Форумџика на годината

Доење

Discussion in 'Бебе' started by bibitri, Jan 28, 2010.

1. A94

A94 Популарен член

Давав хип комбиотик и јас, ама баш вака како што кажуваш, како потешко да го вареше и сменив на аптамил, го пие, го сака, што знам

2. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Ние сме исто на комбинирано, јас земав Холе, ама некако ми беше шубе дека повеќето користат аптамил, сакав подобро млеко да му давам зошто иако пие 2 пати дневно ад, не планирам да го дојам до година, кога ќе почнеме со оброци ќе го одбијам од доење и да пие повеќе ад. И се изначитав за млекава, доста имаат мака од аптамилот. Може ти е такво бебето, ама ете тоа е потешко млеко според мајкиве. Моето холе го прифати, нема грчеви ни плачки. Бљуцка да ама кога ќе се прејаде па гледам јас да не му дозволам да претера. Издржи уште малку, треба да се намалат грчевите после 10та недела..

A94 likes this.
  3. A94

A94 Популарен член

Холе козјо?

4. Muki-coocie

Muki-coocie Активен член

Јас го држам 20-30 мин. Повраќа, се дави и ми е страв да го оставам во кревет особено во тек на ноќта. Преку ден спие и на мене коа сакам да одморам и јас и знам дека ќе затера саат ипол исправен. Прашав и на клиника и матичната некако не ми обрнаа внимание мн, демек се прецицувал.. а сепак е рефлукс кај моево, пошто некогаш кога повраќа баш како киселини да има се стега и повраќа засирено млекце... го држам 20тина мин. без разлика дали ждригнал одма по кревањето. Што е сигурно, сигурно е

fragaria likes this.
  5. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Со кравјо почнавме и немаше проблеми и така тераме. Инаку козјото полесно било за варење, тоа ретко на кој не му се погодило после проблеми..

fragaria and A94 like this.
  6. Soncogledka

Soncogledka Активен член

Исто, повеќе е на доење, јас му давам АД хип зошто само плаче не знам дали е најадено, исто нр спие ни дење, одвај пола час и се буди со напони да прдне или кака и ќе цицне, ќе заспие и се така во круг и веќе немам сила, навечер исто како аларм да има на 1ипол час или на 2 часа почнува да се стега, ги крева нозете, стенка и на крај ќе почне да плаче, ќе го земам во раце и бара да цицне и прета само, во систона ни рекоа има и рефлукс. Како воопшто да не му одг ни цицање ни хипов нр знам веќе што да правам. Уште малку 3 мес ќе прави

7. A94

A94 Популарен член

Исто исто. А качува на килажа. Толку да се плаче без престан еве не знам, деноноќно.

Soncogledka likes this.
  8. Soncogledka

Soncogledka Активен член

Нз си викам нешто да не грешам, дремки факам сега последно инфаколик капки земав денес втор ден ќе му давам ама што кога нема ред за цицање, цело време ќе цицне 5 пати и се витка фати пушти прави

9. A94

A94 Популарен член

Има грчеви, пробај од тој сирупот нурс харвеј како беше. Јас давам еспумисан (исто со инфаколик) 3х25 и колиеф. Колиефот треба со секој подој ама дека и јас немам ред, му давам во шише 2-3 пати дневно. Инаку јас го носев систина исто, го гледаа на ехо, ок беше. Дури и дека сум го прејадувала ми рекоа, демек од тоа повраќал а нема врска, 200 грама неделно не е од прејадување. Не знам стварно, едвај чекам да почне да јаде да ти кажам право. Ова моево е се освен доење. Нон стоп на цицка, млеко слабо, се вришти пишти, многу пати бев на раб да го ставам само на АД, ама толку се изнамачив па си викам барем до шест месеци да издржиме. Инаку мава нервозно по цицката, пушта фаќа, се дере, и затоа мислам дека не му е доволно. Од шише пак си пие, ама отпосле па плаче. Кака еднаш на два дена. Пробав да не му давам ад два три дена како беше и воопшто па не какаше.

fragaria and Soncogledka like this.
  10. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Ние од самиот почеток бевме комбинирано, немав млеко бидејќи бев со царски. Како повеќе цицаше така имаше повеќе грчеви додека не преминавме само на доење. Кога преминавме само на доење се стаблизираше, ни меше, ни плачки, ни грчење. Сега откако воведов повторно ад истата песна, најдобро е или само ад или само доење да не се меша едното со другото, им прави проблеми.

11. I.Ta

I.Ta Истакнат член

и јас со првото дете бев на комбинирано, доење и адаптирано млеко, ги слушав другите околу мене демек не сум имала доволно млеко бла бла, бебе плаче вришти, ни капки ни ништо не го смируваше
    сега со второво реков никој не слушам ќе си цица само и готово, има грчеви пак ама не како првото дете
    мислам дека првото дете имаше грчеви од што му мешав млеко а и мене брзо ми се намали млекото само 6 месеци се доевме и искрено многу ми е криво ама така е кога слушав други
    затоа реков никој не слушам овој пат сама ќе си терам
    иначе јас терам со еспумисан и бејбитол капки

12. Оленка*

Оленка* Популарен член

На кој начин воведовте само доење и во која недела?

13. Guns N` Roses

Од самиот почеток ја ставав на града иако немав доволно млеко, затоа давав и ад. Откако надојде млеко намалував, јас уште втората недела почнав само со доење, но не напредуваше во килажа затоа продолжив повторно доење плус ад, а кога направи еден месец веќе не и давав ад, си цицаше убаво и супер напредуваше.

Мајки забележав дека млеко немам само навечер, последен подој ми е околу 17-18 часот и потоа нема млеко. Ја ставам на града ќе цицне и се трга плаче па и давам ад 3 пати до наутро. Наутро си цица нормално и во текот на денот.
    Дали може некако да делувам да имам повеќе млеко навечер, да не прекратува??

Оленка* likes this.
  14. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Мене ми намалува попладне по 18h ама навечер има повторно после 22:00 си пробала ноќните подои? Тој последниот пред спиење на мн мајки им е проблем

Anaroz1 likes this.
  15. Guns N` Roses

Сум пробала истото го прави и одма рипам да правам млекце, баш кога ќе се рабуди сега кај 12 ќе ја ставам прво на града.

Baby warrior likes this.
  16. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Тогаш ќе мораш да молзиш во тие периоди за да им дадеш сигнал на градите да произведуваат млеко. Скоро секоја доилка има помалце млеко навечер ама мора стимулација да има за да надојде

17. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Пиеш чај за доилки? Лактил капсули?
    Внесувај повеќе течности и бебе нека е почесто на цице. На пола час до час. Или, стимулирај со пумпа.
    Обично ноќе се создава млекце. Нуди и ноќе, не давај одма ад.

Guns N` Roses likes this.
  18. merriel0

merriel0 Истакнат член

Ако му даваш на бебле и цице и ад те тука во исто време... немој... мачно му е зошто во мешето измешано му е и така е премногу тешко за варење и има јаки грчњви баш од тоа...

arwen93 likes this.
  19. A94

A94 Популарен член

Еве јас и такс сум пробала и бебе па се нервира оти нема млеко така па ич на пола саат саат

20. A94

A94 Популарен член

Кај мене па обратно. Ноќеска имам многу млеко дури грутки имам, а преку ден после 12 скоро ич.