@KidA Генерално треба да цицаат и спијат на вашата возраст, ама ако нема сила или мрзливо цица не е чудно така да прави. Со тек на време ќе се смени тоа ќе цица поактивно и ќе се заситува. Можеш да се обидеш да се одмолзуваш и да додаваш после подој, така ќе биде сито бебето и помала е веројатноста дека лесно ќе се буди
јас пак да се вратам на темата болни гради - раната некако ми поминува, ама околу неа имам црвенило што ме пече и боли, мачкав со бепантен пет шест дена и никако не поминува сега се мислам да пробам со ланолин, му помогнал на некој за црвенило? дали да мачкам по малку тенко или повеќе?
Во почетокот мачкав ланолин од Lansinoh, малку поскап ама ефективен, и ставав А+Д3 капки на брадавките. Сега не осеќам болка.
Tvrdi mi se gradite bebus ne moze se da iscica pa posle se odmolzucam mi e strav da ne nadojde taka mleko uste poveke ...
Не се одмолзувај после доење. Стимулираш дополнителна лактација. Ако сеуште чувствуваш притисок само со рака малку додека да попушти, никако со пумпа.
Ако ти се тврди одмолзувај се, ке спречиш маститис. Дури и да стимулираш млеко, бебе ќе ојача за кратко и добро ќе му дојде што ќе имаш повеќе млеко. И замрзнување на млеко секогаш е опција. Од друга страна ако ги држиш градите полни нема да ти надоаѓа толку млеко.
Мајки без коса мислам ке останам.. со првото влакно не ми падна кога доев, а сега СТРАШНО ми паѓа... па и дека имам многу густа коса, леле коса има каде и да погледнам дома. Ми паѓа во миење, после миење, во чешлање еден тон коса Чешлам и тегнам коса, дури и осеќам како се вади од корен Сум читала дека е од хормони и дека нема спас, но ме интересира колку трае...?
Мене почна да ми паѓа третиот месец, исто како што опишуваш и траеше цел месец. Сега сме 4 месеци, сеуште ми паѓа, но не како претходно.
Мене ми паѓаше 8-9 месеци, од 3ти месец па до пред да направи годинка синко. Како имам уште влакна на главата се чудам. А нови не ми израснаа. Добро е што имаш густа коса, барем нема да ти се приметува. Ако сакаш можеш да користиш некој шампон против опаѓање, не дека ќе има нешто фајде, ама колку да не се обвинуваш после дека ништо не си превземала.
Ама ваљда не ти паѓаше во исто темпо? Ова цели купчиња паѓаат многу.. ако вака паѓа 8м стварно без коса ке останам Ке земам некој...
Mene pocna da mi paga tretiot mesec,eve uste edna nedela ke pravitme 7meseci i prestanato mi e ..jas koristev samo regenerator posle mienje za da mozam ubavo da ja rasceslam da ne ja kubam uste tolku..
^^ косата мене ми паѓа уште од бременост, некаде по 6ти месец поинтензивно, веќе ми е оретчена премногу Знам дека џабе ми е со што и да ја третирам па не се замарам, во плетенка ми е преку цел ден и ноќ. Сакав да се шатирам ама што ќе шатирам пак сега така да само ќе ја скратам така повеќе, за да не голтне бебево некое влакно
Мамички сакам нешто да ве прашам. Вие кои сте се измолзувале за зголемување на лактација, после колку време сте почуствувале разлика во количината на млеко?
Јас имам прашање, како се справувате со градите? Не можам бре прслук да ставам ни обичен ни за доење, ме стега, ме дразни на брадавките. Ај за дома се шетам така по маичка, ама за излегување смрт ми е
Цели прамени и мене ми паѓаа, на секое чешлање се полнеше четката. Летото малку намали, си реков добро е, кога септември пак почна интензивно да ми паѓа. Сега е добро, да не се подречам, само сакам да ми се обнови, многу ми е ретка.
Прслук облеков само за крштенката. Беби долчиња си носам, имам со ептен тенки потпунки и вооошто не ме стегаат, ептен се комотни. @mariz мене од скоро почна да ми паѓа,кај и да се свртам влакништа гледам. Јас не ја ни чешлам косата , се ми е во реп собрана освен ноќеска и пак има влакна на сите страни.
Иста сум, од третиот месец и еве уште интензивно паѓа, влакна на сите страни. Ми паѓаше и во бременоста мене, ама ова е нешто неверојатно, со 3 влакна останав мислам . Користам шампони против опаѓање, ама нема ефект.