1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    1.695
    Давав хип комбиотик и јас, ама баш вака како што кажуваш, како потешко да го вареше и сменив на аптамил, го пие, го сака, што знам

2. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.985
    Допаѓања:
    7.965
    Ние сме исто на комбинирано, јас земав Холе, ама некако ми беше шубе дека повеќето користат аптамил, сакав подобро млеко да му давам зошто иако пие 2 пати дневно ад, не планирам да го дојам до година, кога ќе почнеме со оброци ќе го одбијам од доење и да пие повеќе ад. И се изначитав за млекава, доста имаат мака од аптамилот. Може ти е такво бебето, ама ете тоа е потешко млеко според мајкиве. Моето холе го прифати, нема грчеви ни плачки. Бљуцка да ама кога ќе се прејаде па гледам јас да не му дозволам да претера. Издржи уште малку, треба да се намалат грчевите после 10та недела..

На A94 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    1.695
    Холе козјо?

4. Muki-coocie

Muki-coocie Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2025
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    12
    Јас го држам 20-30 мин. Повраќа, се дави и ми е страв да го оставам во кревет особено во тек на ноќта. Преку ден спие и на мене коа сакам да одморам и јас и знам дека ќе затера саат ипол исправен. Прашав и на клиника и матичната некако не ми обрнаа внимание мн, демек се прецицувал.. а сепак е рефлукс кај моево, пошто некогаш кога повраќа баш како киселини да има се стега и повраќа засирено млекце... го држам 20тина мин. без разлика дали ждригнал одма по кревањето. Што е сигурно, сигурно е

На fragaria му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.985
    Допаѓања:
    7.965
    Со кравјо почнавме и немаше проблеми и така тераме. Инаку козјото полесно било за варење, тоа ретко на кој не му се погодило после проблеми..

На fragaria и A94 им се допаѓа ова.
  6. Soncogledka

Soncogledka Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2024
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    56
    Исто, повеќе е на доење, јас му давам АД хип зошто само плаче не знам дали е најадено, исто нр спие ни дење, одвај пола час и се буди со напони да прдне или кака и ќе цицне, ќе заспие и се така во круг и веќе немам сила, навечер исто како аларм да има на 1ипол час или на 2 часа почнува да се стега, ги крева нозете, стенка и на крај ќе почне да плаче, ќе го земам во раце и бара да цицне и прета само, во систона ни рекоа има и рефлукс. Како воопшто да не му одг ни цицање ни хипов нр знам веќе што да правам. Уште малку 3 мес ќе прави

7. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    1.695
    Исто исто. А качува на килажа. Толку да се плаче без престан еве не знам, деноноќно.

На Soncogledka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Soncogledka

Soncogledka Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2024
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    56
    Нз си викам нешто да не грешам, дремки факам сега последно инфаколик капки земав денес втор ден ќе му давам ама што кога нема ред за цицање, цело време ќе цицне 5 пати и се витка фати пушти прави

9. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    1.695
    Има грчеви, пробај од тој сирупот нурс харвеј како беше. Јас давам еспумисан (исто со инфаколик) 3х25 и колиеф. Колиефот треба со секој подој ама дека и јас немам ред, му давам во шише 2-3 пати дневно. Инаку јас го носев систина исто, го гледаа на ехо, ок беше. Дури и дека сум го прејадувала ми рекоа, демек од тоа повраќал а нема врска, 200 грама неделно не е од прејадување. Не знам стварно, едвај чекам да почне да јаде да ти кажам право. Ова моево е се освен доење. Нон стоп на цицка, млеко слабо, се вришти пишти, многу пати бев на раб да го ставам само на АД, ама толку се изнамачив па си викам барем до шест месеци да издржиме. Инаку мава нервозно по цицката, пушта фаќа, се дере, и затоа мислам дека не му е доволно. Од шише пак си пие, ама отпосле па плаче. Кака еднаш на два дена. Пробав да не му давам ад два три дена како беше и воопшто па не какаше.

На fragaria и Soncogledka им се допаѓа ова.
  10. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.302
    Допаѓања:
    17.826
    Ние од самиот почеток бевме комбинирано, немав млеко бидејќи бев со царски. Како повеќе цицаше така имаше повеќе грчеви додека не преминавме само на доење. Кога преминавме само на доење се стаблизираше, ни меше, ни плачки, ни грчење. Сега откако воведов повторно ад истата песна, најдобро е или само ад или само доење да не се меша едното со другото, им прави проблеми.

На merriel0, fragaria, naturally и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. I.Ta

I.Ta Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2020
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    63
    и јас со првото дете бев на комбинирано, доење и адаптирано млеко, ги слушав другите околу мене демек не сум имала доволно млеко бла бла, бебе плаче вришти, ни капки ни ништо не го смируваше
    сега со второво реков никој не слушам ќе си цица само и готово, има грчеви пак ама не како првото дете
    мислам дека првото дете имаше грчеви од што му мешав млеко а и мене брзо ми се намали млекото само 6 месеци се доевме и искрено многу ми е криво ама така е кога слушав други
    затоа реков никој не слушам овој пат сама ќе си терам
    иначе јас терам со еспумисан и бејбитол капки

На Трагедијаупмм, fragaria и Baby warrior им се допаѓа ова.
  12. Оленка*

Оленка* Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    1.752
    На кој начин воведовте само доење и во која недела?

13. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.302
    Допаѓања:
    17.826
    Од самиот почеток ја ставав на града иако немав доволно млеко, затоа давав и ад. Откако надојде млеко намалував, јас уште втората недела почнав само со доење, но не напредуваше во килажа затоа продолжив повторно доење плус ад, а кога направи еден месец веќе не и давав ад, си цицаше убаво и супер напредуваше.

Мајки забележав дека млеко немам само навечер, последен подој ми е околу 17-18 часот и потоа нема млеко. Ја ставам на града ќе цицне и се трга плаче па и давам ад 3 пати до наутро. Наутро си цица нормално и во текот на денот.
    Дали може некако да делувам да имам повеќе млеко навечер, да не прекратува??

14. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.497
    Допаѓања:
    4.945
    Мене ми намалува попладне по 18h ама навечер има повторно после 22:00 си пробала ноќните подои? Тој последниот пред спиење на мн мајки им е проблем

15. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.302
    Допаѓања:
    17.826
    Сум пробала истото го прави и одма рипам да правам млекце, баш кога ќе се рабуди сега кај 12 ќе ја ставам прво на града.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.256
    Допаѓања:
    2.112
    Тогаш ќе мораш да молзиш во тие периоди за да им дадеш сигнал на градите да произведуваат млеко. Скоро секоја доилка има помалце млеко навечер ама мора стимулација да има за да надојде

На Baby warrior и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  17. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.320
    Допаѓања:
    4.809
    Пиеш чај за доилки? Лактил капсули?
    Внесувај повеќе течности и бебе нека е почесто на цице. На пола час до час. Или, стимулирај со пумпа.
    Обично ноќе се создава млекце. Нуди и ноќе, не давај одма ад.

18. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.692
    Допаѓања:
    3.463
    Ако му даваш на бебле и цице и ад те тука во исто време... немој... мачно му е зошто во мешето измешано му е и така е премногу тешко за варење и има јаки грчњви баш од тоа...

19. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    1.695
    Еве јас и такс сум пробала и бебе па се нервира оти нема млеко така па ич на пола саат саат

20. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    1.695
    Кај мене па обратно. Ноќеска имам многу млеко дури грутки имам, а преку ден после 12 скоро ич.