Дископатија

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Jelenicka, Jan 10, 2013.

1. Flier

Flier Истакнат член

Магнетна резонанца на ЛС рбет. После да ја види специјалист ортопед или неврохирург.

Бебии likes this.
  2. Anya321

Anya321 Истакнат член

Zdravo,imam bolki vo kicma zadnive meseci ne mi pomognaa apcinja, inekcii nisto. Bev na snimanje vo Jane Sandanski i mi dadoa samo cd i rezultati koi glasat "Skeletot na LS rbet e rtg ureden.Lumbalizacija na S1.Socuvani IV prostori." Izdavaat samo na salter i nemozes da razgovaras so doktorot. Me interesira koj razbira ili ima ist problem kolku e seriozno i kako se leci. Neznam ni sto e pricinata citav na net prekumerna tezina toa nemam, krevanje tesko isto ne sum razbotela fizicka rabota osven sto imam buckasto dete:D pa od krevanje moze, a i ne odam mn ispravena toa mi e mana ako e toa pricina. Kade bi mozela da odam da go vidat cd, da mi objasnat i da mi dadat terapija i dali treba da vezbam ne sum vezbala nisto voopsto iako sum fizicki aktivna vo smisla pesacenje. Fala vi

3. Flier

Flier Истакнат член

Ако болките не се пропагираат во нозете не е страшно. Најдобро да одиш на приватен физиотерапевт имаат они многу апарати и додатно да ти дадат домашни вежби за зајакнување на мускулатурата на половината.
    Ако и тоа не ти помогне после извесно време ќе треба да правиш магнетна на ЛС рбет зашто на ренген не се гледаат меките структури.

4. Anya321

Anya321 Истакнат член

Nemam bolki vo nozete. Prasuvav za magnetna podobro se gledalo, ama maticnata mi rece moj termin nema sansa da fati full e. Najdov na net PZU Preventiva 99 ili ako imate nekoj preporacajte mi. Fala vi