Земи си силиконски не се мачи. Ќе ги тргнете понатека кога ќе влече бебе поубаво не се секирај. Ние ги тргнавме нешто пред 4 месеци.
Јас доев 40дена со силиконски… не знаеше да фати без. Да не беа силиконските немаше да дојам земи на чико или на медела
Еве за медела. Кај нас има С и М, јас имам една брадавица С една М и М користам. А повеќето се С по аптекиве, јас кога купував само во 1 зегин имаше М.
Јас доев со м, носам д корпа прслуче со вфижбан само, имам полни гради ако имаш помали земи с зошто треба да прави вакум
Mlekoto ne se troshi, toa celo vreme se pravi, davaj da cica celo vreme ako treba, ushte se vospostavuva laktacija ne gledaj ich na saatot i pij mnogu voda. Prolakninot e najvisok od sabajle i togash bi trebalo da ima najmnogu mleko, a e najnizok na vecher i togash ima najmalku, zatoa i chesto znat cluster feeding da pravat. Pozdrav
Дали некоја мајка има проблем со поставување на бебето на десна града. И со првото бебе ми одеше на лева града да ја наместам еве истиот случај е и сега. Ретко многу да погодам позиција. Се измачувам.Имам брадавки до мене е проблемот не ми е на рака некако.Смешно и тажно и нервозно истовреме ми е. И др проблем 1 недела е бебуш цица активно 8мин до 9максимум и заспива го будам го штипкам ништо. Ме испуштија со воспоставена лактација. Мислам дека на 1 час сме на града баш поради тоа што не се најадува уваво. Некогаш и помалце од 1час кога го оставам плачи одма. Вчера го доев па му дадов молзено 40мл го испи и решив 1 шише ад да пробам. Направив 60мл од тоа испи 35мл и мирно спиеше. А градиве ги чувствувам дека тежат и како болка. Не верувам да нема доволно. Со првото до 5 месеци се мачевме така заспиваше на града. Не беше некој цицач. Сега страв ми е дали ќе успеам цицни заспи а сакам да го дојам....со првото можев цицни-заспи сега и тодлер имам баш тешко оди.
Јас пишав поназад. На лева научивме да фаќа 99%од времето. На десна никако не сака. Ама тоа сама. Кога доаѓа дома консултантот за доење бебе секако фаа. И на глава да го свртиш ќе фати значи фатот не можеме баш да го погодиме. И моето брзо цица 10-15мин макс и денес го мереа 17дена има, во последните 6дена качил 640 грама. Мислам дека ако имаш млеко немаш потреба од ад ама поискусните нека кажат…. Зошто колку што читав градите правст толку колку што ѓму треба на бебето