Диња диета

Discussion in 'Диети' started by Lilit, Jul 9, 2013.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Со оваа диета се губат 2 килограми за 5 дена.
    Дињата е силен антиоксиданс и е богата со калциум, магнезиум, фолна киселина, железо, каротен, нијацин, сулфур, богата е со витамин А и Ц. Одлична е за кожата, особено пред изложување на сонце.

За време на диетата потребно е да пиете повеќе вода од вообичаено, може да се пијат чај и кафе незасладени или засладени со стевија и од масло може да се користи само маслиново.

Појадок - Диња во неограничени количини
    Ужина - шоља јогурт
    Ручек - Диња во неограничени количини
    Ужина - Неколку парчиња диња
    Вечера - 100 грама месо (пилешко, мисиркино, телешко, риба) и неограничена количина на било каква салата. За десерт, можете повторно диња,но и не мора.

Искрено мене ќе ми се згади од многу диња, не ја сакам премногу,ама обожавателки на диња, бујрум. :D

2. Hipster

Hipster Форумски идол

^ Никогаш не ми било јасно зашто вечерата да е побогата од ручекот, никогаш!
    Нели навечер е потешко да јадеш месо него за ручече?
    Али ова што диња се стори 10 дињи ти требаат за 2 дена :D
    После диња нема у уста да стаам, што е многу многу е, за мене барем.

3. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Има логика за оваа диета жив пример сум јас.
    Минатата година цели две/три недели бев на диња и кафе и навистина симнав килажа се чудев како е можно...но кога прочитав што напишала Lilitсфатив дека е толку е ефикасна оваа диета....

4. Malena85

Malena85 Активен член

Диња диета-јадеш сее освен диња :rofl:

5. martina98

martina98 Активен член

Јас сега држам таква диета и ефикасна е добро јас не се придржувам баш на таа диета ама ефикасна е и оваа :)

6. Lina24

Lina24 Истакнат член

еве една слична диета со диња, ама ова 7кг за 7 дена премногу е , не ми е за верба, а вака менито добро е :) има и месо и зеленчук и јогурт.
    Мени за диетата со диња за 7 дена:
    Резултати: Намалување 7 кг
    Диетата со диња е ефикасна за целиот организам, бидејќи го прочистува, ја зголемува сексуалната желба и го зајакнува имуниот систем.Калциум, витамин А и Ц, калиум и железо се само дел од она што го содржат дињите. Детокс диета со диња е другото име на оваа ефикасна диета за слабеење. Можеби токму ова е она што ви треба.

Појадок: 150 гр диња и чаша јогурт,

Ручек: 150 гр диња, 220 гр бел ориз на пареа, 1 чаша зелен чај,

Вечера: 220 гр бел ориз на пареа, свежа сезонска салата, 200 гр варено телешко месо или бело пилешко.

Менито е исто за 7-те дена од диетата. Во текот на денот, кога ќе почувствувате глад е дозволен уште еден оброк со диња, 150 гр.

Како резултат очекувајте 7 килограми помалку за една седмица, прочистување на организмот, подобрување на расположението.