1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.047
    Допаѓања:
    4.107
    Јас идам кај Јадранка од самиот почеток таа не води. Искрено не ми овјаснува многу и кога ќе и пишам нешто на вибер не враќа, незнам дали и Марина е иста

2. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Пред да ме фати грипот така ми беше две недели дури и притисокот ми се качуваше

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.187
    Допаѓања:
    26.531
    Taman si e, vo 4ti mesec imate skok vo razvoj tek togas e veselo (fingers) ne se sekiraj ke mu pomine brzo (highfive):l:

Edit: se izvinuvam za latinicata, nemam kirilichna poddrshka na tabletov (facepalm)

4. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Ne e, moze ne vraka odma ama za saat dva ke pise. Jas ako ne e itno ne zvonam i pisuvam

5. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Пијам течности, ама стварно сум исплашена за вртоглсвиците, утре ќе видиме, и ако не ми е слабо железото, следно не знам што да испитам... :@:sweat:

6. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.590
    Допаѓања:
    14.376
    Мамички кога ви дојде млеко? Се породив природно во саботата вечерта во 20:37. Душа мајкина убаво си фати цице и влече растура, убав вакуум прави. Често се ставаме на цице. Јас имам малку ама не онака да ми тече. Ја дојам пред и дадат дохрана цело време. Сабајлево осеќам топлина во градите. Кога да очекувам да ми надојде убаво?

7. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Cim osekas toplina doaga...moze i ko temperatura da imas da osekas isto e od mlekoto. Prirodno ili carski posle 3-4 dena doaga taka da taman si

На kostovaivana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.725
    Допаѓања:
    5.710
    Одмор мила ти треба :l: Бебе спие и ти спиј , садеви , алишта , остави настрана. Што е неопходно заврши , др коа ќе можиш. Крвна слика , да може и таа да ти е опадната нормал е се случува как речиси ситe. Земи витамини , овошје протеини и најважно мнооогу одмор. Се ќе се нормализира за месец два , сите сме поминале низ тоа:hug:

9. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.590
    Допаѓања:
    14.376
    Природно душо. Надоаѓа полека полека

10. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Денеска правев КС, и супер ми е се, а јас пак си имам сабајлево главоболка и мали вртоглавици, притисокот е нормслен, тт исто.. не знам што друго да испитам, не спиена и уморена од бебето може, преку ден не спијам, ама во глобала повеќе сум со него, домашни обврски мм завршува, или пак еднаш во неделата јас, кога тој е слободен, некако ме фати параноја дека нешто ми е. :sweat::|;(

На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.336
    Допаѓања:
    33.687
    Друшки бебе денес 1 месец прави, мислам дека сме во прв скок. Веќе трет ден како се однесува поразлично. Со саати, буквално по 7-8ч дреми на цице и шмука. Се нервира ако му течи многу млеко и вришти до зајдување. Брадавиците ми се помодрени од вакум. Завчера 6, вчера 8ч беше буден константно. И кога спие е на штрек, врти со очињата и при било какво мрдање, светлина, темнина, глас отвара очи и толку од спиењето. А да, спиење само в раце, во некоја безвезе положба и за мене и за него. Се мрднав. :drunk:
    До кога трае скокот? Дали после ќе си се врати на фабричко со однесувањето или ќе продолжи вака? :^)

@thelittle17 и јас имам вртоглавици, особено преку ден и чувствам слабост на телото, не знам како да објаснам, има моменти кога мислам дека ќе се распаднам. Јас го препишувам тоа на нередовно јадење. :?:

На Ula, mace89, ivance.. и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2020
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    777
    Моето е 2 и пол недели а ова што го пишуваш исто го прави последниве 2 дена... Нема сон убав сврзано, само да цица, кенка, спие во раце... И јас се прашував што му е :?:

На Ula и IRBBB им се допаѓа ова.
  13. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.725
    Допаѓања:
    5.710
    Ништо не ти е , опушти се :l:Нова мама си , мало бебе , се е ново , промени еден куп , нема одмор како пред тоа. Натаму ќе научиш и со неколку сати сон да функционираш , сега телото уште ти се прилагодува на се. Користи а секоја прилика за себе , па со мж седенка разговор опушти се , смени мисли , шеткајте повеќе и како нова ќе си полека.

На thelittle17, azelea и minne992 им се допаѓа ова.
  14. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.017
    Допаѓања:
    41.335
    Јас имав ептен јаки главоболки, како мигрена. Само седење во затемнето помагаше. Кратко траеја. Притисокот како ти е? Од неодмореност мислам дека е

15. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.119
    Допаѓања:
    119.643
    @thelittle17 преморена си, и јас имав и повремено имам вртоглавици.
    Доењето исцрпува, сега со дохрана и готвење на 3 оброци, исто исцрпува.
    Плус и вратена на работа.
    Штом се добри резултатите не се грижи, скоро сите сме го поминале истото:hug:

На ivance.., thelittle17 и ...Arthemisia... им се допаѓа ова.
  16. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.483
    Допаѓања:
    7.267
    Бев на лекар ми направија крвна слика, резултатите беа добри и ме пратија дома со совет да одмарам повеќе.
    Од дисбаланс на хормони се случувале варијации на притисок, не ми дадоа никаква терапија.

На thelittle17 и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  17. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    808
    Ама работата е што детево едноставно не му се цица на 3 часа веќе,како да не е огладнато. Во смисла, мирна си е и не бара да јаде, ако јас ја понудам само затоа што поминале 3 часа се бунтува. Исто и пократко цица, а си напредува одлично. Еве цело кило во третиов месец... не знам... @Kaetana можеби има некакво објаснување? А за 4тиот скок уште сега се тресам

18. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.187
    Допаѓања:
    26.531
    Кај тебе веќе е воспоставена лактација, бебе е големо и повеќе влече, затоа пократко цица. Ич не и се секирај, сега ќе почне да имате помал број на подои. За скокот не грижи се, брзо минува, кај мене се бунтуваше за цицање и ноќе и дење, само во полусон убаво цицаше, ама тоа траеше 1 недела некаде... не е страшно :)

На thelittle17 и ...Arthemisia... им се допаѓа ова.
  19. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    И мене ми се случува повремено да осетам слаби вртоглавици, јас колку што знам поради доењето е висок пролактинот и тоа може да биде причина. И со првото истото ми се случуваше дури и почесто.

На Alishan30, thelittle17 и IRBBB им се допаѓа ова.
  20. kikitta

kikitta Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    275
    Мамички пијам лакта микс чај за доилки, веќе ми е воспоставена лактацијата па се мислам дали е паметно да продолжам да го пијам има ли корист бидејќи штета не верувам да има
    Беба е 2+