Доење

Discussion in 'Бебе' started by bibitri, Jan 28, 2010.

1. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Јас за 20 дена намалив 14 кг и сум на стара килажа. Исто бев и со првата бременост. После неколку месеци бев со неколку кила помалце него ли што останав трудна. Сега ќе видиме како ќе биде.

2. Kitten

Kitten Форумски идол

И мене многу ми се јадеше, не викам не, но веројатно не бутав глупости и морам да кажам дека додека доев бев сучка првата година со двете деца.

Значи важно е да се запази каква исхрана имате. Но важи правилото од дневните калориски потреби треба да додадете уште 500 во денот. Не 1500 :!: :)

DarkStormm, IRBBB and Poppins like this.
  3. Attomic15

Attomic15 Истакнат член

Јас и во бременоста и сега си јадам нормално.. Некогаш и без леб зависи од јадењето. Се поправав порано пред да останам трудна бидејќи само јадев, гледав филмови и немав никаква физичка активност. И 500калории да внесував дневно се лепеа за мене тогаш. А сега не седнувам 5 минути.

Kitten likes this.
  4. Poppins

Poppins Популарен член

И јас сум така , одам и надоле. Моментално 51-52 сум , ништо нема на мене (facepalm) Во бременост многу малце се поправив скоро 9кг само , дома одма си бев на старата тежина. Јадам како за двајца :D ама исто како да не сум јадела , доењево плус трчање по тодлерка* цела ден + домашни обврски = фит мама 8):D Да не доам сигурно ќе бев 10кг + со јадењево. Вода , течности пијам околу 2л на ден можеби. Првиот месец дури доев и после подој цел бокал вода ќе испиев :sweat:. Сепак мислам дека треба да се пазе доколку си склон на лесно поправање , точно е и дека многу доилки се поправаат. Јас сум таква слаба од секогаш , лесно слабеам. Сега сакам само 3-4кг плус да имам да освежам малку ништо повеќе.

IRBBB likes this.
  5. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

И јас пијам многу течности. Може по 3, 4 литри на ден. А јадам нормално. Дури мислам дека и треба повеќе да јадам ама немам апетит. Ама затоа вода, сокови можам без престан да пијам

Poppins likes this.
  6. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Женчиња може во исто шише да се стави и ад и одмолзено млекце, за бебе да пие?

7. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Да ги измешаш? Не мајка.
    Давај оброк ад оброк молзено. Молзено давај макар и 20 мл да се, полно е со хранливи состојки антитела итн.

8. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Osven toa vo denot iam edno kafe plus ne pijam sokovi i sl raboti,a baska i leto e

9. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Ела да те гушнам друшке моја :hug::hug::hug: скроз иста сум за благото, душа ми се тресе ако не каснам, ко наркоман некој (facepalm) а дур бев трудна не бев ваква

IRBBB and Luna91 like this.
  10. Luna91

Luna91 Популарен член

Со првото ми се регулираше апетитот после 6/7 месеци, се надевам и сега ќе биде така инаку тешко мене :worried:
    Еве и од мене една гушка за солидарност :D:hug:

IRBBB and kostovaivana like this.
  11. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Мислам сепак се е до метаболизам. Јас после месец и пол сум на стара килажа. 52кг. А искрено повеќе јадам и апетит имам откако бев бремена. Посебно благо уффф... неможам да се донајадам. Се трудам да избегавам ама еднаш дневно морам нешто да каснам. А на ексклузивно доење сме. Ме исцица бебе скроз :rofl:

Attomic15, Oneo, Ava.84 and 2 others like this.
  12. girl__20

girl__20 Популарен член

И јас мислам до метаболизмот е. Во бременост премногу се поправив 23 кг. А секогаш сум слаба 60 немав а висока сум. Кога ја родив -10 значи 13 кг плус. На екскузивно доење после 4 месеци си се вратив на истите килограми од пред да останам бремена. Може сега и помалку имам, преслаба сум.
    Сакав да задржам некое кило плус ама сами си се намалија :)

Oneo, Ava.84 and IRBBB like this.
  13. Aniraz

Aniraz Истакнат член

Здраво.

Дојам а настинав па докторот ми препиша амоксиклав. Дали некоја има искуство со нив, дали случајно се појавила некоја реакција кај бебето додека ги пие а го дои?

14. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Не знам. Јас дојам. Од сам старт немам апетит, скоро ништо не јадам. Дури ни млеково не знам како надоаѓа, веројатно само од сокови од јаболка што ги бутам на сила.
    Секоја жена е различна, не е кај сите исто.

Andrejaaaaaa likes this.
  15. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Ова како јас да сум го пишала. Иста сум, само што јас сум обожавател на сок од јаболко:D

Emotional123 and IRBBB like this.
  16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

И јас сум во нејадачите. Апетит 0. Можам со еден оброк да живеам и тоа и тој ради реда каснат. Благо ни ми бара душата, ни јадам. Освен сладолед, ама него не го рачунам за благо. :D
    Течности пијам, особено минерална вода, ама не како на почетокот после породувањето, тогаш и јас како срна, сигурно по 5-6л дневно пиев, прежедна бев.
    Уште 4кг имам до стара килажа, после нецели 3 месеци од пораѓај. Не се жалам ни вака, таман сум, само да зацврстам меше малку.
    Ми се чини дека во бременоста се изнајадов за цел живот. :x

@Aniraz дозволен е амоксиклавот за време на доење.

Aniraz, kostovaivana, Oneo and 2 others like this.
  17. Sandrus17

Sandrus17 Истакнат член

Јас во бременост се поправив 15 кила за неполни 20 дена си ја вратив килажата ника е на ексклузивно доење верувале или не имам 43 кила

18. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Леле и јас сум нон стоп гладна:(.Со првото по порагајот бев 59кг тоа беше +2кг.Од доењето се здебелив на 63(facepalm). Кога престанав да доам се вратив на 59кг.Сега по пораѓај бев 63,8кг тоа беше 3+кг од што останав трудна.Сега доам и сум 5+кг|(.Волку апетит имам само кога доам, бремена повеќе се контролирав ради шеќерот, сега свашра гнетам и пак ми се јаде:worried:.Благо абе цела торта смаав от ќерче:tmi::bandit:.Цел живот сум без апетит и лесно сум си одржувала линија.Ќе ме читате послем доење во како да ослабнам:envy:.

kostovaivana, IRBBB, Oneo and 4 others like this.
  19. minne992

minne992 Форумски идол

Па не си дебело мори ти ја 75 кила имам а ко излегов од наболница бев 80 :drunk:
    Ти со 60 се жалиш
    Камо да ги имав килата твој :D

ivance.. and Ava.84 like this.
  20. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Ајде заедно ќе одиме во темата подршка за оние кои сакаат да ослабнат.Секој ден се молам да вежбам:$.

IRBBB and minne992 like this.