Депилатор

Discussion in 'Тело' started by kate-the-great, Jan 25, 2011.

1. delevingne

delevingne Популарен член

2. kLem23

kLem23 Активен член

Имам депилатор на BRAUN веќе неколку години го купив 3500 денари со додатоци,задоволна сум од него не би се пожалила :)

3. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Јас се депилирам со ленти,користам депилатор ако не можам да ги фатам влакната со лента.

4. Beautiful_girl..

Beautiful_girl.. Истакнат член

Jas imam filips i mn mi se dopagja a i prakticen e ne e mnogu skap mojot e postar ima okolu 2-3 godini :D

5. Eli23

Eli23 Форумски идол

Имам филипс, може веќе 7-8 години. После често кубење на влакната знаат да ми се вцрват нозете и да ме чеша. Се смирува за некој ден. Вообичаено тогаш правам пауза од депилација со машинка.
    Ама секако, подобро машинка него брич.

glittergirl likes this.
  6. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

И јас имам филипс и можам да кажам нозеве ги уништив со него.
    Во бременоста не го користев и еве сега не го користам сеуште, ама толку ми се ствараат поткожни влакна, ужас. Не помага ни пилинг, ни ништо. На пар места на нозе имам темни кругови од што се обидував да го уклонам зараснато влакно.
    И веќе нема да го користам.

7. the.one

the.one Популарен член

Вакво имам. Искрено, најдобрата одлука што сум ја направила во врска со здравјето на мојата кожа, беше да престанам да го користам чудово. Ем што болеше, ем што ми требаше два дена да се издепилирам целосно на рацете и нозете, а и се`уште не можам да се ослободам од поткожните влакна.

8. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Значи исто. Ајде на болката некако се навикнав, отрпнав, ама од поткожните влакна нема спас.
    Нозеве на ништо не ми личат :(

Не знам до што е , до депилаторот ли е, ама па има и задоволни корисници на истиот, највероватно е до влакното и кожата. Гледав секогаш да е под прав агол депилаторот, да не го кине влакното, редовно пилинг, ама ништо. Многу зажалив што воопшто го користев.

9. delevingne

користам депилатор на philips веќе 2 месеци и никако да се навикнам на болката..секој пат многу ме боли и не ми ги вади од корен...решение?

10. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Леле, @Sky-butterfly и @the.one , мене ми е баш чудно кога ве читам, затоа што и јас го имам истиот депилатор и имам најнежна и најосетлива кожа на свет, а немам проблеми со него - црвенила ми се јавуваат секогаш, но нанесувам бебешка пудра или се бришам со маслено марамче, па се повлекува за кратко
    Мозолки не ми се појавиле никогаш.

Фино ми ги вади влакненцата, не ми се ствараат поткожни - на прсти се бројат моите „битки“ со поткожни влакна поради неправилно држење на депилаторот, но ете периодов го забаталив и средував нозе со брич од немање време, па полудев од болка кога повторно пробав да се изепилирам со него пред две недели.
    Сега ситуацијата се враќа на старо, не ме боли кога се депилирам, не депилирам строго нозе до коленици и раце до лакти. Нагоре не сум воопшто влакнеста.
    Ама ми оди окото накај депилаторот кој го пофали Ана Каренина, многу сакам да го земам него.

Silver.E, simoncelicius and Daydream like this.
  11. glittergirl

glittergirl Популарен член

Имам и јас philipsс и мене ме боли ама кога ке ми ураснат како на орангутан и сеа практикувам еднаш неделно додека не ми пораснале големи и после тоа нанесувам балеа за после депилирање крема така не ме боли и со кремата ми се смирува црвенилото. Кремата вака изгледа нека до 90 денари е и убаво мириса :D

Attached Files:

• 55.jpg
      55.jpg
      File size:
      58.8 KB
      Views:
      47
    delevingne likes this.
  12. glittergirl

glittergirl Популарен член

Една недела сум рааат! а со бричот секој 2 дена и касапница и редовно купување пени, креми бричови :lol:

13. delevingne

го имам овој депилатор [​IMG] дали се продаваат делови за депилатор,сакам да купам тоа пластично за помалку болка со ова не се издржува ...

14. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Барав депилатор на Браун, и не можев да најдам иако гледам дека премногу го фалите.
    И денес конечно си земав на Панасоник, продавачката толку го испромовира што ми беше незгодно да не купам.
    Еве овој

Не сум навикната на депилирање со депилатор, пробав малку на ракава и ауч, цела ми се вцрвени, ќе си заплачам. :sweat:
    3700 го зедов инаку, ама мислам дека можеше да се најде нешто подобро за таа цена.
    Искуство некоја, позитивно/негативно? :?:

15. feminka321

feminka321 Истакнат член

Девојки, бидејќи до сега немам користено депилатор, планирам да си купам. Се двоумам помеѓу овие два: f.png r.png
    Бидејќи сум почетник, некако не ми се купуваат поскапи депилатори, затоа што незнам како ќе биде. Според вас кој e подобар?

16. Elence93

Elence93 Форумски идол

тој лево го имам со години и сум презадоволна, прв што ми издржал толку време, а воедно и си ја врши работата.

feminka321 likes this.
  17. Alanna

Alanna Популарен член

Истиот го имам и презадоволна сум :)

18. Silver.E

Silver.E Популарен член

Јас го користам Браун со години и сум презадоволна.
    Во секое време имам при рака брзо решение за влакната (а, ги вади од неколку мм), значи не се мислам дали можам да одам на козметичар, дали пораснале влакната, а често пати ми растат различно, па никогаш не сум `таман` како за на козметичар.
    А, болката на почеток е голема, ама мора да се издржи тој почетен период, а после е многу полесно, и влакната стамуваат потенки и помалку растат, ама и се навикнуваш на самиот депилатор,
    Значи за сите кои ги боли многу и се откажуваат, да знаат дека понатака нема да ги боли исто.
    Еве јас сега кога депилирам раце боли малку, ама ич не е страшно, си гледам и тв паралелно...

19. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Моите почетоци со депилатор беа со Philips, сличен на тој првиот, што го сподели. Траеше со години. Нема смрт. После времиња, да не речам едно дестина години активно користење, решив дека е време за промена, не дека овој не чинеше, туку дека толку му ја извадив душата што заслужив нов :rofl:
    Купив Rowenta ама не од тој како што го сподели, туку скап, над 3000 ден, со многу додатоци и со циркулирачки воздух. И од него сум задоволна. И тоа премногу.
    Сакам да кажам, и двете марки се одлични за депилатори... супер депилираат и се истрајни. Купи си го тој повеќе што ќе ти лежи на рака. ;)

feminka321 likes this.
  20. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Staff Member

Јас го имам истиов на Ровента само мојот е на сино ,и сум презадоволна искрено , одличен е за таа сума :)

feminka321 likes this.