Доење

Discussion in 'Бебе' started by bibitri, Jan 28, 2010.

1. mace89

mace89 Популарен член

Јас идам кај Јадранка од самиот почеток таа не води. Искрено не ми овјаснува многу и кога ќе и пишам нешто на вибер не враќа, незнам дали и Марина е иста

2. ivance..

ivance.. Популарен член

Пред да ме фати грипот така ми беше две недели дури и притисокот ми се качуваше

thelittle17 likes this.
  3. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Taman si e, vo 4ti mesec imate skok vo razvoj tek togas e veselo (fingers) ne se sekiraj ke mu pomine brzo (highfive):l:

Edit: se izvinuvam za latinicata, nemam kirilichna poddrshka na tabletov (facepalm)

4. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Ne e, moze ne vraka odma ama za saat dva ke pise. Jas ako ne e itno ne zvonam i pisuvam

5. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Пијам течности, ама стварно сум исплашена за вртоглсвиците, утре ќе видиме, и ако не ми е слабо железото, следно не знам што да испитам... :@:sweat:

6. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Мамички кога ви дојде млеко? Се породив природно во саботата вечерта во 20:37. Душа мајкина убаво си фати цице и влече растура, убав вакуум прави. Често се ставаме на цице. Јас имам малку ама не онака да ми тече. Ја дојам пред и дадат дохрана цело време. Сабајлево осеќам топлина во градите. Кога да очекувам да ми надојде убаво?

7. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Cim osekas toplina doaga...moze i ko temperatura da imas da osekas isto e od mlekoto. Prirodno ili carski posle 3-4 dena doaga taka da taman si

kostovaivana likes this.
  8. Poppins

Poppins Популарен член

Одмор мила ти треба :l: Бебе спие и ти спиј , садеви , алишта , остави настрана. Што е неопходно заврши , др коа ќе можиш. Крвна слика , да може и таа да ти е опадната нормал е се случува как речиси ситe. Земи витамини , овошје протеини и најважно мнооогу одмор. Се ќе се нормализира за месец два , сите сме поминале низ тоа:hug:

thelittle17 likes this.
  9. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Природно душо. Надоаѓа полека полека

10. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Денеска правев КС, и супер ми е се, а јас пак си имам сабајлево главоболка и мали вртоглавици, притисокот е нормслен, тт исто.. не знам што друго да испитам, не спиена и уморена од бебето може, преку ден не спијам, ама во глобала повеќе сум со него, домашни обврски мм завршува, или пак еднаш во неделата јас, кога тој е слободен, некако ме фати параноја дека нешто ми е. :sweat::|;(

Skorpija25 likes this.
  11. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Друшки бебе денес 1 месец прави, мислам дека сме во прв скок. Веќе трет ден како се однесува поразлично. Со саати, буквално по 7-8ч дреми на цице и шмука. Се нервира ако му течи многу млеко и вришти до зајдување. Брадавиците ми се помодрени од вакум. Завчера 6, вчера 8ч беше буден константно. И кога спие е на штрек, врти со очињата и при било какво мрдање, светлина, темнина, глас отвара очи и толку од спиењето. А да, спиење само в раце, во некоја безвезе положба и за мене и за него. Се мрднав. :drunk:
    До кога трае скокот? Дали после ќе си се врати на фабричко со однесувањето или ќе продолжи вака? :^)

@thelittle17 и јас имам вртоглавици, особено преку ден и чувствам слабост на телото, не знам како да објаснам, има моменти кога мислам дека ќе се распаднам. Јас го препишувам тоа на нередовно јадење. :?:

Ula, mace89, ivance.. and 2 others like this.
  12. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Моето е 2 и пол недели а ова што го пишуваш исто го прави последниве 2 дена... Нема сон убав сврзано, само да цица, кенка, спие во раце... И јас се прашував што му е :?:

Ula and IRBBB like this.
  13. Poppins

Poppins Популарен член

Ништо не ти е , опушти се :l:Нова мама си , мало бебе , се е ново , промени еден куп , нема одмор како пред тоа. Натаму ќе научиш и со неколку сати сон да функционираш , сега телото уште ти се прилагодува на се. Користи а секоја прилика за себе , па со мж седенка разговор опушти се , смени мисли , шеткајте повеќе и како нова ќе си полека.

thelittle17, azelea and minne992 like this.
  14. forumce

forumce Форумски идол

Јас имав ептен јаки главоболки, како мигрена. Само седење во затемнето помагаше. Кратко траеја. Притисокот како ти е? Од неодмореност мислам дека е

thelittle17 likes this.
  15. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

@thelittle17 преморена си, и јас имав и повремено имам вртоглавици.
    Доењето исцрпува, сега со дохрана и готвење на 3 оброци, исто исцрпува.
    Плус и вратена на работа.
    Штом се добри резултатите не се грижи, скоро сите сме го поминале истото:hug:

16. mamaJana

mamaJana Популарен член

Бев на лекар ми направија крвна слика, резултатите беа добри и ме пратија дома со совет да одмарам повеќе.
    Од дисбаланс на хормони се случувале варијации на притисок, не ми дадоа никаква терапија.

thelittle17 and Skorpija25 like this.
  17. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Ама работата е што детево едноставно не му се цица на 3 часа веќе,како да не е огладнато. Во смисла, мирна си е и не бара да јаде, ако јас ја понудам само затоа што поминале 3 часа се бунтува. Исто и пократко цица, а си напредува одлично. Еве цело кило во третиов месец... не знам... @Kaetana можеби има некакво објаснување? А за 4тиот скок уште сега се тресам

18. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Кај тебе веќе е воспоставена лактација, бебе е големо и повеќе влече, затоа пократко цица. Ич не и се секирај, сега ќе почне да имате помал број на подои. За скокот не грижи се, брзо минува, кај мене се бунтуваше за цицање и ноќе и дење, само во полусон убаво цицаше, ама тоа траеше 1 недела некаде... не е страшно :)

thelittle17 and ...Arthemisia... like this.
  19. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

И мене ми се случува повремено да осетам слаби вртоглавици, јас колку што знам поради доењето е висок пролактинот и тоа може да биде причина. И со првото истото ми се случуваше дури и почесто.

Alishan30, thelittle17 and IRBBB like this.
  20. kikitta

kikitta Истакнат член

Мамички пијам лакта микс чај за доилки, веќе ми е воспоставена лактацијата па се мислам дали е паметно да продолжам да го пијам има ли корист бидејќи штета не верувам да има
    Беба е 2+