Доење

Discussion in 'Бебе' started by bibitri, Jan 28, 2010.

1. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Ќе помини, биди упорна, јас од простум го доев тој период, шетав низ соба и на цицка, и јас исто плачев и пренервозна бев оти така правеше и мислам дека уште полошо му правев оти нели не осеќаат.
    Само смирено и истрајност, кратко трае.

Maricheee likes this.
  2. MeowMeow

MeowMeow Популарен член

Јас продолжив да ги пијам ПреМама Дуо што ги пиев во бременоста, плус железо и магнезиум глицинат на Солгар.

Babygirll3 likes this.
  3. Maricheee

Maricheee Истакнат член

Никако во раце нејќе да цица само легнат да е.

4. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Колку време? додека доиш цело време треба?

5. Chris0203

Chris0203 Истакнат член

Добар ден девојки…. Ова што ќе го напишам дури и мене ми звучи лудо и глупо и сѐ, треба да се породам за 2-3 недели некаде, ама не сакам да дојам……. ЗНАМ дека мајчиното млеко е најдобро за бебето и сите работи што си одат со тоа, ама минатиот пат со првото бебе доењето ми беше психичко измачување. Цицаше до 4 месеци, немав многу млеко, и се измолзував и сѐ, цицаше главно со силиконски брадавици од мене не сакаше за ништо на светот, ама мислам дека најмногу ме “отепа” притисокот од околината. “Како мислиш немаш млеко?”; “Цицаше бебето денес? Колку пати?” Од сите. Од маж ми, од свекрва, од мајка, од сите. Кога беше комбинирано на цицање и на АД воопшто не ни спиевме, се трудеше кутро бебе ама млеко немаше. Кога ќе му дадевме АД спиеше по 6 часа без проблем, и тој задоволен и ние. Не сакам никакви лекови за прекин на млекото, ама некако потајно се надевам дека нема да имам, и се чувствувам виновно само од помислата. Хелп?