Баш голгота... кога трга од болната града дури да се навикнам, се тресам од болка. А неќам да избегнам доење на неа за да имам подеднакво млеко и во двете гради.
Ми помогна да, го користев после секое доење, околу 2 недели, од тогаш еве 5 месеци ќе прави немам никаков проблем.
И јас бев иста ми се плачеше кога требаше да дадам од болната града мислам психички се спремав за подој кога беше ред на таа, сега заврши готово едвај Јас пробав се нешто спасот го најдов во таа
Bebevo zadnjive 2-3 dena cica mnogu podolgo pa duri i menjam grada. Mleko ima koga i da stisnam jas sprica gradata ama ne znam sto i e. Dali deka se podsredi laktacijava pa ne i tece tolku ko porano ili ne znam sto e rabota, dali od toploto pa e zedna....sea.pocnav a zatera poveke po pola saat da probam cucla da i dadam i ja faka a porano voopsto ne ja sakase. Ama pa shube mi e da ne e nedojadena...inace peleni polni i noke.koa ja zimam zaspana za.podoj si e kako sto bese 15min edna cicka i posle zatvara usteto nema sansi da go otvori pak
Само моето пократко од вообичаено последниве 3 дена. Ноќе пак буквално по неколку голтки на подој и толку. Ако можи тоа подој да се наречи. Денски цица само ако сме легнати на спална, по можност да не се допираме (шо се смее мм 'со продолжителен кабел') или да стојам и да го шетам низ куќа. Во било која друга позиција вришти. Се радувам дека бар нема да е зиморлив ко мене.
Moevo do zavcera si spiese vo krevetce super bese, glas ne i slusav. Vcera i denes samo v race saka, a ja ostavam vo krevetce odma se buni. Vaka ako pravime pa i na zestinive, tesko nas
Ke i projde i mojata e den taka den vaka den taka, te cela nok vo krevetce te cela nok so mama na bracen
I nie taka, mm mi vika od start nemas red, taka napraj so prvoto sega pak, vikam aj shush i odi dnevna da spijas, jas sto ke pravam ke pravam. I cela spalna za nas dve
Кај ред на толку мало бебе? Е што убаво така ќе си спие раат цела вечер, ко да нема бебе. Јас мојов не го пуштам да мрдне, без разлика дали е бебе со нас или во креветче.
Мојава преку ден на секој саат саат ипол е на цице, по 5 пати ќе голтне и толку. А ноќе убаво си цица.
Бебе последниве денови не цица ко што треба односно цица и после неколку минути се трга од града вришти! Има грчеви многу нз од тоа да не е .. за тежина качено само 80 гр за една недела ама нз дека на различна вага ја мерев од предходниот пат.. нз што и е зошто не сака да цица како порано?
И јас си дојам во јавност без марами, без ништо.. Кога сака бебе и каде сака тогаш му давам и не гледам ништо лошо и срамно
Мајки, по колку подои има отприлика на скоро осум месеци? Сабајле два пати, па јаде, па пак цица, па руча и уште еднаш или два пати. Ноќе као се буди ама многу брзо презаспива не го бројам тоа, зошто ништо не исцицува повеќе е како успаванка. Значи 4-5 пати и тоа некогаш малку ќе цицне, некогаш баш убаво. Ок ли е тоа или малку да не е?
Мамички ај хелп. Бебка е 2 ипол недели си цица супер ама со силиконски никако да ги тргнеме . Нејсе...вчера морав да излезам на еден саат и дека прв пат, ми беше страв да не квичи, а цицана беше, и се измолзив на едната града (50мл искочи). После си продолживме регулар. Прв пат се молзев иначе у живот. Сабајле коа станав, оваа другата немолзената града ме болеше како шо болат пред да добиеш. Ајде ја пофорсирав денес таа, па и лист од зелка ставив. Мека е и не е топла градата, нема нешо топчиња такви ствари. И еве уште ме боли на допир. Зашо вака?
Масирај ја, од под мишка низ градата со цела дланка. Ако има топчиња и погруба масажа, да ти олесни. Исто туш помага, со млака вода. И ние сме 2 недели, јас на 3 саати излегов пред 2 дена, се измолзив (исто 50 мл ама од двете) гледај секогаш од двете исто. И повеќе млеко да има, бебето дозата ќе си ја испие и ќе се тргне. Сега по 60 им е доволно, мада немаме осет колку цицаат, со шише знаеш вака не