I mm me opomenuva. Vcera otvoreno mi rece smrdis Sabajlevo se ispravuvase kao ne bilo strasno ne sum mirisala tolku, ama kazan e zborot gotovo
Majki kolku vreme moze da sedi majcino mleko vo frizider i kolku vo duboko vo plasticni (cucli) sisinja? Mnogu mleko ni nadojde i pokraj doenje i odmolzuvanje pod tus moram da pumpam pa zal mi e da go frlam.
Пиеш нешто апчиња? Се моташе пристегната? Јас одбивав постепено до 1 подој.Потоа на туширање масажа со сосем малку одмолзување. Зелка не ставав.Тоа околу 2-3 дена. Млекото се намали, ама почна да се грутчи на места, а искрено и ко да се исплашив од мастит и сл..По препорака на гинеколог пиев апчиња.Ама немој бромергон.Ако веќе се одлучиш за апчиња барај грчки достинекс (се пијат преку ден по пола).Секако да не се правам лекар и фармацевт можеш да ги консултираш.
баш бромергон ми даде гинеколот а лошо ми е мн од нив.Сите ми рекоа достинекс се подобри.Ке ги сменам веројатно
Не знам зошто ама на сите лекари прва препорака им е бромергонот.А ако си прашаш, е па може и достинекс.Јас бромергон немам пиено ама многу жени се жалат на вртоглавици, поспаност и лошење.Со овие другиве-гајле немаш. Леле која реклама ја направив на апчињава. Цц ц ц
Ja odbivas od doenje? Ili sum go utnala muabetot? Bromergon bese za prekin na mleko neli? Aj pisi koga ke mozes kako pomina so idbivanje rano mi e ama cisto da se spremam poleka psihicki
da za prekin na mlekoto tesko odi,zatoa sto place mn i nervoza ja fakja i kazuvam deka mama nema vekje mleko,deka me boli tamu i red drugi raboti ama ne priznava nisto se aka od zemja za cicka
Toa me.plasi mislam deka istoto me ceka. Edna koleska bas denes mi zbirese kako i ona ocekuvase placki a mn lesno pom8nala. I kazala na malata nema mama veke mleko i vika samo ke prasa ima tuka meko ke i kaze nema i ne se buni. 20m ima nejzinata. Znam deka nema vaka da poninam ama ke pocekam dokaj 2g da razbira poveke
Majki help! Znaci bebe cicase samo vo poluson,koga go zaspivav. Trgnav na rabota mislev ke bara da cice i nema da spie, no samo prvite 3-4 dena im se budel i go prezaspivale. Sega maka nema. Problemot e sto mene mlekoto mi e pri kraj da ne kazam deka veke nemam. Uspevam samo navecer pred spienje da mu dadam da cica kolku da zaspa i tolku. Vo tekot ns nokta ovie 3-4 veceri se budi na sekoj pola saat,bara da cica. Go stavam na grada vlece na prazno i trgne se. Samo sto ke go ostavam pak se budi. Probu am so cucls so niskanje nikako ne biva. Eve sega go zaspav nekako,mu ja ixvadiv cuclata i mu dadov da cica,si vlece zalnoto na prazno.Ednata grada e prazna nema cicano od vcera ovaa vreme, znaci 24h a ne se napolni.Dr mleko ne pie. Sovet majkicki sto da pravam. Znaci se utepav od pienje caevi, voda ,sokovi, jogurt, boza (stanav krofna)i ne biva
Продолжи да пиеш течности и јади повеќе гледај да биде здраво ( јогурт, овесни, чај за доилки) и ставај го на града ќе стимулира и ќе почне да ти доаѓа млеко. Во периодот кога не цица одмолзувај се.
Не знам колку е старо детето... Ама давај кога си во можност нека цица. Можеби чувството дека немаш млеко е субјективно. Во секој случај најдобра стимулација е често и кратко доење.
Devojki jas sum so temperatura. Verojatno e od gradite. Bebe go mrzi da cica, a jas posle be go odmolzuvav visokot i eve me. Cela nok 38.5. Najmalku so padna e 37.8. Se osekam otepano. Osven masazi pod tus sto da pravam drugo? Se molzam so pumpa, pa ne vagam nekoja sjajna kolicina.
Нема врска количината што ја вадиш. Масажи под топол туш и најубаво рачно и детално молзење. Пиј парацетамол или ибупрофен.
Problem e sto nikako ne uspevam.racno da se izmolzam, ne znam kako treba Pa kako padna snegov ne mozam ni.patronazna da viknam, a zgora na se nemam paracetamol doma. A vo red li e da ja dojam malava iako.imam temperatura?
Во секој случај е во ред (заради имуни фактори). Особено ако е мастит во прашање - доењето е најуспешен лек за ослободување на запушениот канал. Исклучок - тежок случај на мастит со гноење.
Зелка свежа ако имаш ставај на градите и нека постои два саата, менувај листови, влече ептен т и омекнува гради. Боралкохол облоги исто можеш. Масирај ги градите како ќе ти дојде особено на тврдите делови и потпа со прстите движи како од под мишка кон брадавацити, ама одсекаде. Кружни движења околу брадавицата и шири нагоре кон мишките. Се надевам објаснив добро
10meseci e, koga se vrakam od rabota vednas mu davam da cica, no ne saka preku den epten retko. Ama zatoa noke rastur pravi, za zsl ovie 3-4 noki na prazno
da probas so listovi od sveza zelka ke gi zgmecis malku ja gi pominuvav so sukalce malo i taka neka stojat na gradite od edno doenje do drugo ke ti se namali tt i plus poveke ke tece mleko... koga ke gi trgnes listovite izmij se i beba neka cica