалените како во каталог. Ми дојде чудно затоа што и да имаат друг принцип на работа, сепак има уште 5 дена од месецов, по логика би требало да го испочитуваат тоа што го објавиле. Исто забележав и дека вчера не објавија двонеделна акција секој втор понеделник што објавуваат.

17. NoirSerpentine

Би требало ама и пред некои 2 месеца пак имаше акција во каталог и не беше онака како што беше објавено во каталогот. Паста за заби беше поевтинета различен вид во различна продавница.. Дел од производите кои им се на попуст не ги ни имаат на залиха зошто не може ден пред објавениот попуст да има, а утредента од сабајле да се испразни... Мислам, може ама шансите за тоа се многу мали.
    А веќе некое време не се веќе ни двонеделни акциите, почнаа да пишуваат само дата на објавување и толку.

Да не заборавам да пишам и за тоа што на Есенс производите кои излегуваат од употреба секаде се намалуваат со 50%, а во ДМ беа намалени 30%.

Многу ми се промени мислењето за ДМ.

Zumbulce9, Flower27 and Youknow like this.
  18. ♡ Cinderella ♡

♡ Cinderella ♡ Истакнат член

Порано одев по 1-2 пати неделно да пазарувам во ДМ.Во последно време одам само за геловите и дезедорансите на Балеа и за пената и мат кремот на Alverde од колекцијата Beauty and fruity од кои морам да напоменам дека сум презадоволна.:inlove:

19. NoirSerpentine

И опцијата за каталози не постои повеќе :|

dm.png

20. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Овај месечен каталог им траеше 01.04-23.04, а не цел месец како вообичаено. Исто и двонеделниот заврши на 23ти, па моментално немаат активен каталог. Нешто ново им е ова. Ќе видиме на 01.05 што ќе објават :^) FB_IMG_1682543087623.jpg

Zumbulce9 likes this.