Доење

Discussion in 'Бебе' started by bibitri, Jan 28, 2010.

1. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Screenshot_20210610-154150_Chrome.jpg

Pacient srna and Skorpija25 like this.
  2. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Mi najdoa vo remedika ama za.sledno moze ovie jamison da gi probam
    Fala zenski

3. Aniraz

Aniraz Истакнат член

Здраво.

Исклучиво го дојам бебенцето, 6 недели старо. Меѓутоа во последно време, има можеби околу 2 недели, забележувам дека за време на секое доење и после доење час/два се поцрвенува во лицето ама како да е шарано, не комплетно црвено, па му се губи тоа црвенило.
    Дали има некој искуство со ваква ситуација? (дали е некоја моментална алергиска реакција од млекото или...?)
    Ви благодарам.

4. Aniraz

Aniraz Истакнат член

Ако можеш спушти ја апликацијата The wonder weeks. Преубаво и детално објаснето што се случува со бебушот за време на скокот, а и утврдува дати од кога до кога е во фаза на скок, со акцент на пикот(има громче со облаче и очекувај тој ден да е жестоко :)) ).
    Се внесува due date, па според него некако си пресметува. И ние сме 1 месец стари и баш точно испадна се според апликацијата (бар засега, а знам дека и други ми ја препорачуваа пред да ја спуштам.) Горе долу ќе бидиш спремна за тие денови, а и ќе дознаеш кој промени се случуваат кај бебушот.

Last edited: Jun 10, 2021
    IRBBB likes this.
  5. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Ова е таа апликација?
    Screenshot_20210610_222943_com.android.vending.jpg

6. Aniraz

Aniraz Истакнат член

IRBBB likes this.
  7. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Моето имаше бубулички по малце во тој период наместо црвенило. Педијатар ме советуваше да не јадам млечни производи некое време.

Aniraz likes this.
  8. Aniraz

Aniraz Истакнат член

И бубулички имавме, меѓутоа малку по малку се повлекуваат, а црвенилото сеуште е исто :/
    Ќе избегнувам млечни производи па се надевам и црвенилово ќе се повлечи.

9. mace89

mace89 Популарен член

Мамички вчера бебе од памет ме извади. Пред некој ден почна да цица иако е на комбинирана искрана со ад ( бидејќи сеуште немам доволно млеко) и од вчера почна да се дави додека пие ад од шишенце. Се преплашив. Одмори малце пак му дадов пак исто. Земав го ставив на града почна да цица нормално без закашлување. Пробав да му давам полека од шишенцето, може пола сат го влечкав за 60мл да испие и ок беше. Сватив дека се научило многу брзо да влече. Ако може да ми предложите некоја цуцла која не тече толку брзо и нема да му прави закашлување. Ние користиме авент 0+ од стаклекните бидејќи бебче е две ипол недели

10. Kitten

Kitten Форумски идол

Барај на интернет "paced bottle feeding" да научите техника како да му давате а да не му тече многу, независно од цуцлата каква е.

11. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Убаво провери ја цуцлата, случајно да не е дупната…мене истото ми се случи со Авентот, бебето буквално се давеше, пишав на форумов, една членка ме советуваше да ја проверам цуцлата и стварно скината беше

mace89 likes this.
  12. mace89

mace89 Популарен член

@Kitten @doubleinfinity фала ви мамички ја проверив цуцлата не е дупната ама се мислам да земам калма имате ли искуство со неа?

13. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Синко цицаше ама од калма не се научи да пие од неа. Со пумпата одеше, лично не би ја купила.
    Пролистај низ темава како да ти надојде млеко и работи на тоа.
    Техниката на цицање и пиење од шише не се воопшто исти, затоа бебе се закашлува. Од шише само тече, и позиција на јазикот не е иста како кај цицање.
    Со лесно. :hug:

mace89 likes this.
  14. Kitten

Kitten Форумски идол

Јас немам никакво искуство со цуцли и шишиња. Но за техникава дознав сакајќи да помогнам на пријателки.

Kaetana and mace89 like this.
  15. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Немам ни јас искуство со Калмата, ние користевме Авент ама ми се дупнаа две цуцли во рок од една недела и се префрлив на комбинација Томи типи и Мам…ама побарај на форумов, ќе најдеш сигурно

mace89 likes this.
  16. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Јас користев калма, но не сум многу задоволна. Ја рекламираат како некапечка цуцла, но моите за 2-3 недели се расипаа и си течеа сами. За тие пари очекував подолго да траат.

mace89 likes this.
  17. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Јас имам 2 калма цуцли земено. Со таква му даваа во болница, со таква продолжив дома. Си ја има профатено убаво и плус си цица убаво, па не сум ни пробала со други. Исто е и мојот на комбинирано, доење + ад. Самата цуцла знае да протече ако не ги наместиш деловите убаво и не ја затегнеш, еднаш ми истече на почетокот и се изнервирав, ама после сфатив дека до мене е грешката, а капка-две знае да ми направи некогаш. За давење и мојот се давеше на почеток, ми дадоа совет од форумов исто да сменам цуцла со побавен тек, наводно и калмата не била со бавен тек и била само за давање на измолзено мајчино млеко, а не и на ад. Томи типи, др браунс и мам цуцлите биле погодни за тоа. Сега после 3 недели се научи убаво, а инаку и мене стрес ми беше да му давам ад, обавезно се закашлуваше. Моето искуство со калмата се на се за сега не е лошо :)

mace89 likes this.
  18. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Дали е паметно да се пијат додека се дои?

Attached Files:

19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Томи типи тие внатре со цевче што се. Моето е на ад од почеток па сепак на почеток од авент ми се давеше после накај 3м со авент продолжив. Томи типи ми беа најдобри за од старт.

mace89 likes this.
  20. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Medela calma zemi

mace89 likes this.