Доење

Discussion in 'Бебе' started by bibitri, Jan 28, 2010.

1. BirMelek

BirMelek Популарен член

I mm me opomenuva. Vcera otvoreno mi rece smrdis :( Sabajlevo se ispravuvase kao ne bilo strasno ne sum mirisala tolku, ama kazan e zborot gotovo :D

apple12 and wings like this.
  2. pink95

pink95 Истакнат член

Majki kolku vreme moze da sedi majcino mleko vo frizider i kolku vo duboko vo plasticni (cucli) sisinja? Mnogu mleko ni nadojde i pokraj doenje i odmolzuvanje pod tus moram da pumpam pa zal mi e da go frlam.

3. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Пиеш нешто апчиња? Се моташе пристегната?
    Јас одбивав постепено до 1 подој.Потоа на туширање масажа со сосем малку одмолзување.
    Зелка не ставав.Тоа околу 2-3 дена.
    Млекото се намали, ама почна да се грутчи на места, а искрено и ко да се исплашив од мастит и сл..По препорака на гинеколог пиев апчиња.Ама немој бромергон.Ако веќе се одлучиш за апчиња барај грчки достинекс (се пијат преку ден по пола).Секако да не се правам лекар и фармацевт можеш да ги консултираш.

Kaetana and joy1 like this.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

баш бромергон ми даде гинеколот а лошо ми е мн од нив.Сите ми рекоа достинекс се подобри.Ке ги сменам веројатно

5. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Не знам зошто ама на сите лекари прва препорака им е бромергонот.А ако си прашаш, е па може и достинекс.Јас бромергон немам пиено ама многу жени се жалат на вртоглавици, поспаност и лошење.Со овие другиве-гајле немаш.
    Леле која реклама ја направив на апчињава.
    Цц ц ц :D

6. joy1

joy1 Форумски идол

да такви се
    ми пага притисокот од нив мн

Kaetana likes this.
  7. M&M

M&M Форумски идол

Ja odbivas od doenje? Ili sum go utnala muabetot? Bromergon bese za prekin na mleko neli? Aj pisi koga ke mozes kako pomina so idbivanje rano mi e ama cisto da se spremam poleka psihicki :)

8. joy1

joy1 Форумски идол

da za prekin na mlekoto
    tesko odi,zatoa sto place mn i nervoza ja fakja
    i kazuvam deka mama nema vekje mleko,deka me boli tamu i red drugi raboti ama ne priznava nisto
    se aka od zemja za cicka :sweat:

M&M likes this.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Toa me.plasi mislam deka istoto me ceka. Edna koleska bas denes mi zbirese kako i ona ocekuvase placki a mn lesno pom8nala. I kazala na malata nema mama veke mleko i vika samo ke prasa ima tuka meko ke i kaze nema i ne se buni. 20m ima nejzinata. Znam deka nema vaka da poninam ama ke pocekam dokaj 2g da razbira poveke

10. Love86

Love86 Истакнат член

Majki help!
    Znaci bebe cicase samo vo poluson,koga go zaspivav. Trgnav na rabota mislev ke bara da cice i nema da spie, no samo prvite 3-4 dena im se budel i go prezaspivale. Sega maka nema. Problemot e sto mene mlekoto mi e pri kraj da ne kazam deka veke nemam. Uspevam samo navecer pred spienje da mu dadam da cica kolku da zaspa i tolku. Vo tekot ns nokta ovie 3-4 veceri se budi na sekoj pola saat,bara da cica. Go stavam na grada vlece na prazno i trgne se. Samo sto ke go ostavam pak se budi. Probu am so cucls so niskanje nikako ne biva. Eve sega go zaspav nekako,mu ja ixvadiv cuclata i mu dadov da cica,si vlece zalnoto na prazno.Ednata grada e prazna nema cicano od vcera ovaa vreme, znaci 24h a ne se napolni.Dr mleko ne pie. Sovet majkicki sto da pravam.
    Znaci se utepav od pienje caevi, voda ,sokovi, jogurt, boza (stanav krofna)i ne biva

11. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Продолжи да пиеш течности и јади повеќе гледај да биде здраво ( јогурт, овесни, чај за доилки) и ставај го на града ќе стимулира и ќе почне да ти доаѓа млеко. Во периодот кога не цица одмолзувај се.

Love86 and Girl-Rabbit like this.
  12. Kaetana

Kaetana Популарен член

Не знам колку е старо детето...
    Ама давај кога си во можност нека цица. Можеби чувството дека немаш млеко е субјективно.
    Во секој случај најдобра стимулација е често и кратко доење.

joy1, M&M, Love86 and 1 other person like this.
  13. BirMelek

BirMelek Популарен член

Devojki jas sum so temperatura. Verojatno e od gradite. Bebe go mrzi da cica, a jas posle be go odmolzuvav visokot i eve me. Cela nok 38.5. Najmalku so padna e 37.8. Se osekam otepano. Osven masazi pod tus sto da pravam drugo? Se molzam so pumpa, pa ne vagam nekoja sjajna kolicina.

14. Kaetana

Kaetana Популарен член

Нема врска количината што ја вадиш. Масажи под топол туш и најубаво рачно и детално молзење. Пиј парацетамол или ибупрофен.

15. BirMelek

BirMelek Популарен член

Problem e sto nikako ne uspevam.racno da se izmolzam, ne znam kako treba :$ Pa kako padna snegov ne mozam ni.patronazna da viknam, a zgora na se nemam paracetamol doma. A vo red li e da ja dojam malava iako.imam temperatura?

16. Kaetana

Kaetana Популарен член

Во секој случај е во ред (заради имуни фактори). Особено ако е мастит во прашање - доењето е најуспешен лек за ослободување на запушениот канал.
    Исклучок - тежок случај на мастит со гноење.

M&M likes this.
  17. џунџуле

џунџуле Популарен член

Зелка свежа ако имаш ставај на градите и нека постои два саата, менувај листови, влече ептен т и омекнува гради. Боралкохол облоги исто можеш.
    Масирај ги градите како ќе ти дојде особено на тврдите делови и потпа со прстите движи како од под мишка кон брадавацити, ама одсекаде. Кружни движења околу брадавицата и шири нагоре кон мишките.
    Се надевам објаснив добро

18. Love86

Love86 Истакнат член

10meseci e, koga se vrakam od rabota vednas mu davam da cica, no ne saka preku den epten retko. Ama zatoa noke rastur pravi, za zsl ovie 3-4 noki na prazno

19. Kejtovska

Kejtovska Истакнат член

da probas so listovi od sveza zelka ke gi zgmecis malku ja gi pominuvav so sukalce malo i taka neka stojat na gradite od edno doenje do drugo ke ti se namali tt i plus poveke ke tece mleko... koga ke gi trgnes listovite izmij se i beba neka cica

20. Kaetana

Kaetana Популарен член

Како си со добивање? Може тоа исто да е фактор.