Доење

Discussion in 'Бебе' started by bibitri, Jan 28, 2010.

1. NewMama

NewMama Истакнат член

Баш голгота... кога трга од болната града дури да се навикнам, се тресам од болка. А неќам да избегнам доење на неа за да имам подеднакво млеко и во двете гради.

2. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Ми помогна да, го користев после секое доење, околу 2 недели, од тогаш еве 5 месеци ќе прави немам никаков проблем.

NewMama likes this.
  3. kikitta

kikitta Истакнат член

И јас бев иста ми се плачеше кога требаше да дадам од болната града мислам психички се спремав за подој кога беше ред на таа, сега заврши готово едвај :sweat::sweat::whew::whew:
    Јас пробав се нешто спасот го најдов во таа :nod:

NewMama likes this.
  4. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Bebevo zadnjive 2-3 dena cica mnogu podolgo pa duri i menjam grada. Mleko ima koga i da stisnam jas sprica gradata ama ne znam sto i e. Dali deka se podsredi laktacijava pa ne i tece tolku ko porano ili ne znam sto e rabota, dali od toploto pa e zedna....sea.pocnav a zatera poveke po pola saat da probam cucla da i dadam i ja faka a porano voopsto ne ja sakase. Ama pa shube mi e da ne e nedojadena...inace peleni polni i noke.koa ja zimam zaspana za.podoj si e kako sto bese 15min edna cicka i posle zatvara usteto nema sansi da go otvori pak

5. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Може да е од топлово. Летно време поише цицаат зошо им е жешко и жедни се.

6. Luna91

Luna91 Популарен член

Истово ќе го пишев. И јас ја забележав таа промена кај моево. Цица подолго од вообичаено.

kostovaivana and Pacient srna like this.
  7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Само моето пократко од вообичаено последниве 3 дена. Ноќе пак буквално по неколку голтки на подој и толку. Ако можи тоа подој да се наречи.
    Денски цица само ако сме легнати на спална, по можност да не се допираме (шо се смее мм 'со продолжителен кабел') или да стојам и да го шетам низ куќа. Во било која друга позиција вришти.
    Се радувам дека бар нема да е зиморлив ко мене.

NewMama and Love86 like this.
  8. Pacient srna

Arno ako e taka ke drememe po saat vreme na cicka, jas prvo si rekov lele mleko nema:D

Luna91 likes this.
  9. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Moevo do zavcera si spiese vo krevetce super bese, glas ne i slusav. Vcera i denes samo v race saka, a ja ostavam vo krevetce odma se buni. Vaka ako pravime pa i na zestinive, tesko nas

10. Pacient srna

Ke i projde i mojata e den taka den vaka den taka, te cela nok vo krevetce te cela nok so mama na bracen

11. Lili4e

Lili4e Истакнат член

I nie taka, mm mi vika od start nemas red, taka napraj so prvoto sega pak, vikam aj shush i odi dnevna da spijas, jas sto ke pravam ke pravam. I cela spalna za nas dve:mm:

12. Pacient srna

A ne nie sme trojcata tuka mada realno ova poretko se slucuva

13. Luna91

Luna91 Популарен член

Кај ред на толку мало бебе?(facepalm)
    Е што убаво така ќе си спие раат цела вечер, ко да нема бебе. Јас мојов не го пуштам да мрдне, без разлика дали е бебе со нас или во креветче. :devil:

14. kostovaivana

Мојава преку ден на секој саат саат ипол е на цице, по 5 пати ќе голтне и толку. А ноќе убаво си цица.

IRBBB likes this.
  15. marija99992

marija99992 Истакнат член

Бебе последниве денови не цица ко што треба односно цица и после неколку минути се трга од града вришти! Има грчеви многу нз од тоа да не е .. за тежина качено само 80 гр за една недела ама нз дека на различна вага ја мерев од предходниот пат.. нз што и е зошто не сака да цица како порано?

16. girl__20

girl__20 Популарен член

И јас си дојам во јавност без марами, без ништо.. Кога сака бебе и каде сака тогаш му давам и не гледам ништо лошо и срамно :)

Skorpija25, ivance.. and IRBBB like this.
  17. @rollercoaster@

@rollercoaster@ Истакнат член

Мајки, по колку подои има отприлика на скоро осум месеци? Сабајле два пати, па јаде, па пак цица, па руча и уште еднаш или два пати. Ноќе као се буди ама многу брзо презаспива не го бројам тоа, зошто ништо не исцицува повеќе е како успаванка. Значи 4-5 пати и тоа некогаш малку ќе цицне, некогаш баш убаво. Ок ли е тоа или малку да не е?

18. Pacient srna

Da ne mu e zesko

19. kostovaivana

Мамички ај хелп. Бебка е 2 ипол недели си цица супер ама со силиконски :headbang: никако да ги тргнеме :swear:. Нејсе...вчера морав да излезам на еден саат и дека прв пат, ми беше страв да не квичи, а цицана беше, и се измолзив на едната града (50мл искочи). После си продолживме регулар. Прв пат се молзев иначе у живот. Сабајле коа станав, оваа другата немолзената града ме болеше како шо болат пред да добиеш. Ајде ја пофорсирав денес таа, па и лист од зелка ставив. Мека е и не е топла градата, нема нешо топчиња такви ствари. И еве уште ме боли на допир. Зашо вака? :worried:

20. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Масирај ја, од под мишка низ градата со цела дланка. Ако има топчиња и погруба масажа, да ти олесни. Исто туш помага, со млака вода.
    И ние сме 2 недели, јас на 3 саати излегов пред 2 дена, се измолзив (исто 50 мл ама од двете) гледај секогаш од двете исто. И повеќе млеко да има, бебето дозата ќе си ја испие и ќе се тргне. Сега по 60 им е доволно, мада немаме осет колку цицаат, со шише знаеш вака не

Naatashka123 and kostovaivana like this.