Доење

Discussion in 'Бебе' started by bibitri, Jan 28, 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Читни на интернет само колку статии има зошто бебето се буди кога го спушташ :)

2. didisi

didisi Популарен член

Po kolku treba da spijat dnevno

3. Autumn_

Autumn_ Популарен член

@KidA Генерално треба да цицаат и спијат на вашата возраст, ама ако нема сила или мрзливо цица не е чудно така да прави. Со тек на време ќе се смени тоа ќе цица поактивно и ќе се заситува. Можеш да се обидеш да се одмолзуваш и да додаваш после подој, така ќе биде сито бебето и помала е веројатноста дека лесно ќе се буди

KidA likes this.
  4. KidA

KidA Истакнат член

јас пак да се вратам на темата болни гради - раната некако ми поминува, ама околу неа имам црвенило што ме пече и боли, мачкав со бепантен пет шест дена и никако не поминува :( сега се мислам да пробам со ланолин, му помогнал на некој за црвенило? дали да мачкам по малку тенко или повеќе?

5. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Во почетокот мачкав ланолин од Lansinoh, малку поскап ама ефективен, и ставав А+Д3 капки на брадавките.
    Сега не осеќам болка.

6. didisi

didisi Популарен член

Tvrdi mi se gradite bebus ne moze se da iscica pa posle se odmolzucam mi e strav da ne nadojde taka mleko uste poveke ...

7. Igle

Igle Популарен член

Не се одмолзувај после доење. Стимулираш дополнителна лактација. Ако сеуште чувствуваш притисок само со рака малку додека да попушти, никако со пумпа.

kukla21 and sofi2107 like this.
  8. Autumn_

Autumn_ Популарен член

Ако ти се тврди одмолзувај се, ке спречиш маститис. Дури и да стимулираш млеко, бебе ќе ојача за кратко и добро ќе му дојде што ќе имаш повеќе млеко. И замрзнување на млеко секогаш е опција. Од друга страна ако ги држиш градите полни нема да ти надоаѓа толку млеко.

Annath likes this.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Мајки без коса мислам ке останам.. со првото влакно не ми падна кога доев, а сега СТРАШНО ми паѓа... па и дека имам многу густа коса, леле коса има каде и да погледнам дома. Ми паѓа во миење, после миење, во чешлање еден тон коса :( Чешлам и тегнам коса, дури и осеќам како се вади од корен :worried: Сум читала дека е од хормони и дека нема спас, но ме интересира колку трае...? :(

10. Ambra20

Ambra20 Популарен член

Мене почна да ми паѓа третиот месец, исто како што опишуваш и траеше цел месец. Сега сме 4 месеци, сеуште ми паѓа, но не како претходно.

mariz likes this.
  11. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Мене ми паѓаше 8-9 месеци, од 3ти месец па до пред да направи годинка синко. Како имам уште влакна на главата се чудам. А нови не ми израснаа. :doh:
    Добро е што имаш густа коса, барем нема да ти се приметува. (fingers) Ако сакаш можеш да користиш некој шампон против опаѓање, не дека ќе има нешто фајде, ама колку да не се обвинуваш после дека ништо не си превземала.

forumce and mariz like this.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Ама ваљда не ти паѓаше во исто темпо? Ова цели купчиња паѓаат многу.. ако вака паѓа 8м стварно без коса ке останам :worried: Ке земам некој...

13. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Mene pocna da mi paga tretiot mesec,eve uste edna nedela ke pravitme 7meseci i prestanato mi e ..jas koristev samo regenerator posle mienje za da mozam ubavo da ja rasceslam da ne ja kubam uste tolku..

14. emkaemka

emkaemka Форумски идол

^^ косата мене ми паѓа уште од бременост, некаде по 6ти месец поинтензивно, веќе ми е оретчена премногу :(

Знам дека џабе ми е со што и да ја третирам па не се замарам, во плетенка ми е преку цел ден и ноќ.

Сакав да се шатирам ама што ќе шатирам пак сега :lol: така да само ќе ја скратам така повеќе, за да не голтне бебево некое влакно :|

mal.ecka likes this.
  15. fana

fana Форумски идол

Мамички сакам нешто да ве прашам. Вие кои сте се измолзувале за зголемување на лактација, после колку време сте почуствувале разлика во количината на млеко?

16. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Јас имам прашање, како се справувате со градите?
    Не можам бре прслук да ставам ни обичен ни за доење, ме стега, ме дразни на брадавките.
    Ај за дома се шетам така по маичка, ама за излегување смрт ми е :(

17. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Цели прамени и мене ми паѓаа, на секое чешлање се полнеше четката. Летото малку намали, си реков добро е, кога септември пак почна интензивно да ми паѓа. Сега е добро, да не се подречам, само сакам да ми се обнови, многу ми е ретка. :doh:

mariz likes this.
  18. forumce

forumce Форумски идол

Прслук облеков само за крштенката. Беби долчиња си носам, имам со ептен тенки потпунки и вооошто не ме стегаат, ептен се комотни.
    @mariz мене од скоро почна да ми паѓа,кај и да се свртам влакништа гледам. Јас не ја ни чешлам косата (facepalm), се ми е во реп собрана освен ноќеска и пак има влакна на сите страни.

mariz likes this.
  19. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Иста сум, од третиот месец и еве уште интензивно паѓа, влакна на сите страни. Ми паѓаше и во бременоста мене, ама ова е нешто неверојатно, со 3 влакна останав мислам :|. Користам шампони против опаѓање, ама нема ефект.

mariz likes this.
  20. mariz

mariz Форумски идол

:( Тоа е значи, да си чекам да помине периодов.. и да си чистам влакна по дома :D

emkaemka and SophiaBella like this.