Доење

Discussion in 'Бебе' started by bibitri, Jan 28, 2010.

1. Oneo

Oneo Популарен член

Хахах даа.. :rofl:
    Имам забележано најмногу така почна да прави ако го дојам легнат, заспива и јас станувам. По некое време сеќава дека ме нема и одма нурка :bandit: :D:smirk:

kostovaivana and lovely91 like this.
  2. Dancewere

Dancewere Популарен член

Иста ситуација кај мене,на првата контрола на 22-от ден бебето 1250 грама напреднато, само на доење. Ја прашав докторката што мисли како е, таа ми кажа супер е,само продолжи така. Ич немој да се секираш, сега не е време за диети и рестрикции, здравје кога ќе си порасне и ќе си јади тогаш ако има потреба ќе се интервенира.

gjoker4e, nevermet18 and joy1 like this.
  3. Dancewere

Dancewere Популарен член

И јас да се придружам, и мојата чиниш креветот ќе и даде да цица, со едната рака и ја држам градата на изволте, со другата ја исправам...;(

Oneo and lovely91 like this.
  4. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Леле жити се!
    Не ја познавам докторкава, мислам и нова е во Систина.
    Ама со вакви совети само лоша репутација си ствара. Ја прејадуваш, мн упорна.. пфф ме изнервира(facepalm)
    Јас големата ја носев кај Фиданоски, ама ич не збореше човекот и престанав, нема со сила зборови да му влечам од уста.
    Бебе од старт е кај Муратовска, многу ми е срцка докторката, ти ја препорачувам. Збори многу, е за екслузивно доење без води,чаеви,хемии за грчеви, не престанува да збори цел преглед.
    Цели 6месеви повраќаше, бљуцкаше, па најнормално ми викаше дека е, дека и нејзините деца на доење до 6м и биле и не престанале со повраќање млекце.

5. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Не е голем интервалот на од 500 до 1500 да е просек?
    1500 не е просек, мислам дека секако не е лошо но иде накај повеќе од нормално

6. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Мислам дека не е. 500 е накај малку 1500 накај многу ама нормално е и тоа и тоа :) доено бебе не е дебело бебе :sun:

Oneo and Andrejaaaaaa like this.
  7. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Si ima krivi na rast tie gi sledat za bebinjata. Moeto otprilika 900-1000gr napreduvase prvite meseci pa mi vikaa otislo vo pogornata kriva a ne pa so preku 1000 i zatoa taka reagiraat. Doeno bebe ne e debelo se slagam ama pa nekogas moze i pregolema tezina da ukazuva na drugi raboti sto nie bez medicinski fak ne gi znaeme. Jas smetam deka e ok doktor da te upati da proveris za sekoj slucaj,moze 1 vo 1000 bebinja ke ima problem ama ako e.moeto jas bi sakala da znam sto porano

IRBBB, Oneo and Marge like this.
  8. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Не реков дека е дебело ама како што пиша иде накај многу и сепак треба да се исклучат сите можни последици или причини поради тоа.

9. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Да се надоврзам на сето тоа што ти го кажаа и др членки, мојата првите 3 месеци качуваше од 1400-1600гр,за сега на 8 месеци да има 12.400гр,ја носам на редовни контроли, да можеби е над кривата ама и се совпаѓаат тежината и висината, ниту еднаш не сум прекорена за тоа колку да сум ја доела, бевме на ексклузивно доење до полни 6 месеци, кога стануваат поактивни и запонуваш со дохрана нема да качува толку. Уживај мајка, дој си го колку сака и кога сака бебчето.Првите 3-4 месеци не се делеше од цице, тоа им е се не само храна, лесно е да се каже направи размак од 3 часа но кој може да занимава бебе на 3 недели кое освен спиење и јадење ништо друго не знае.

10. aceee99

aceee99 Популарен член

Zdravo vecer cicavmee vo 12 posledno ama od dvete cicase dobro i zaspa 12 dena sme stari i koga se razbudiv gledam 5 i 10 kako e kozno ic da ne stani za cicanje da pobara nz da se najade tolku mn

Ladysimona likes this.
  11. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Моето искуство и на другарка исто е дека и вагите им се често грешни у Систина, побарај на друга вага. И мене ми рекоа режим на цицање, па на следна контрола еј вагата не мерела убаво.

joy1 likes this.
  12. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Затоа што е уште многу мало. Не може многу да се најаде, мал капацитет има желудникот сеуште. Буди го ти, навечер не го оставај подолго од 3 саати без да го понудиш да цица.

13. Tea SK

Tea SK Популарен член

Мојата така правеше на почеток. Буди го на 3 саати, јас така правев. Мало е треба да цица на 3 саати

aceee99 likes this.
  14. aceee99

aceee99 Популарен член

15. aceee99

aceee99 Популарен член

Denski ja budam nekogaa sama se razbuduva ama retko ama sinoka mn 5 sati se nappravia

16. Tea SK

Tea SK Популарен член

Исто беше мојава ама кога ќе почне да ти се буди на 2 саати за цицање после некоја недела, ќе плачеш за спиење, ко јас сега

aceee99 likes this.
  17. Ladysimona

Ladysimona Истакнат член

Moeto na pochetokot se budeshe na 3h samo a sega sme 2 meseci i 2 nedeli i si vrzuva 5-6 saati i spie. Pedijatarot mi rece da ne go budam za jadenje.
    Inaku ubavo ti rece ke places za spienje koa ke ti se budi mene edash cela vecer ne me ostai da spijam buden

aceee99 likes this.
  18. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Како да и веруваш на оваа докторка за друго кога си нема поим од доење?
    Моето родено над 4 кг, првиот месец качи без малку 2 кг. Никој ништо не кажа. Нека цица кога сака колку сака, златно правило.

joy1 and Oneo like this.
  19. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Хрчи затоа што е царски. Со природен пораѓај се истиснува плодова вода, кај царски е скокнат тој дел. Нормално е и до 6 месеци да фрфори.

joy1, Oneo and marta993 like this.
  20. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Реглан дозволен ли е? Од синоќа повраќам (мм имаше стомачен вирус, сигурно од него сум прифатила).;(

Едит: антиметил не ми помагаат.