Депилатор

Discussion in 'Тело' started by kate-the-great, Jan 25, 2011.

1. aaleksaandraa

aaleksaandraa Истакнат член

И јас мака мачам со поткожните влакна, ма какви 90 степени залудно е , ај ќе ги почувам подолго време да ми бидат потпорасните влакната да не ми ги поткубува не бива.

2. lavinija28

lavinija28 Популарен член

A pak mojata kozmeticarka mi rece samo so pavloviceva detska (ili so detska pudra za telo) no pavlovicevata smiruva crvenilo...provereno ;)

3. sanny007

sanny007 Активен член

Очигледно никој нема искуство со стар силк про :P . Јас го нарачав па што биде нека биде :rofl: Ќе ви пишам откако ќе ми пристигне дали се за*бав или не :hai:

4. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

Гледам веќе спомнале за ова.. и мене ме интересира дали некој ги користел кристалните ленти за депилација.. Јас ги разгледував SmoothAway и се мислам дали да ги нарачам.
    http://bestshop24-7.com/

5. shaarawy

shaarawy Нов член

A ovie depilatori so gi koristite dali se isti za maski oti gledam neso zenski izgled imat?

6. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

исти се и за машки и за женски влакна си се влакна неможе друго да бидат слободно купи си и депилирај си се :D

7. tea4e

tea4e Популарен член

Дека се делат депилаторите на машки и женски досега немам слушнато :D
    Сите ги користат,нема врска машко или женско. :D

8. shaarawy

shaarawy Нов член

aham ok falaa :D inace posle 2 nedeli rasnat vo ista golemina ili kkao?poretki li se ?

9. Daydream

Daydream Популарен член

После две недели ќе започнат да раснат. За да израснат целосно големи треба барем еден месец ако не и повеќе. Зависи и од самото влакно и од тоа како се извадени. Сите не можеш да ги извадиш од корен, обавезно некои ќе се поткинат па тие први ќе ги забележиш после недела, две.

Ама вие машките немате гајле. Доволно ти е еднаш во месецот да се поминуваш, дури и тоа ти е многу. Ќе си видиш до кој степен сакаш да ги пушташ за следна депилација и ќе видиш отприлика на колку време ќе ти дојде. Освен ако не сакаш нон-стоп да бидеш мазен, тогаш ќе мораш на две недели.

Инаку да, со тек на време и со редовна депилација влакната стануваат се поретки и се помеки. Ама за тоа ти треба најмалку една година редовно депилирање.

10. shaarawy

shaarawy Нов член

Ok fala mnogu..a inace boli a haha....kje se trpe toa e :D

11. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Некој депилатор ама што користел и нема подкожни влакна од негО,ПРЕПОРАчАЈТЕ??
    стварно сакам да си купам ако има некој таков што посел ппдолго користење нема да бидат поткожа влакната.

12. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Не знам дали се шекнал депилаторот, или што е проблемот, но пред 4 дена за првпат дсе депилирав на нозете. Наредниот ден немав влакна, мазна кожата. Next day, црнки. Нареден ден, влакништа бре. Се мачев саат и пол за по 3 дена пак да имам толкави влакна? Аха, нема шанси. И зедов, со бикчето. Па тоа невозможно. |(
    Вас ви се случува ли вака или јас сум тотален изрод? 8)

13. sweet-star

sweet-star Популарен член

^Јас се депилирам некогаш со депилатор на нозете но мене влакната почнуваат да ми растат дури 1-2 недели после депилирањето.

14. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Мене ми се случило истото. :D
    Јас колку лани летото, се спремам за на одмор, се издепилирав, таман си планирав 5 дена таму и нема да имам влакна. После 2 дена, влакна. |(
    И пак со бричот.
    Шта речи, а не заплакати?

15. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Дали некој веке го користел Стар Силк Про, сакам да го напачам ама некако не ми е за верување се ова што пишува на страната. па ако има некој што го користел нека пишува.

16. mimoza.mk

mimoza.mk Истакнат член

Депилаторот ми е една од најпаметните инвестиции во мојот живот :)
    Стварно не се сеќавам кога последен пат сум се депилирала со нешто друго,козметичар само за интимна зона.Ако ви се верува го имам повеќе од 10 години и го убив од користење.Скапо го платив тогаш ама си ја оправда цената.Освен Braun Silkepil друг депилатор не признавам,безболен и квалитетен. :clap:

17. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

И мама го има тој и е презадоволна од него. Се депилира на еден месец и супер и е. Јас пробав три-четири пати со него, страшна ми е болката, а и веднаш ми пораснаа. Кога пораснаа не се ни приметуваа, ама јас неможам да трпам ни едно влакненце и пак си зедов да се бричам на нозете. :D

18. Daydream

Daydream Популарен член

Тоа ви се случило зашто депилаторот само ви ги искинал влакната, а не ги извадил од корен. Тоа е или до самиот депилатор (има некои што се такви, не вадат убаво), или пак вие не сте убаво испраксирани, не знаете правилно да го држите депилаторот, премногу брзате итн...
    Штом веднаш по неколку дена ви израснале мора да е до ова. Ако сте ги извадиле убаво од корен сите влакна нема шанси толку брзо да пораснат. Најмалку треба две недели па да почнат да раснат. Нешто не правите како што треба. Треба да пробате повеќе пати, да се навикнете. И јас на почеток така, чудно ми беше ама сега немам гајле.

Јас имам на Филипс и не го платив којзнае колку скапо ама одлично си ја врши работата. Скоро две години се депилирам со депилатор. Редовно. И раце и нозе. Обично на секои две недели се поминувам. Полесна работа нема. За пола саат сум готова. Ни лепења, ни шлакања, ни да затоплуваш, ни да губам време, ништо. Само еден поголем пешкир си ставам под мене и толку. Нит па болка веќе осеќам, никој не ми верува дека навистина не осеќам болка. Можам да заспијам. Поготово сестра ми не ми верува. Мисли којзнае колку боли и се' уште нема пробано. Никако да и' објаснам дека подобра работа нема од ова. Господ здравје да му даде на тој што го измислил.

И нешто што најмногу ми се допаѓа кај депилаторите е што и најмалите, најминијатурните влакненца ги вади. Што никогаш не ми се десило со восок или со шеќерната паста порано. Со восок кога сум се депилирала порано сум морала да ги чекам да потпораснат убаво, па да се депилираш, а така не можеш да шеташ и тоа најмногу ме нервирало. Со депилаторов си немам таква мака, секогаш сум мазна. Само што ќе почнат да раснат и само што ќе почнам малку од малку да боцкам на допир одма можам да ги извадам.

А во врска со подкожните исто немам проблем. Знае да ми се појави некогаш некое, ретко, ама тоа обично кога нема да направам пилинг подолго време. Всушност мене секогаш така ми се појавувале и порано кога не сум се депилирала со депилатор. Така што, за мене нема разлика. :)

19. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Сакам да купам Филипс депилатор за да престанам да одам на депилација постојано, ама сакам да слушнам повеќе мислења пред да дадам пари бидејќи после тоа нема назад. И највеќе што ме премислува, може ли многу да ме боли/кубе бидејќи имам јаки влакна и да не можам да го користам? Се плашам зашто на мајка ми ѝ се има така случено кога купила и одма го продала бидејќи не можела да издржи, а исти влакна имаме. :lol:

20. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

И ова што е напишано има удел но највеќе е до тоа што на првото депилирање остануваат оние влакна кои не можат да бидат извадени заради тоа што кожата е веќе оптоварена заради новиот начин на третирање и отекува. Сето ова, вадењето на влакната го прави малку потешко. Затоа и остануваат половина. Тоа се средува после 4-5 депилирања.