1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилатор

Дискусија во 'Тело' започната од kate-the-great, 25 јануари 2011.

1. delevingne

delevingne Популарен член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.018
  2. kLem23

kLem23 Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2015
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    277
    Имам депилатор на BRAUN веќе неколку години го купив 3500 денари со додатоци,задоволна сум од него не би се пожалила :)

3. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    761
    Јас се депилирам со ленти,користам депилатор ако не можам да ги фатам влакната со лента.

4. Beautiful_girl..

Beautiful_girl.. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    315
    Jas imam filips i mn mi se dopagja a i prakticen e ne e mnogu skap mojot e postar ima okolu 2-3 godini :D

5. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.599
    Допаѓања:
    48.966
    Имам филипс, може веќе 7-8 години. После често кубење на влакната знаат да ми се вцрват нозете и да ме чеша. Се смирува за некој ден. Вообичаено тогаш правам пауза од депилација со машинка.
    Ама секако, подобро машинка него брич.

На glittergirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    И јас имам филипс и можам да кажам нозеве ги уништив со него.
    Во бременоста не го користев и еве сега не го користам сеуште, ама толку ми се ствараат поткожни влакна, ужас. Не помага ни пилинг, ни ништо. На пар места на нозе имам темни кругови од што се обидував да го уклонам зараснато влакно.
    И веќе нема да го користам.

7. the.one

the.one Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    797
    Вакво имам. Искрено, најдобрата одлука што сум ја направила во врска со здравјето на мојата кожа, беше да престанам да го користам чудово. Ем што болеше, ем што ми требаше два дена да се издепилирам целосно на рацете и нозете, а и се`уште не можам да се ослободам од поткожните влакна.

8. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Значи исто. Ајде на болката некако се навикнав, отрпнав, ама од поткожните влакна нема спас.
    Нозеве на ништо не ми личат :(

Не знам до што е , до депилаторот ли е, ама па има и задоволни корисници на истиот, највероватно е до влакното и кожата. Гледав секогаш да е под прав агол депилаторот, да не го кине влакното, редовно пилинг, ама ништо. Многу зажалив што воопшто го користев.

9. delevingne

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.018
    користам депилатор на philips веќе 2 месеци и никако да се навикнам на болката..секој пат многу ме боли и не ми ги вади од корен...решение?

10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.880
    Допаѓања:
    81.146
    Леле, @Sky-butterfly и @the.one , мене ми е баш чудно кога ве читам, затоа што и јас го имам истиот депилатор и имам најнежна и најосетлива кожа на свет, а немам проблеми со него - црвенила ми се јавуваат секогаш, но нанесувам бебешка пудра или се бришам со маслено марамче, па се повлекува за кратко
    Мозолки не ми се појавиле никогаш.

Фино ми ги вади влакненцата, не ми се ствараат поткожни - на прсти се бројат моите „битки“ со поткожни влакна поради неправилно држење на депилаторот, но ете периодов го забаталив и средував нозе со брич од немање време, па полудев од болка кога повторно пробав да се изепилирам со него пред две недели.
    Сега ситуацијата се враќа на старо, не ме боли кога се депилирам, не депилирам строго нозе до коленици и раце до лакти. Нагоре не сум воопшто влакнеста.
    Ама ми оди окото накај депилаторот кој го пофали Ана Каренина, многу сакам да го земам него.

На Silver.E, simoncelicius и Daydream им се допаѓа ова.
  11. glittergirl

glittergirl Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    2.745
    Имам и јас philipsс и мене ме боли ама кога ке ми ураснат како на орангутан и сеа практикувам еднаш неделно додека не ми пораснале големи и после тоа нанесувам балеа за после депилирање крема така не ме боли и со кремата ми се смирува црвенилото. Кремата вака изгледа нека до 90 денари е и убаво мириса :D

Прикачени фајлови:

• 55.jpg
      55.jpg
      Големина на фајлот:
      58,8 KB
      Прегледи:
      47
    На delevingne му/ѝ се допаѓа ова.
  12. glittergirl

glittergirl Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    2.745
    Една недела сум рааат! а со бричот секој 2 дена и касапница и редовно купување пени, креми бричови :lol:

13. delevingne

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.018
    го имам овој депилатор [​IMG] дали се продаваат делови за депилатор,сакам да купам тоа пластично за помалку болка со ова не се издржува ...

14. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Барав депилатор на Браун, и не можев да најдам иако гледам дека премногу го фалите.
    И денес конечно си земав на Панасоник, продавачката толку го испромовира што ми беше незгодно да не купам.
    Еве овој

Не сум навикната на депилирање со депилатор, пробав малку на ракава и ауч, цела ми се вцрвени, ќе си заплачам. :sweat:
    3700 го зедов инаку, ама мислам дека можеше да се најде нешто подобро за таа цена.
    Искуство некоја, позитивно/негативно? :?:

15. feminka321

feminka321 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    190
    Девојки, бидејќи до сега немам користено депилатор, планирам да си купам. Се двоумам помеѓу овие два: f.png r.png
    Бидејќи сум почетник, некако не ми се купуваат поскапи депилатори, затоа што незнам како ќе биде. Според вас кој e подобар?

16. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.837
    Допаѓања:
    5.179
    тој лево го имам со години и сум презадоволна, прв што ми издржал толку време, а воедно и си ја врши работата.

На feminka321 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    483
    Истиот го имам и презадоволна сум :)

18. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Јас го користам Браун со години и сум презадоволна.
    Во секое време имам при рака брзо решение за влакната (а, ги вади од неколку мм), значи не се мислам дали можам да одам на козметичар, дали пораснале влакната, а често пати ми растат различно, па никогаш не сум `таман` како за на козметичар.
    А, болката на почеток е голема, ама мора да се издржи тој почетен период, а после е многу полесно, и влакната стамуваат потенки и помалку растат, ама и се навикнуваш на самиот депилатор,
    Значи за сите кои ги боли многу и се откажуваат, да знаат дека понатака нема да ги боли исто.
    Еве јас сега кога депилирам раце боли малку, ама ич не е страшно, си гледам и тв паралелно...

19. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.123
    Допаѓања:
    20.272
    Моите почетоци со депилатор беа со Philips, сличен на тој првиот, што го сподели. Траеше со години. Нема смрт. После времиња, да не речам едно дестина години активно користење, решив дека е време за промена, не дека овој не чинеше, туку дека толку му ја извадив душата што заслужив нов :rofl:
    Купив Rowenta ама не од тој како што го сподели, туку скап, над 3000 ден, со многу додатоци и со циркулирачки воздух. И од него сум задоволна. И тоа премногу.
    Сакам да кажам, и двете марки се одлични за депилатори... супер депилираат и се истрајни. Купи си го тој повеќе што ќе ти лежи на рака. ;)

20. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.647
    Допаѓања:
    4.551
    Јас го имам истиов на Ровента само мојот е на сино ,и сум презадоволна искрено , одличен е за таа сума :)