Доење

Discussion in 'Бебе' started by bibitri, Jan 28, 2010.

1. скоро ист редослед како тебе (напишав подолу)... се пробуваме на града без силиконска два дена , а се молзам само на сабалје рано два сати пред да стане . Засега толку, само еднаш. Па понатамо ќе видам , по потребите.

Но, на едната града имам повеќе млеко од другата. Дали е тоа нормално? :?:

Cloverrrr likes this.
  2.  

Attached Files:

3. Јас две недели со силиконска па се плашам да не се навикне. Еве втор ден се навикнуваме полека без силиконска, засега добро тераме..
    а млекце си пиеме и од шише молзено навечер :l:

Alexandrite likes this.
  4. Indi96

Indi96 Истакнат член

И ние уште од болница почнавме со силиконска со препорака од една сестра ја зедовме од chicco , до еден месец ја користев цело време после почнав само на вечер да ја користам кога ќе се разбудеше сред ноќ по тешко му беше да фати и така една недела и еве сега се доиме без неа и дење и ноќе
    Совет : Јас вака правев му ја ставав силиконската ќе тргнеше неколку пати ( тогаш брадавицата од вакумот се извлекува и полесно му е ) и сред цицање му ја вадев за да продолжи без брадавка и така полека се навикна

5. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Како го чуваш молзеното?
    јас ако не се испие во рок од 4 саати го фрлам
    :?:

6. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Во фрижидер го стави.

7. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Може во стакленото шишенце или мора во нешто специјално?

8. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Можеш во тоа што си молзела.

Cloverrrr likes this.
  9. fana

fana Форумски идол

Само кратик коментар на сликата од погоре. Млеко од различни подои СЕ меша само ако е на иста температура.
    Секој подој се молзи и се става одделно во кеси во обичен фрижидер. Пред мрзнење може да ги измешате.

10. MARILENA

MARILENA Истакнат член

Мајки бебе е 11дена старо. Цица, млекото ми дојде и си цица убаво. Се нацицува и после си спие, што значи дека е најаден. Но , не кака толку честоо колку што читам овде на секој подој. Во два дена еднаш ќе се искака и тоа не многу . Дали е сеуште рано, некој искуство?

11. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Ако не му е тврдо мешето и си испушта гасови не е проблем да не кака неколку дена.

fana likes this.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Не е само тоа, скоро цела табела е со погрешни информации. Млеко мајчино на собна тт до 24 степени се чува максимум 6ч, во обичен фрижидер на најдолната полица најдлабоко во фрижидер (не на врата) 1 недела, во замрзнувач комора односно фиоки до 6м а во длабоко замрзнување до 1г. Одмрзнато млеко не се смрзнува или враќа во фрижидер пак, стои 1 ден само а на собна тт е исто препораката до 6ч. Млеко од 2 и повеќе подои се меша само на иста тт, оладено и убаво промешано да се раствори мрснотијата или затоплено во топла вода (шишенцето односно ќесичката) и двете пакувања и се мешаат во едно шише. Мајчиното одмрзнато може да има мирис на пластика, риба и тоа е најнормално, ништо страшно. Најважниот совет, пред да дадеме се мириснува, ако има нормален мирис млекото го даваме без проблем, ако мириса лошо, верувајте мајчино расипано мириса многу лошо, не го даваме и толку.

13. Te@

Te@ Истакнат член

Здраво. Малечката од некни има по два оброци денот и помалку цица, но сега имам проблем со млекото, постојано градите ми се тврди и ме болат, на левата имам и грутки, доколку се молзам мислам уште повеќе ќе направи тоа да имам млеко, совет како да постапам што да правам?

14. fana

fana Форумски идол

Во периодот кога бебето јаде оброк (а ако не бил тој оброк би цицало), молзи само по малку колку да ти олесни, не до крај.

Te@ likes this.
  15. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Majki dali e dozvoleno magnezium i calcium dodeka se doi?

16. fana

fana Форумски идол

Да :)

17. така ќе практикувам...
    и ова за ноќе е добра идеа :l:

Indi96 likes this.
  18.  

Attached Files:

Last edited by a moderator: Sep 29, 2022
    Cloverrrr likes this.
  19. Јас имам едни пластични мали чашички со капаче, заедно беа со пумпата. Ама една другарка во мали теглички рече го чувала. Немора специјално нешто ;)

Cloverrrr likes this.

20. ахамм..

значи ако имам една тегличка од сабалје во 5 30мл да мибостанало и една на пример од вечерта во 21h. 60мл
    можам да ги спојам двете заедно, само ако си стојат двете во фрижидер на иста температура?

Last edited by a moderator: Sep 29, 2022
    fana likes this.