Доење

Discussion in 'Бебе' started by bibitri, Jan 28, 2010.

1. jovana03

jovana03 Популарен член

Ако не ти плаче после подој значи доволно му е.
    Исто правеше и мојава тој период.
    Ма да следува и скок во развој, така да се ги интересира освен цице.
    Си знае тоа колку му е доволно, ако не плачи - најадено е.

EmiliEmili likes this.
  2. EmiliEmili

EmiliEmili Истакнат член

Фала ти на одговорот.Не плаче весело е ама јас се се плашам да Не му е малку оти Не цицаа повеке од пет минути,а не бара на помалку од три часа.

3. mariz

mariz Форумски идол

Моето така брзо цицаше, за 5мин нацицан, дури и прецицан... обавезно бњуцкаше, убаво напредуваше и немаше потреба за грижи поради краткото цицање, инаку исто на 2.5, 3 часа цицаше. Ако напредува значи доволно си цица :)

4. kikin

kikin Популарен член

Сте се соочиле ли со кандида во доење, на града? Како се манифестира? Имам црвенило на едната града неколку дена и како ситни мали точкички црвени...не знам што е

5. EmiliEmili

EmiliEmili Истакнат член

Досега добро Напредува Роден е 3450 излеговме од болница со 3300А на два месеци беше 5500

mariz likes this.
  6. BirMelek

BirMelek Популарен член

Те чеша? Во моето брошурче за доење пишува дека за кандида треба да чеша и да се јавува силна болка внатрешно во града меѓу подои. Устата на бебо ја виде? Наслаги да не има? Треба да се мачкаш со нистатин ако е кандида. И него да го мачкаш. Мада и со сода можеш да ја измиваш градата за кандида. Мораш точно да прашаш за терапија за бебо оти префатлива е па да не си пренесувате цело време еден на друг.
    А тоа црвеното на града, меко е? Оти и кај мастит се јавува.

7. kikin

kikin Популарен член

Па јас мислев од мастит е , уште мислам, ама дека малку ме чеша...тоа ми е мисла. Болки немам. Имам мали грутчиња шо ги масирам па проаѓаат , што пак оди на тоа дека е мастир. Устата на бебо не ми е нешто сменета, нормална е. Ќе одам денес на педијатар па ќе речам да го ѕирнат што ќе кажат. Јас ставам облоги зелка, ама сега ќе измијам и со сода и вода. Фала

8. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Мајки дали користите дезодоранс, јас веќе девет и пол месеци како воопшто не користам стик или дезодоранс за под пазуви бидејќи кога се породив ми кажаа дека при користење може хемикалии да навлезат и во млекото, ве молам за ваши мислења и искуства бидејќи навистина чуствувам потреба за користење како што се затоплува

9. blessed.an

blessed.an Популарен член

Кога се породив беше 19август жешко пекол и уште кога си дојдов дома си почнав да си користам.

10. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Цела зима не ставав од истата причина, сега како почна да се стоплува времето почнав да ставам кога излегувам од дома ама ептен по малку шприцнувам. Немам голем проблем со потењето, но за летово ќе побарам нешто на природна база.

Vennera.aa likes this.
  11. kikin

kikin Популарен член

Цело време ставам и не знам колку има врска тоа. Сега, нормално не ставам пред доење, ама па во текот на денот бар еднаш ставам уште од сам.старт, од болница кога се породив.

joy1 likes this.
  12. veronikaveronika

veronikaveronika Истакнат член

Купи си стик од кристален камен, во Зегин е некои 200-300 денари, нема хемикалии и спречува потта да мириса. Кај мене има ефект, и јас исфрлив дезодоранси за време на бременоста и доењето. Има и на Виши еден дезодоранс без хемикалии, ама бааги посолен, го немам пробано.

Vennera.aa and Lolipop23 like this.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Јас ставам кристален стик на Балеа. Не мирисам, си потам нормално, ама мирис нема. Подобро тоа отколку класичен дезодоранс.

Lolipop23 and Vennera.aa like this.
  14. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Да да ке го пробам кристалниот стик како што станува се потопло а и синко поактивен се повеќе потам и мирис почнувам да чуствувам мора да се бара чаре, фала ви :*

15. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Mamicki ve molam za pomos od denes mi se stvrdna ednata grada me boli premnogu od pod pazuvi me stega nesaka da mi tece mlekoto I mi otezna mnogu.Ve molam za pomos imate li vakvo iskustvo

16. kikin

kikin Популарен член

Мастит е. Ставај зелка. Туширај со топла вода,топли облоги да отпушти и молзи, масирај да ги отпушиш каналите. Давај на бебе да цица почесто на таа града, можда нема да сака зашто ќе му е тешко, ама настојувај. Масирај од под мишките надоле према брдавица, да го молзиш млекото.

LanaDelR likes this.
  17. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Каналите ти се запушиле и си фатила мастит. Сега мораш бргу да делуваш за да не се инфицира па да завршиш со антибиотици како мене.
    Под туш и со топла вода масирај, колку можеш потопла да издржиш толку подобро. Исто можеш и над тенџере со вода што врие да масираш, едната рака од долу другата од горе и масирај во обратна насока, пареата најдобро ги отпушува каналите.
    Бебе почесто да цица на таа града, додека цица масирај со пластично шише наполнето со жешка вода.
    После подој ставај облоги од зелка, спиј со неа, до сабајле треба да е подобро.

majavel1 and LanaDelR like this.
  18. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Мамички кои физички активности се дозволени за време на доење? Мислам на вежбање и слично? Дали би имало некое влијание на млекото. Сакам нешто да вежбам, не можам да се поднесам вака, цел живот нешто сум вежбала, сега ми е некако шубе. за некој ден сме 5 месеци.

19. mariz

mariz Форумски идол

Доколку внесуваш доволно течности, не држиш и диети во текот на вежбањето може да си вежбаш без проблем, нема да има никакво влијание на млекото.. повеќе влијание би имала диета одколку вежбањето... мада доста доилки држат и диети, се зависи твоето здравје какво е, млекото си е исто :) Инаку јас доев и вежбав, почнав некаде исто на 5 месеци.. само на доење ми беше малото, немав проблем..

Kaetana and supergirlmb like this.
  20. $$$$$

$$$$$ Активен член

• Ве молиме пишувајте кирилица.
    Edno prasanje dali posle pienje na bromergon i antibiotik poradi mastit moze bebeto da cica:?: