Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    Јас за 20 дена намалив 14 кг и сум на стара килажа. Исто бев и со првата бременост. После неколку месеци бев со неколку кила помалце него ли што останав трудна. Сега ќе видиме како ќе биде.

На sani99, kostovaivana, Poppins и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    И мене многу ми се јадеше, не викам не, но веројатно не бутав глупости и морам да кажам дека додека доев бев сучка првата година со двете деца.

Значи важно е да се запази каква исхрана имате. Но важи правилото од дневните калориски потреби треба да додадете уште 500 во денот. Не 1500 :!: :)

На DarkStormm, IRBBB и Poppins им се допаѓа ова.
  3. Attomic15

Attomic15 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    245
    Јас и во бременоста и сега си јадам нормално.. Некогаш и без леб зависи од јадењето. Се поправав порано пред да останам трудна бидејќи само јадев, гледав филмови и немав никаква физичка активност. И 500калории да внесував дневно се лепеа за мене тогаш. А сега не седнувам 5 минути.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.708
    Допаѓања:
    5.675
    И јас сум така , одам и надоле. Моментално 51-52 сум , ништо нема на мене (facepalm) Во бременост многу малце се поправив скоро 9кг само , дома одма си бев на старата тежина. Јадам како за двајца :D ама исто како да не сум јадела , доењево плус трчање по тодлерка* цела ден + домашни обврски = фит мама 8):D Да не доам сигурно ќе бев 10кг + со јадењево. Вода , течности пијам околу 2л на ден можеби. Првиот месец дури доев и после подој цел бокал вода ќе испиев :sweat:. Сепак мислам дека треба да се пазе доколку си склон на лесно поправање , точно е и дека многу доилки се поправаат. Јас сум таква слаба од секогаш , лесно слабеам. Сега сакам само 3-4кг плус да имам да освежам малку ништо повеќе.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    1.691
    Допаѓања:
    8.454
    И јас пијам многу течности. Може по 3, 4 литри на ден. А јадам нормално. Дури мислам дека и треба повеќе да јадам ама немам апетит. Ама затоа вода, сокови можам без престан да пијам

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  6. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.371
    Допаѓања:
    5.244
    Женчиња може во исто шише да се стави и ад и одмолзено млекце, за бебе да пие?

7. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.878
    Допаѓања:
    18.744
    Да ги измешаш? Не мајка.
    Давај оброк ад оброк молзено. Молзено давај макар и 20 мл да се, полно е со хранливи состојки антитела итн.

8. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Osven toa vo denot iam edno kafe plus ne pijam sokovi i sl raboti,a baska i leto e

9. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.374
    Ела да те гушнам друшке моја :hug::hug::hug: скроз иста сум за благото, душа ми се тресе ако не каснам, ко наркоман некој (facepalm) а дур бев трудна не бев ваква

На IRBBB и Luna91 им се допаѓа ова.
  10. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.225
    Допаѓања:
    17.943
    Со првото ми се регулираше апетитот после 6/7 месеци, се надевам и сега ќе биде така инаку тешко мене :worried:
    Еве и од мене една гушка за солидарност :D:hug:

На IRBBB и kostovaivana им се допаѓа ова.
  11. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    10.431
    Мислам сепак се е до метаболизам. Јас после месец и пол сум на стара килажа. 52кг. А искрено повеќе јадам и апетит имам откако бев бремена. Посебно благо уффф... неможам да се донајадам. Се трудам да избегавам ама еднаш дневно морам нешто да каснам. А на ексклузивно доење сме. Ме исцица бебе скроз :rofl:

На Attomic15, Oneo, Ava.84 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    539
    Допаѓања:
    1.595
    И јас мислам до метаболизмот е. Во бременост премногу се поправив 23 кг. А секогаш сум слаба 60 немав а висока сум. Кога ја родив -10 значи 13 кг плус. На екскузивно доење после 4 месеци си се вратив на истите килограми од пред да останам бремена. Може сега и помалку имам, преслаба сум.
    Сакав да задржам некое кило плус ама сами си се намалија :)

На Oneo, Ava.84 и IRBBB им се допаѓа ова.
  13. Aniraz

Aniraz Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2021
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    5
    Здраво.

Дојам а настинав па докторот ми препиша амоксиклав. Дали некоја има искуство со нив, дали случајно се појавила некоја реакција кај бебето додека ги пие а го дои?

14. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.114
    Не знам. Јас дојам. Од сам старт немам апетит, скоро ништо не јадам. Дури ни млеково не знам како надоаѓа, веројатно само од сокови од јаболка што ги бутам на сила.
    Секоја жена е различна, не е кај сите исто.

На Andrejaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.904
    Ова како јас да сум го пишала. Иста сум, само што јас сум обожавател на сок од јаболко:D

На Emotional123 и IRBBB им се допаѓа ова.
  16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.324
    Допаѓања:
    33.660
    И јас сум во нејадачите. Апетит 0. Можам со еден оброк да живеам и тоа и тој ради реда каснат. Благо ни ми бара душата, ни јадам. Освен сладолед, ама него не го рачунам за благо. :D
    Течности пијам, особено минерална вода, ама не како на почетокот после породувањето, тогаш и јас како срна, сигурно по 5-6л дневно пиев, прежедна бев.
    Уште 4кг имам до стара килажа, после нецели 3 месеци од пораѓај. Не се жалам ни вака, таман сум, само да зацврстам меше малку.
    Ми се чини дека во бременоста се изнајадов за цел живот. :x

@Aniraz дозволен е амоксиклавот за време на доење.

На Aniraz, kostovaivana, Oneo и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Sandrus17

Sandrus17 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2020
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    536
    Јас во бременост се поправив 15 кила за неполни 20 дена си ја вратив килажата ника е на ексклузивно доење верувале или не имам 43 кила

18. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.898
    Допаѓања:
    34.100
    Леле и јас сум нон стоп гладна:(.Со првото по порагајот бев 59кг тоа беше +2кг.Од доењето се здебелив на 63(facepalm). Кога престанав да доам се вратив на 59кг.Сега по пораѓај бев 63,8кг тоа беше 3+кг од што останав трудна.Сега доам и сум 5+кг|(.Волку апетит имам само кога доам, бремена повеќе се контролирав ради шеќерот, сега свашра гнетам и пак ми се јаде:worried:.Благо абе цела торта смаав от ќерче:tmi::bandit:.Цел живот сум без апетит и лесно сум си одржувала линија.Ќе ме читате послем доење во како да ослабнам:envy:.

На kostovaivana, IRBBB, Oneo и 4 други им се допаѓа ова.
  19. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    26.787
    Па не си дебело мори ти ја 75 кила имам а ко излегов од наболница бев 80 :drunk:
    Ти со 60 се жалиш
    Камо да ги имав килата твој :D

На ivance.. и Ava.84 им се допаѓа ова.
  20. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.898
    Допаѓања:
    34.100
    Ајде заедно ќе одиме во темата подршка за оние кои сакаат да ослабнат.Секој ден се молам да вежбам:$.

На IRBBB и minne992 им се допаѓа ова.