Доење

Discussion in 'Бебе' started by bibitri, Jan 28, 2010.

1. intj_girl

intj_girl Истакнат член

@Spidy @Cherry blossom89 фала ви многу на двете, јас згрешив вечерва ѝ дадов и од шише дополнително, сега се грчи цела од што е прејадена како на почеток кога и давав измолзено. Ќе биде весело вечерва...

Cherry blossom89 likes this.
  2. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Крени ја нека ждригне, тапкај ја по грбче, држи ја така исправена некое време да не бљуцне од многу млеко..спие ли сега? Бебе гладно плаче, ако не се грчеви или нешто др, ако после цицање заспало, значи сито си е бебето, по тоа води се.

intj_girl likes this.
  3. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се породив на 25.6, добив циклус на 12.8.
    Кога бев на контрола за царскиот, кажа докторката кога ме гледаше на ехо дека сум имала овулација, а и јас си осетив симптоми.
    Инаку, јас од почеток давам и ад, не му беше доволно цицањето, а сега со грчевите и првиот скок ептен се одвикна, а и скоро и да немам веќе.

Bella.alleB likes this.
  4. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Заспа некаде во 6 и нешто... :( цела зграда ја откорна од вриштење

sani99 likes this.
  5. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Мајки, смее ли Увин чај додека се дои?

6. fashion-addict

fashion-addict Истакнат член

Чај од брусница смееш.

senza.parole likes this.
  7. Bannana

Bannana Активен член

Моето само што влезе во 4ти месец вака ми правеше една недела, и успевав да го дојам само во полу сон (пред да заспие, или пред да се разбуди). Во скок беше тогаш.

8. Bannana

Bannana Активен член

Јас успеав со рамни брадавици да дојдам и со двете деца. Првото немаше толку сила на почетокот, и 2-3 месеци беше само на молзено, ама бев упорна и секој ден го ставав на града. После малку за зајакна и почна да влечи, прво од еднаа града почна да цица, па после некој месец и од другата. Второто уште од старт почна да цица, имаше сила да влечи.

Bella Nella and mariz like this.
  9. Cherry blossom89

Ич не ја мисли зградата, мојава скоро 9 месеци па ко ќе заплаче, до крај на Ск ја слушаат. Следи сега со доењето, не ја прејадувај, ако спие, не ја мисли не и давај плус млеко.

intj_girl and sani99 like this.
  10. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Да да веќе не правам таква грешка, плус купив денес овие пернививе против рефлукс па мислам дека е мирна да не ја подречам :D

11. firequeenn

firequeenn Популарен член

Вчера шо се деси.
    Ја дојам малава пред ноќно заспивање и додека влечеше од едната града другата си капела кај неа на боди, на пижами.. Кога гледам утоп сум ја направила а таа заспала. Морав да ја пресоблечам и несакајќи се разбуди.
    Леле луѓе кога рече плачам, абе како да ја коли некој. Јас избезумена побрзо да ја преслечам за да прекине. И ја преслеков и продолжи таа со плачење, па не можевме да се успиеме долго време. И стануваше секој саат цела ноќ со пиштење, видно вознемирена. Од ништо проблем се направи.
    Не знам што ми се случува со градиве што имам неконтролиран излив на млеко. Никогаш не се случило вака. Само последниве недели е вака.
    Сега обавезно имам една тетра до мене и ја чувам под другата града дури дојам.

12. Cherry blossom89

И мене пред брзо ми се случи истово, цицаше од едната града, од другата нешто капнало кај неа, нешто кај мене на пантолончињата за по дома..и се чудев од каде вода, ич не ми текна што може да е...после па викам кога поврати бебево...кога ми светна, ми течело млеко од другата...исто и пред некоја ноќ, спиеше па може 5 часа без да се буди, едната града ќе ми пукнеше од што беше преполна...одамна тоа го немав почувствувано...нема што да правиме, одлично е што си имаме млекце за бебкиве :angel:

firequeenn likes this.
  13. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Кај мене секогаш тече од едната града кога дојам од другата.
    Има во локо кроко едно како мало садче - бубамара го викаат,за да се собора млекцето што тече,потоа да се искористи,замрзне..корисна работа е ептен.Кај мене тече многу.

Bannana likes this.
  14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

И влошките за дојки се многу добра работа за такви незгодни ситуации, јас без нив не можам да функционирам ни дење, ни ноќе.

15. Cherry blossom89

Мајка јас скоро 9 месеци дојам, никогаш не замрзнав млеко, немав потреба, ќеркава е страствен цицач, редовно си цица а фала богу млекце имам, па ние вака си тераме толку време :)

16. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Јас имав посмешна случка вчера. Бебе е ноќе лотарија, една ноќ спие 5ч една се буди на 1-1
    5ч и ако не дадеш да цица не се смирува да заспие. Вчера, се буди по 10ти пат со викање и јас го зимам,го ставам на града и на сред утрипувам дека се покакал (викам ааахааа за тоа плаче на 1ч се буди) го тргам за да го преоблечам потоа да си заспие и продолжи ау луѓе, кога врисна моментално на цел глас во 3 ноќе не знаев кај попрво да го наместам. Доцица заспа, го соблекувам се буни се мршти - пелената чиста!!!!!! :@ памукот ме прелажал од надвор личел на какушка.
    И така си сфатив дека имам работа со драма кинг кој 1ч пред тоа цицаше и пак се осети навреден што му тргнав града :!:

firequeenn and Bannana like this.
  17. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Ни јас не замрзнував со првото,а сега па со близнаците,нема шанси.цицачи се ептен.:D

Онака го кажав како опција,како инфо,може на некоја ќе и' послужи.

mariz and Cherry blossom89 like this.
  18. Sredstvo

Sredstvo Активен член

Дали смее да се пие цефалексин при доење, поради процес на заб ми препишаја цефалексин, стоматологот ми вика слободно да цица, општиот доктор ми вика никако не смее.. Не знам што да правам, а се мислам дека пијав и додека бев бремена.. Совет, искуство?

19. Spidy

Spidy Форумски идол

Можеш да пиеш.

20. mariz

mariz Форумски идол

Најверојатно и она повеќе цица веќе и повеќе млеко имаш... кај мене те тече, те не тече. Дури се случува само што ќе ПОМИСЛАМ на доење, да почнат и двете да ми течат :rofl: Имам колектори од Али, ама во план сум и тие од Локо Кроко да ги купам. Бубамарата Haaka е доста поскапа, а незнам ни колку време и ќе ми требаат..
    Инаку сум ставала во доење колектор на едната и по мин 10мл се полни на еден подој. Мене капка не ми се фрла од млеково :rofl: Го користам тоа за давање на колиеф, пробиотик..

Last edited: Aug 16, 2024
    firequeenn, Bannana and DELFINA81 like this.